• Haberler
  • Genel
  • 'Saygısız davranışları kabul etmeyiz' – Kocatepe Gazetesi

'Saygısız davranışları kabul etmeyiz' – Kocatepe Gazetesi

Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, '657 sayılı memurlarımızı bırakın, sağlık kurumlarında görev yapan şirket çalışanlarımıza da yapılacak olan her türlü saygısız davranışı asla kabul etmeyiz' dedi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilen 'Çalışan Hakları ve Güvenliği' konulu seminerin açılış konuşmasını yapan Dr. Ayhan Erenoğlu Genel Sekreterlik ve sekreterliğe bağlı kurumlarla kocaman [&hellip]

“Saygısız davranışları kabul etmeyiz”

Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, “657 sayılı memurlarımızı bırakın, sağlık kurumlarında görev yapan şirket çalışanlarımıza da yapılacak olan her türlü saygısız davranışı asla kabul etmeyiz” dedi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilen “Çalışan Hakları ve Güvenliği” konulu seminerin açılış konuşmasını yapan Dr. Ayhan Erenoğlu Genel Sekreterlik ve sekreterliğe bağlı kurumlarla kocaman bir aile olduklarını belirterek aileden birine yapılacak her türlü olumsuzluk karşısında kendilerinin de üzüleceğini, yapılması gerekenler için uğraşacaklarını bildirdi.
“ARKAMIZDA DEVLETİMİZ VAR”
657 sayılı memurların yanında tüm sağlık kurumlarında görev yapan şirket çalışanlarına da yapılacak olan her türlü saygısız davranışı asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Genel Sekreter sağlık çalışanlarına şöyle seslendi:
“Çalışma arkadaşlarından veya hasta ve hasta yakınlarından her hangi bir müdahaleyi bize bildirin. Bizler yanınızdayız. Arkanızda biz, bizim arkamızda da devletimiz var. Sayın Başbakanımız, Bakanımız arkamızda taviz vermeyiz. Ancak sizler de uğradığınız olumsuz davranışlar karşısında haklı olun. İşimizi doğru ve tam anlamıyla yapalım ki; kimse bize hakaret etmesin.”
ŞU ANA KADAR DAVA YOK
Çalışan hakları ve güvenliği kapsamında; sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddet için Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Beyaz Kod’un hukuki boyutunu anlatan Sağlık Müdürlüğü Kurum Uğur Aydoğan herhangi bir sözlü ya da fiziksel şiddet ortamında sağlık çalışanlarının görevden çekilme hakkını kullanmalarının can güvenliği açısından gerekli olduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarının uğradıkları şiddet olayı sonucunda, şikâyetten vazgeçseler bile Bakanlığın vazgeçmediğini vurgulayan Avukat Aydoğan emsal teşkil etmesi açısından davanızın sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ifade etti. Yaklaşık 1 yıldır uygulamada olan Beyaz Kod uygulamasında şu ana kadar Afyon’da sağlık çalışanlarına yönelik şiddet davasında sonuçlanan dava olmadığını da sözlerine ekledi.
“SİNEYE ÇEKMEYİN”
Kamu Hastaneleri Birliği Kurum Avukatı Mustafa Kaya ise sağlık çalışanlarının işyerinde uğradıkları psikolojik şiddet karşısında TCK’da herhangi bir kanun ya da bir uygulamanın olmadığını ancak gerek Anayasa’da gerek Medeni Kanunda gerekse Borçlar Kanununda ve 657 sayılı Kanun’da yer alan bazı maddelere girdiğini açıkladı. Mobbinge uğradığını düşünenlerin hukuki yardım alması gerekiyorsa mutlaka başvurmalarını, bunu sineye çekmemeleri gerektiğine dikkat çekti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme