Sayar’dan mesleğe sahip çıkın çağrısı

SMMMO Başkanı Erdal Sayar, giderek kronikleşen mesleki sorunları kapsayan bildirinin odanın web sitesinde yayınlandığını açıkladı. Sayar, tüm meslek mensuplarının, mesleğine sahip çıkarak, bu bildiriyi internet üzerinden imzalamalarını istedi İzmir Mali Müşavirler Odası'nın ev sahipliği yaptığı “Ege Odaları Başkanlar Kurulu ve Haksız Rekabetle Mücadele Toplantısına” Afyonkarahisar Mali Müşavirler Odası yöneticileri katıldılar. Toplantıda, kronik hale gelen mesleki [&hellip]

Sayar'dan mesleğe sahip çıkın çağrısı

SMMMO Başkanı Erdal Sayar, giderek kronikleşen mesleki sorunları kapsayan bildirinin odanın web sitesinde yayınlandığını açıkladı.
Sayar, tüm meslek mensuplarının, mesleğine sahip çıkarak, bu bildiriyi internet üzerinden imzalamalarını istedi

İzmir Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliği yaptığı “Ege Odaları Başkanlar Kurulu ve Haksız Rekabetle Mücadele Toplantısına” Afyonkarahisar Mali Müşavirler Odası yöneticileri katıldılar.
Toplantıda, kronik hale gelen mesleki sorunlar görüşüldü. Meslek mensupları adına ortak yayınlanan “Bir Ses de Sen Ver” kampanyasının başlatılmasına karar verildi. Ayrıca meslek mensupları hakkında düzenlenen sorumluluk raporları için vergi ve SGK alanında komisyonlar kurularak TÜRMOB’a rapor sunulması, Haksız Rekabetle Mücadele de çalışmaların devam ederek ortak tavır belirlenmesine ilişkin kararlar imza altına alındı.
Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Erdal Sayar, Maliye Bakanlığı’na defalarca yazılı ve sözlü olarak dile getirilen ve çözümsüz kalan başlıca mesleki sorunlardan olan, beyanname verme süre uzatımlarının meslektaşların emeklerine ve itibarlarına saygısızlık olduğunu belirtti. Sayar; “Beyan-name sürelerinin yeniden düzenlenmesi, tahsil edilemeyen gelirin KDV’sinin ödenmemesi, meslek mensuplarının düzenlemiş olduğu sözleşmelerden damga vergisi alınmaması, mesleki yıpranma payının (Beyin Amortismanı) meslek mensuplarımız için de uygulanması, bilgi amaçlı bildirimlerden alınan Özel Usulsüzlük Cezalarının kaldırılması, zamana endeksli ücret tarifesine geçilmesi, ücret tahsilatlarının banka aracılığı ile yapılması gerektiğini dile getirmiştir.” dedi.
Sayar, giderek kronikleşen söz konusu mesleki sorunları kapsayan bildirinin odanın web sitesinde yayınlandığını ve tüm meslek mensuplarının, mesleğine sahip çıkarak, bu bildiriyi internet üstünden imzalamaları gerektiğini açıkladı.
Toplantıya; Afyonkarahisar SMMMO Başkanı Erdal Sayar, Oda Sekreteri Kadir Arık, Oda Muhasibi Ç. Pınar Kılıç, Haksız Rekabet Kurul Üyelerinden Yücel Seleoğlu ve Esengül İnkaya katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme