• Haberler
  • Gündem
  • 'Sayın Cumhurbaşkanımızdan havaalanı ricasında bulunacağım'

'Sayın Cumhurbaşkanımızdan havaalanı ricasında bulunacağım'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen dün öğle saatlerinde partide basın toplantısı düzenledi. Sezen yerel ve genel gündemi değerlendirerek basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.'ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ GÜNDEMİEKONOMİ VE GÜVENLİK'Yoğun bir tempo nedeniyle basın toplantılarına ara verdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, bundan sonra mutat basın toplantıları gerçekleştireceklerini ifade etti. 31 [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen dün öğle saatlerinde partide basın toplantısı düzenledi. Sezen yerel ve genel gündemi değerlendirerek basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
“ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ GÜNDEMİ
EKONOMİ VE GÜVENLİK”
Yoğun bir tempo nedeniyle basın toplantılarına ara verdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, bundan sonra mutat basın toplantıları gerçekleştireceklerini ifade etti. 31 Mart tarihli Mahalli İdareler Genel Seçimi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi sonrası Türkiye’nin seçim atmosferinden çıktığını belirten Sezen, “Artık 2023 yılına kadar inşallah seçimsiz bir Türkiye var. Artık AK Parti gündeminde de halkımıza olan hizmet kervanımızla ilgili yolculuğumuza devam etmek var. Şu anda ülkemizdeki en önemli gündem Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade buyurdukları gibi öncelikle ekonomimiz ve güvenliktir.” dedi.
“ANADOLU TURUNDA
REİS İLK AFYON’A GELECEK”
Ekonomiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 Zirvesi ve Letonya ziyareti dönüşü özellikle bürokrasi de bazı atama ve değişikliklerin olduğuna değinen Sezen, “Bosna-Hersek gezisine çıkan Sayın Cumhurbaşkanımız dönüşünde ekonomiyle ilgili inşallah hayırlı müjdeler verecektir. 11. Kalkınma Planı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Külliye’den çıktı. TBMM’nin onayına sunuldu. Bu hafta Meclis çalışacak. 15 Temmuz özel oturumuyla tahminimce Meclisimiz tatile girecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız tahminime göre Ağustos-Eylül ayı gibi Anadolu turuna çıkacak. Özellikle teşkilatlara teşekkür ziyaretlerinde bulunacak. Tahmin ediyoruz teşkilat planlamasına göre olacaktır. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere büyükşehirler ve bazı illere gideceğini söyledi. Ama 31 Mart seçimleri sonrası görüşmemizde ‘İlk geleceğim illerden birisi Afyonkarahisar’ diye bizzat bana söylemişti.” diye konuştu.
“EN ÇOK AK PARTİLİ BELEDİYE AFYON’DA”
Afyonkarahisar’ın AK Parti Belediyeciliği anlamında Türkiye’de birinci sırada olduğunu söyleyen Sezen, “Allah’a şükür en çok AK Partili Belediye Afyonkarahisarımız da. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun önderliğinde, milletvekillerimizle ve en önemlisi tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte 31 Mart seçimlerinde ciddi bir başarı sağladık. Ben AK Parti’ye oy versin vermesin, gönül vermiş vermemiş tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize 31 Mart seçimlerindeki demokratik tutumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah tüm partilerden seçilen Belediye Başkanlarımıza da başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.
“AFYON GELENEKSEL
KAMPLARA DA TALİP”
Eylül ayı içerisinde AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın düzenleyeceği Yerel Yönetimler Bölge Toplantısının Afyonkarahisar’da olacağını belirten Sezen, “Eylül ayında planlanan Yerel Yönetimler Bölge Toplantısının kesin tarihi netlik kazanmadı. Ama biz zaten Afyonkarahisar olarak talip olmuştuk. AK Parti’nin geleneksel kamplarına yine talibiz. Sanırım Eylül ayında ki Yerel Yönetimler Bölge Toplantısının ilimizde yapılacağı kesinleşti. İnşallah partimizin mutat kamp programlarını da Afyonkarahisar’da devamını sağlayacağız. Talebimizi Sayın Cumhurbaşkanına iletmiştik.” ifadelerine yer verdi.
“S400 SEVKİYATI HAFTAYA BAŞLAYACAK”
Ülke gündemi dâhilinde S400 alımıyla ilgili bazı tartışmalar yaşandığını dile getiren Sezen şunları söyledi:
“Basiretli olan feraset sahibi muhalefet parti liderleri dahi S400’ün ne kadar önemli olduğunu ifade ettiler. Bunlarla ilgili önümüzde ki hafta sevkiyatlar başlanılacak. Kurulumlarıyla ilgili bazı stratejik yerler var. Sanıyorum Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlere konuçlandırılması düşünülüyor. Ama Doğu Akdeniz de petrol arama faaliyetlerinden dolayı Orta Asya ve Ortadoğu’da ki karışıklıktan dolayı tahminimce Mersin-Anamur, Gaziantep bölgesine konuçlandırılması da düşünülebilir. İnşallah en kısa zamanda gerek Milli Savunma Bakanlığımız gerekse Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yapacaktır.”
