• Haberler
  • Genel
  • Sayar Kutlu Doğum'u kutladı – Kocatepe Gazetesi

Sayar Kutlu Doğum'u kutladı – Kocatepe Gazetesi

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar, Müslümanların ve yabancı yazarların, Peygamberimizin hayatını araştırmaya ve öğrenmeye büyük bir önem verdiğini söyledi Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir açıklamada bulunan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar, 'Asırlardır Müslümanlar ve yabancı yazarlar, Allah'ın son dinini insanlara ulaştırmak, açıklamak, örnek olmakla görevlendirilen Hz. Peygamberin hayatını, yaşam [&hellip]

Sayar Kutlu Doğum’u kutladı

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar, Müslümanların ve yabancı yazarların, Peygamberimizin hayatını araştırmaya ve öğrenmeye büyük bir önem verdiğini söyledi

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir açıklamada bulunan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erdal Sayar, “Asırlardır Müslümanlar ve yabancı yazarlar, Allah’ın son dinini insanlara ulaştırmak, açıklamak, örnek olmakla görevlendirilen Hz. Peygamberin hayatını, yaşam biçimini araştırmaya ve öğrenmeye büyük önem vermişlerdir. Bu maksatla ciltler dolusu kitaplar, dergiler, şiirler ve mersiyeler kaleme alınmıştır. Hayatının hiçbir bölümü insanlık için kapalı kalmamıştır. Çünkü O, getirdiği dini tebliğ etmenin yanında, yaşayışı ile örnek bir şahsiyet olarak insanlığa takdim edilmiştir. Bu haftada Hz. Peygamberimizi daha yakından tanıyacak, evrensel bir mesaj olan Kur’an-ı Kerim’i daha bir dikkatle okuyacağız. Hz. Peygamberimizin örnek şahsiyetini kendi şahsiyetimize ve örnek ahlakını da kendi ahlakımıza uygulama gayretinde olacağız” dedi.
“O’nun çağrısını
hayatımıza yansıtmalıyız”
“Hz. Peygamber Efendimizi örnek almak demek, tarihe geri gitmek değil, O büyük şahsiyeti tanımak ve sevmek, O’nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmak olmalıdır” diyen Sayar, açıklamasında şu sözlere yer verdi, “O’nun ahlakı da Kur’an ahlakı idi. O Rahmet ve sevgi Peygamberi idi.
Kainatın Efendisi ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olmazsınız.’ buyurarak imanı toplumsal barışın temel taşı yaptı. O düşmanlarına karşı beddua etmedi. Kendisinden düşmanlarına karşı beddua isteminde bulunanlara verdiği cevap şöyleydi; ‘Ben insanlara Rahmet ve merhamet Peygamberi olarak gönderildim’ Diyerek cevap vermiştir tüm İslam Alemi’nin ve meslektaşlarımın Kutlu Doğum Haftası’nı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Bakmadan Geçme