'Sayın Erdoğan'a hakkımı helal etmiyorum'

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, bir kıraathane işletmecisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakkını helal etmediğini açıkladı. Akyıldız, 'Bende bir kıraathane çalıştırıyorum, bende Sayın Tayyip Erdoğan'a hakkımı helal etmiyorum' dedi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız dün öğleden sonra CHP il binasında basın toplantısı düzenledi. 'FİLİSTİN VE İKİZDERE HALKININ YANINDAYIZ' [&hellip]

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, bir kıraathane işletmecisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakkını helal etmediğini açıkladı. Akyıldız, “Bende bir kıraathane çalıştırıyorum, bende Sayın Tayyip Erdoğan’a hakkımı helal etmiyorum” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız dün öğleden sonra CHP il binasında basın toplantısı düzenledi.
“FİLİSTİN VE İKİZDERE HALKININ YANINDAYIZ”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Afyonkarahisar gündeminin yanı sıra Türkiye ve dünyada yaşanılan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm Türkiye ve Afyonkarahisar halkının geçmiş Ramazan Bayramını kutlayan Akyıldız, “Emperyalizm ve ABD’nin Ortadoğu da yarattığı katil İsrail Devletinin Filistin halkına karşı yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistin halkının yanında olduğumuzu deklare ediyoruz. Rize-İkizdere’de ‘Beşlik Çete’den Cengiz Holding’in açacağı taş ocağına karşı deresine, toprağına, suyuna, balına, arısına sahip çıkan o yürekli kadınları gerçekten yürekten kutluyorum. Onların yanında olduğumuzu bundan sonra onlara her zaman destek vereceğimizi söylüyorum. Gerçekten mücadele eden doğasına karşı toprağını, ormanını koruyan yöre halkını yürekten kutluyorum.”
“İKİ KAHVECİ İNTİHAR ETTİ”
“Ülkede gerçekten pandemi sürecini yönetemeyen bir iktidarla karşı karşıyayız.” diyen Akyıldız, “Hiçbir desteği vermeden ülkede tam kapanma kararlarını aldılar. Bunun adına nasıl tam kapanma denilirse. Ülke nüfusunun yüzde 50’nin dışarıda kaldığı bir kararla sizpandeminin önüne geçemez, salgını da önleyemezsiniz. Ayrıca kapattığınız esnaflara da hiçbir destek sunmadan onların ayakta kalmasını sağlayamazsınız. Ayrıca bu esnaflardan helallik istiyorsunuz. Ne yaptınız ki bu esnaf size hakkını helal edecek? Her geçen gün Türkiye’de intihar eden esnaflarla karşı karşıyayız. İki tane kahveci esnafı intihar etti. Afyon’da da bilindiği üzere Belediye önünde bir esnafımız ekmek arabasını yakmak zorunda kalmıştır. Yıllardır vergi veren esnafın bu süreçte elinden tutamıyorsunuz sonra da helallik istiyorsunuz. Bende bir kıraathane çalıştırıyorum. Bende Sayın Tayyip Erdoğan’a hakkımı helal etmiyorum.” diye konuştu.
“ESNAF AÇILMA SÜREÇLERİNDE
PARA KAZANAMADI”
Afyonkarahisar’da 15 ay boyunca esnafların büyük çoğunluğunun kapalı olduğunu belirten Akyıldız, “Onlarca kantinci, onlarca kıraathaneci, yüzlerce servis şoförü, lokantacılarda olmak üzere bu süreçten en yoğun etkilenen kesimlerdir. Bizler ne yiyeceğiz? Örneğin kıraathanecilergerçekten 15 aydır tamamen kapalıdır. Belli dönemlerde açılmıştır ama onların ayakta durmasını sağlayan oyun oynama yasakları getirilerek açılmıştır. Oralar çay ocağı değildir. Onların hiçbiri de bu açılma süreçlerinde çarkını döndürecek paraları kazanmamışlardır.” şeklinde konuştu.
“ESNAFIN KARŞISINA ÇIKACAK YÜZLERİ YOK”
CHP olarak bütün sorunları muhataplarıyla konuşarak çözeceklerini ifade eden Akyıldız şöyle konuştu: “CHP sorunları günümüzde de iktidarda olduğu Belediyeler’de de sorunları muhataplarıyla konuşarak çözmektedir. İktidara geldiğimiz zamanda ülkenin her yerinde tüm sorunları konunun muhataplarıyla konuşarak çözeceğiz. Biz burada Afyon’da hiçbir esnafla iktidarın, Belediye’nin bir araya gelip sorunlarını konuştuğunu, nasıl çözülmek istendiğini hiç görmedik. Niye? Esnafın karşısına çıkacak yüzleri yoktur. Siz bu esnafa 500 TL, 750 TL yardım ederek bu esnafın sorunlarını çözemez bu esnafın ayakta kalmasını sağlayamazsınız.”
“BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AFYON’DA ALACAĞIZ”
Her geçen gün Türkiye’de demokrasiden ve demokratik özgürlüklerden uzaklaşıldığını ileri süren Akyıldız şunları söyledi: “Olayların kaydedilmesi, fotoğraflanması dahi yasaklanır hale gelmiştir. Siz ne yapmak istiyorsunuz? Polislerin, jandarmanın halka zulmünü bu şekilde engelleyemezsiniz. Ben bir vatandaş olarak bundan sonra da gördüğüm her olayı kaydedeceğim ve bunu yayınlayacağım. Benim bu şekilde anayasadan gelen hakkımı, özgürlüğümü hiç kimse kısıtlayamaz. Bunun bedeli neyse de vermeye hazırız. CHP Cumhuriyeti 100. yılında demokrasiyle taçlandıracaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler Afyonkarahisar’da da tüm demokrasi güçleriyle birlikte umudun hikâyesini yazacağız. Yerelde de CHP’yi mutlaka iktidara taşıyacağız. Belediye’yi yönetemeyen AKP’den Belediye Başkanlığını Afyon’da alacağız. Bunu farazi söylemiyoruz. Biz sokakta halkın içerisindeyiz. Sorunları da yerinden öğreniyoruz. Halkında AKP iktidarından ne kadar uzaklaştığını somut olarak görüyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