“PETROL ARAMA FAALİYETİ SÜRECEK”
İçişleri Bakanlığı, TSK ve MİT’in çok başarılı operasyonlar gerçekleştirdiklerini belirten Sezen şöyle konuştu:
“Ülkemiz güvenliği adına hiçbir geri adım atmadan hain terör örgütü PKK’ya karşı tüm icraatlar ve mücadele devam ediyor. Doğu Akdeniz’de ki sondaj gemilerimizin ikincisi faaliyet bulunacağı mevkie ulaştı. İnşallah tüm AB’nin, Yunanistan’ın ve Rum kesiminin itirazlarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti sondaj arama gemileri faaliyetlerini sürdürecektir. İnşallah hayırlı sonuçlarla aradığımız petrole ulaşırız. Memleketimizin geleceği için bunda kararlı olduğumuz tekrar ifade ediyorum. İnşallah petrol arama faaliyetlerimiz çeşitli bölgelerde devam edecektir.”
“CİRİT KAYALIĞINA MİLLET
BAHÇESİNİ TOKİ YAPACAK”
31 Mart yerel seçimleri için Afyonkarahisar halkına verilecek vaatlerden biri olan TOKİ Projesinin Küçükçobanlı Mahallesinde 500 adet iki artı bir, 250 adet üç artı bir konutların kuraları geçtiğimiz haftalarda çekildiğini hatırlatan Sezen, “Kura sonucu hak sahibi olanlara hayırlı olsun diyoruz. Afyonkarahisar’la ilgili askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması, AF-Ray ve Cirit Kayalığı Projelerimiz var. Cirit Kayalığı’ndaki Millet Bahçesi çalışmanın TOKİ tarafından yapılacağı bize müjdelendi. İnşallah Cirit Kayalığında yer tespiti çalışmalarına başlayacaklar. Belediye işbirliği olmadan tamamını çalışmanın TOKİ üstlendi. Allah’a çok şükür oraya en kısa zamanda Millet Bahçemizi yapacağız.” dedi.
“AF-RAY’IN İLK ÖDENEĞİ GÖNDERİLDİ”
AF-RAY Projesinin hayata geçirilmesi için Afyonkarahisar’ın siyasi kanadının girişimiyle Ulaştırma Bakanı ile görüşüldüğünü açıklayan Sezen, “AF-RAY Projesi ile ilgili Proje Etüt Daire Başkanlığı tarafından proje ile ilgili TCDD 7. Bölge Müdürlüğüne ilk ödenek gönderildi. Yaklaşık 800 bin TL civarında bir para gönderildi. İnşallah en kısa zamanda proje ihalesi yapılacak. AF-RAY Projemizle ilgili çalışmalara başlayacağız.” ifadelerini kullandı.
SEZEN REİS’E BİZZAT RİCA EDECEK
Askeri havalananın sivil uçuşlara açılmasıyla ilgili Ulaştırma Bakanı ile yapılan görüşmelerde belli bir noktaya ulaşıldığını dile getiren Sezen, “Bürokrasiyle ilgili bazı sıkıntılar var. Orası aynı zamanda NATO’nun kullandığı bir havaalanıdır. Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanımız her ne kadar sivil uçuşlara açılabilir demiş olsalar da bazı işlemleri tamamlamamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızla bizim bir toplantımız olacak. Bizzat kendisine askeri havaalanın sivil uçuşlara açılmasıyla ilgili ricada bulunacağım. Süreci hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
“ALLAH BAŞKA 15 TEMMUZ YAŞATMASIN”
15 Temmuz hain darbe kalkışmasının bu yıl 3’üncü yıldönümü olduğunu hatırlatan Sezen sözlerine şöyle devam etti: “15 Temmuz da Türkiye genelinde ki tüm vatanseverler gibi Afyonkarahisar’da da çarşı meydanında Anıtpark’ta yaklaşık 2 ay boyunca beraber demokrasi nöbetleri tuttuk. 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü olarak ilan edildi. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın önderliğinde Valilik ve Belediyemizle birlikte tüm programların organizasyonu yapıldı. Yine o gün bizlerde AK Parti teşkilatları olarak 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Gününü kutlayacağız. Allah bir daha böyle günleri Türkiyemize yaşatmasın. Allah böyle hainlere de fırsat vermesin.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme