Sayın: Onlar milletimizin medarı iftiharlarıdır

AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, vatanı, milleti ve şanlı bayrağı için gözünü kırpmadan ölümü göze alan aziz gazilerin özel günü olan 19 Eylül Gaziler Gününü kutlamanın gururunun yaşandığını belirtti

Afyonkarahisar Sanayici ve İş İnsanları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle açıklama yaptı.
Sayın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en zor koşullar altında canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanperverliğin yaşayan abideleridir. Milletimiz şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi, aynı zamanda kahraman gazilerimize armağan edilen bir gün olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”

Bakmadan Geçme