CHP’li Başkan’ın  kahvehanesine “kumar”dan işlem

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız’a bir gazeteci şahsının işlettiği kıraathanede kumar oynandığı gerekçesiyle
ceza yazılıp yazılmadığını sordu. CHP Merkez İlçe Başkanı Akyıldız, “Sigara ve şeyden dolayı arkadaşlar masada yakalanmışlar. Ben yokken tutanak tutulmuş” dedi

Ömer Akyıldız soruyu şu şekilde cevaplandırdı: “Biz kıraathanemizde kumar oynatmıyoruz. Sigara ve şeyden dolayı arkadaşlar masada yakalanmışlar. Ben o esnada orada yoktum, dışarıdaydım. Asla kahvemde oyun oynatmadım. Benim kahvem bellidir. Afyon’da bu şekilde temiz bir kıraathane görsünler ben bu mesleği bırakırım. Örnek bir işletme açmak için bu mesleğe girdim. Benim kahvemde yüzlerce kitap vardır. Günlük 8-10 gazete her gün gelir. Okuma salonum vardır. Gerçekten örnek bir işletmedir. Ben asla kumar oynatmadım. Ben olmadığım bir süreçte tutanak tutulmuş. Sonuç geldiğinde onu göreceğiz. Kırathanemde çalışan elemanım varken incelemeye gelmişler. Rutin kontrol sırasında üst katta tutanak tutulmuş. Bilerek asla oyunda, kumarda oynatmadık. Hayatım boyunca işletmemde asla paralı oyun oynatmadım.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme