Sayar güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

SMMMO’nın olağan genel kuruluna tek aday ve liste ile katılan Erdal Sayar güven tazeledi. Odanın 456 üyesinden 179’unun oy kullandığı seçimde Sayar ve listesine 176 oy çıktı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı’nın 21’nci olağan genel kurul toplantısı ve seçimi Oda'da yapıldı. Cumartesi günü başlayan genel kurl toplantısının dünkü bölümünde seçimler vardı.23 YIL GERİDE [&hellip]

Sayar güven tazeledi

SMMMO’nın olağan genel kuruluna tek aday ve liste ile katılan Erdal Sayar güven tazeledi. Odanın 456 üyesinden 179’unun oy kullandığı seçimde Sayar ve listesine 176 oy çıktı

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı’nın 21’nci olağan genel kurul toplantısı ve seçimi Oda’da yapıldı. Cumartesi günü başlayan genel kurl toplantısının dünkü bölümünde seçimler vardı.
23 YIL GERİDE KALDI
11 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen genel kurul toplantı divanı İbrahim Ulusoy’un başkanlığında; Halil Kahraman, Orhan Meral, Hasan Demirel’den oluştu. Toplantının açılış konuşmasını Oda’nın eski ve yeni Başkanı Erdal Sayar yaptı. SMMMO Başkanı Erdal Sayar, geçmişe doğru baktığında 13 Haziran 1989 tarihinde yayınlanan 3568 sayılı meslek yasası ile mesleklerinin yeni bir şekle girdiğini, diğer illerde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da 1990 yılının başlarında geçici belgeler ve oluşturulan müteşebbis heyet ile başlayan yolculuğun 23’üncü yılını tamamladığını söyledi.
Çok mesafe kat ettiklerini kaydeden Sayar; “Ancak değişim ve gelişimin hızı kadar yarışa çok geriden başlamış olmanın da etkisi ile daha çok ve hızlı yol almamız gerektiğini gözlemliyorum. Siyasal, sosyal, toplumsal, ekonomik kısaca bireyi doğrudan ilgilendiren her alanda da gelişen ve ülkenin en köklü ve geleneği olan kurumlarını derinlemesine etkileyen ve sonuçları doğrudan topluma yansıyan tüm olaylar toplumu alabildiğine germekte, tablonun belli tarafları da bu gerginlik kalıcı olsun, toplum kamplara bölünsün diye emek ve gayret sarf etmekte, ülkemiz ve ülke insanlarımız bu anlayış ve davranış biçimini hak etmemektedir.” dedi.
KAMPLAŞMA VE AYRIM VAR
Terör nedeniyle oluşan ve devamlılık arz eden TSK mensuplarının, güvenlik güçleri kayıpları ile bunun topluma yansımasının, Kürt meselesinin çoğunun haksız ve yersiz olduğunu kaydeden Oda Başkanı Erdal Sayar; “Bireyi ve toplumu korkutma ve sindirme amaçlı Ergenekon tutuklamaları, AB, ABD komşu ülkeler ilişkileri, siyaset adamlarının ülkenin ve toplumun gerçek ihtiyaçlarını hiçe sayan anlaşmaz ve uzlaşmaz ben yaptım oldu, ben dedim olacak anlayışına dayalı ve devamlı davranış biçimleri toplumu hızla etnik ve laik-anti laik iki ana temele dayalı olmak üzere biz ve onlar esaslı bir kamplaşma ve ayırıma götürmektedir. Ülkemiz deki terör, TSK’nın haklı olarak bunu tamamen yok etmeye ve toptan bitirmeye yönelik yurt içi ve sınır ötesi hareket sonucu, hayatlarını kaybeden ve şanlı bayrağımıza sarılı tabutları ile ülkenin her tarafına gönderilen şehitlerimiz ile yaşadıklarını yaşam boyu hiç unutmayacak yaralı ve engelli kalan gazilerimiz için duyduğumuz üzüntülerimiz yaşam boyu kalıcıdırlar. Şehitlerimize gani gani rahmet gazilerimize geçmiş olsun dileklerimiz ile Türk Silah Kuvvetlerine ailelerine ve yakınlarına engin sabır ve geçmiş olsun dileklerimiz ile dualarımız ömür boyu olacaktır.” diye konuştu.
ÇAĞA UYGUN YASALARA
İHTİYAÇ VAR
SMMMO’nın il merkezinde 285, Dazkırı’ da 6 Dinar’da 20, Evciler’de 2, Sandıklı’da 30, Sinanpaşa’da 6, Sultandağı’nda da 5, Çay’da 11 Emirdağ’da 15, Bolvadin’de 20 olmak üzere kayıtlı 456 meslek mensubu bulunduğunu açıklayan Erdal Sayar şöyle konuştu: “Bunların 245 Serbest 211’i bağımlı olarak çalışmaktadır. Temel hedef her genel kurulda söylemeye çalıştığım ve ulaşana kadar söylemeye devam edeceğimi ifade ile yetkilerle teçhiz edilmiş sorumlulukta yasalar çerçeve sinde olmak üzere kamu yararına, kamu yararına olduğu kadar müşterilerimize de bilgiye dayalı, doğru sağlıklı hizmet etme bilinci içinde, etik ve ahlaki değerleri yüksek vatanını ve bayrağını sayan ve seven mesleki birlikteliğe inanmış, karşılıklı güven ve saygıya kavuşmuş, dil bilen, çağın teknolojisini çok iyi kullanan meslek mensubuna kurumsallaşmış meslek örgütlerine ve insanın sorunlarına çağın koşullarına uygun çözümler üreten yasal düzenlemelere her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Odamız organlarında bugüne kadar hizmet vermiş tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunuyor, bu genel kurulda yapılacak seçimlerde görev alacak meslektaşlarıma sonsuz başarı diliyor, yine bu genel kurulda yaşamakta olduğumuz birlikteliğe katkı koyan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun ve geleceğin hayırlı ve verimli olmasını diliyorum.” Konuşmaların ardından kurul raporları oylanarak ibra edildi.
ERDAL SAYAR YENİDEN BAŞKAN
SMMMO Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrar seçilen Erdal Sayar’ın yönetim kurulu listesinde; Kadir Arık, Serhat Gümüş, Çiğdem Pınar Kılıç, Ziya Coşkun Karadeniz yer aldı. Disiplin kurulu üyeliklerine; Mustafa Üreten, Ahmet Umut Deniz, Fatih Aşık, Rasime Kıpırtı Fedakar, Adnan Özlü seçildiler. Denetim kuruluna ise; İbrahim Demirbilek, Hasan Demirel, Orhan Meral seçildi. Büyük kongre delegeliklerine; Erdal Sayar, Kadir Pancaroğlu, Kadir Arık, Seyfettin Pekmezci, İsmail Kızar, Mustafa Karyağdı, Nuri Varol, İsmail Akar, Halil İbrahim Kocaerkek seçildiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme