Sayar: idam tekrar gündeme gelmeli

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Erdal Sayar, idam cezasının tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi “VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜLER”SMMMO Başkanı Erdal Sayar, son zamanlarda yaşanan çocuk cinayetlerinin toplumsal çöküntünün bir göstergisi olduğunu söyledi. Son günlerde vahşice işlenen çocuk cinayetleri son derece acı vereci hadiseler olduğunu ifade eden Sayar: 𔄡 yaşında Mert Aydın, babasına yemek götürürken, [&hellip]

Sayar: idam tekrar gündeme gelmeli

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Erdal Sayar, idam cezasının tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi

“VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜLER”
SMMMO Başkanı Erdal Sayar, son zamanlarda yaşanan çocuk cinayetlerinin toplumsal çöküntünün bir göstergisi olduğunu söyledi. Son günlerde vahşice işlenen çocuk cinayetleri son derece acı vereci hadiseler olduğunu ifade eden Sayar: “9 yaşında Mert Aydın, babasına yemek götürürken, gezme bahanesiyle kandırılıp, hayatının baharında vahşice katledildi. Mert Aydın’ın cesedi kent merkezi dışında bir çöp merkezinde bulundu.
Manisa’da kaybolan 9 yaşındaki Umut Zambak 4 gün sonra ölü bulundu. Umut Zambak’ın cesedi Akhisar istasyonu’ndaki su kuyusunda bulundu. Adana da parka gitmek için evden çıkan ve daha sonra haber alınamayan Gizem Akdeniz’in cansız bedeni, evlerine 20 km uzaklıkta bulundu. Gizem, bir akrabası tarafından vahşice öldürüldü. Bunlar vahşeti yansıtan yüzlerce olaydan sadece birkaçıdır. Kimi çocuk parkta oyun oynarken, kimi okuldan evine giderken, kimi de babasına yemek götürürken kaçırılıp vahşice öldürüldü. İnsanlar çocuklarını artık sokağa çıkarmaya bile korkuyor. Bir insanı öldürmeyi, bütün insanlığı öldürmekle bir tutan bir dinin mensuplarının bu kadar acımasızlaşması da işin başka bir acı boyutu” dedi.
“İDAM CEZASI 2004 YILINDA
TAMAMEN KALDIRILDI”
Türkiye de idam cezasının ilk önce 2002’de savaş, çok yakın savaş tehdidi ve terör suçları halleri dışındaki suçlar, 2004’te ise tüm suçlar için kaldırıldığını hatırlatan Sayar sözlerine şöyle devam etti: “5218 sayılı kanunla idam tamamen kaldırılmıştır. 1990’lı yıllarda birçok idam kararı verilmiştir ancak infaz edilememiştir. Bunlardan en önemlisi Abdullah Öcalan’ın 29 Haziran 1999’da idam cezasına çarptırılmasıdır. Cezası 25 Kasım 1999’da Yargıtay tarafından onandıysa da idam cezasının AB uyum yasaları ile kaldırılmasından dolayı cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilmiştir.”
“YAŞANAN OLAYLAR İDAMLIK”
İdam cezalarının toplumsal suçlarda caydırıcılığı arttırabileceğine ifade eden Sayar, suçu işlemeye iten birçok etken olduğu gibi, idam cezasının ise suçu işlemeye engelleyen daha güçlü bir etken olacağını söyledi. Son günlerde yaşanan olayların idamlık olaylar olduğunu belirten Sayar, Türkiye bu tür olayların tekrar yaşanmaması için idam cezasının tekrar gündeme gelmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme