Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Savunma sanayine büyük önem veriyoruz, İhtisas Koleji yapacağız”

S.S. Afyonkarahisar Modern Küçük

S.S. Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, savunma saniyesine büyük önem verdiklerini belirterek, “Sanayi sitemizin içerisinde İhtisas Koleji yapmayı düşünüyoruz” dedi

 

Gün FM’de yayınlanan Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programının konuğu S.S. Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek oldu.
Gazeteci İsmail Akar’ın sorularını yanıtlayan Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, “Mermerin başkentinde neden sanayi kenti olmayalım diye düşündük. Afyonkarahisar’ı daha ileriye götürmek ve ekonomisini canlandırmak istedik. Hedefimiz esnafımızı geliştirmek. Afyonkarahisar gelişiyor ve bu gelişimde bizimde katkımız olsun istedik.” dedi.
“BAŞKAN ÇOBAN’IN BÜYÜK YARDIMLARI OLDU”
Dilek, Modern Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgi vererek, “Türkiye sanayileşme açısından son yıllarda büyük bir sıçrama göstermiştir. 1980’li yılların başına kadar bir tarım ülkesi olan ve ihracatı tarım ürünlerine dayanan ülkemiz, ihracatının yüzde 90’dan fazlası sanayi ürünleri olan bir ülke haline gelmiştir. Türkiye’de başta gelen ihraç ürünleri, motorlu kara taşıtları, metal, giyim ve dokuma, makine, teçhizat, gıda, kimyasal madde, dayanıklı tüketim ürünleri, rafine edilmiş petrol şeklini aldı. Bizim ilk hedefimiz de aslında Afyonkarahisar’ı bu şekilde büyük ekonomi haline getirmek. 522 adet dükkân yapmak için çıktık biz bu yola ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. İlk etap olarak 382 adet dükkânı yaptık. Dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a çok teşekkür ediyorum. Kendisinin bize çok büyük yardımları oldu. Sanayi Sitemizin bulunduğu yeri sanayi alanı olarak ilan etti. Çok büyük bir gelişim oldu o bölgede. Bu gelişim yanında ekonomik canlanmayı getirdi. Yaptığımız 382 adet dükkânımızdan 15 adet dükkânımız kaldı. Yaklaşık 2 yılda inşaat çalışmalarımızı bitirdik.” ifadelerini kullandı.
“KOOPERATİF OLARAK SAVUNMA
VE HAVACILIK SANAYİNİ HEP ÖNCELEDİK”
Afyonkarahisar ekonomisinin büyük bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Dilek savunma sanayisine büyük önem verdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi Sitemizin içerisinde bir ihtisas koleji düşünüyoruz. Savunma sanayi, Lokomotif, yenilebilir enerji konusunda Afyonkarahisar’a ne lazımsa öyle bir kolej yapacağız. Hedefimiz Afyonkarahisar’ı üst lige çıkarmak. Bizim de en çok kafa yorduğumuz alanlardan bir tanesi savunma sanayi alanı. Kooperatif olarak savunma ve havacılık sanayini hep önceledik. Şehrimizin ana sanayiyle çalışma yetkinliğini artırmak için pek çok çalışma yaptık. Kooperatifimiz öncülüğünde savunma sanayi adımlarımızı atmak istiyoruz. Diğer yandan Türkiye’de son dönemde savunma alanında zaten olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Biz de hayranlıkla takip ediyoruz. İhracatımızın yüzde 73’ünden fazlasını sanayi ürünleri oluşturuyor. İlk iki sektörü makine ve aksamları ile otomotiv endüstrisi sektörü oluşturuyor. Afyonkarahisar sanayisi, makine ve aksamları, otomotiv yedek parça, değirmen makineleri, tarım makineleri, araç üstü vinç ekipmanları, gıda makineleri, asansör imalatı gibi sanayi kollarında kendini dünyaya ispatlamada büyük adımlar attı. Bu alanlarda Afyonkarahisar’lı girişimcilerin ürettiği ürünler, dünyanın dört bir yanında kendini ispatlayabilir.” diye konuştu.
“25 ODALI OTEL YAPACAĞIZ”
2’inci etap çalışmalarda 246 adet dükkân yapacaklarını kaydeden Dilek, “Bunu da biraz metrekareyi düşürerek yapmaya çalıştık. Bayanlarımıza da öncelik verdik. Çünkü artık Afyonkarahisar’da bayan sürücümüz çok ve onlar için bekleme yerleri yaptık. Sanayilerin yolları çok dar biz bu sorunu da aştık. Biz sanayimizin yollarını geniş tuttuk. Gelen tır ve kamyonlar geniş yollarda istediği manevrayı yapabilecek. Sosyal tesis ve yeşil alanlarımızı da geniş tuttuk. Orada 25 odalı bir otel yapacağız. Vatandaşımız aracını tamire getirdiğinde veya işi olduğunda otelimizde konaklayabilecek.” şeklinde konuştu.
“35 BİN 900 TL PEŞİNATLA DÜKKAN ALINABİLECEK”
“2’inci etap çalışmalarımızda vatandaşlarımıza ilk etapta olduğu gibi yine kolaylık sağlayacağız.” diyen Dilek, “Sanayi sitemizden dükkân almak isteyen vatandaşlarımıza ve esnafımıza elimizden geldiğinde yardımcı olmaya çalıştık. İkinci etap çalışmalarımızda 35 bin 900 TL peşinatla dükkânlardan alabilirler. Vatandaşlarımız gelip baksınlar. 2023 yılında İkinci etap çalışmalarımızı tamamlayacağız. Adı küçük ama kendi büyük olan bir Sanayi Sitesi inşa ediyoruz. Bizim artık Afyonkarahisar’da bulunan araçların tamirleri için dışarıya gitmesini önlememiz lazım. Neden araçlar Afyonkarahisar’da yapılmasın.” ifadelerini kullandı.
“MODERN KÜÇÜK SANAYİ SİTEMİZ
GELİŞMELERİN ÖNÜNÜ AÇACAK”
Afyonkarahisar’ın genel yapı olarak, küçük imalathane ve atölyelerin yanı sıra, büyük tesislerinde kapasite ve istihdamı açısından yeterli bir kent olduğunu dile getiren Hakan Dilek, “Modern Küçük Sanayi Sitemiz gelişmelerin önünü açacak. İlimizin sanayisi birçok sektörde Türkiye’de en önemli üretim merkezi konumunda. Küçük ve orta ölçekli sanayi işletmeleri şeklinde yapılanmış olan farklı sektörde yer alan imalatçılarımız faaliyetler gösteriyor. İşletmecilerimiz burada iş yerlerini büyütecek ve dolayısı ile işleri de büyümüş olacak. Şehir içi ve yurt içi talebin karşılanması amacı ile mikro ya da küçük ölçekli firmalar imalatlarımız için Sanayi Sitemiz yol gösterici olacaktır. Afyonkarahisar gelişmeye en açık potansiyele sahip bir il. Küçük firmaların sahip olduğu bilgi birikimi ile imalat alışkanlıkları uygun eğitimler ve planlı yönetim sistemleriyle Afyonkarahisar’a ve ülkeye daha fazla katma değer kazandıracak. Yerli ve yabancı yatırımcıların sektörlerimize ve şehrimizde yapacakları yatırım, İlimizin sahip olduğu imalat kabiliyeti ile bölge ülkelerine yüksek ihracat potansiyeli olacaktır.” dedi. >> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti