'Savunma Değil, Hücum Oynayacağız'

Afyonspor'un yeni Teknik Direktörü Fatih Şen, 'Biz 2-2'ye sevindik mi? Fiziksel olarak iyi olmadığımız için kısmen sevindik. Antrenmanlarla, yüklemelerle birlikte, duygusal anlamda geliştikçe Allah'ın izniyle bu takım daha iyi duruma gelecek' dedi.

Dün Afyonkarahisar Zafer Stadı'nda Isparta 32Spor karşısında alınan 2-2 beraberliği değerlendiren Afyonspor'un yeni Teknik Direktörü Fatih Şen, “Biz 2-2’ye sevindik mi? fiziksel olarak iyi olmadığımız için kısmen sevindik. Antrenmanlarla, yüklemelerle birlikte, duygusal anlamda geliştikçe Allah’ın izniyle bu takım daha iyi duruma gelecek.” dedi.
TFF 2. Lig temsilcimiz Afyonspor dün kendi sahasında konuk ettiği Isparta 32Spor karşısında iki defa öne geçmesine rağmen sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı ve 2024-2025 futbol sezonunda ilk puanını aldı. Karşılaşma sonrası geçtiğimiz hafta takımın başına getirilen Teknik Direktör Fatih Şen maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şen şunları söyledi: “Geçen hafta Salı günü anlaştık, buraya geldik. Tabi Çarşamba, Perşembe, Cuma günü çok kısa bir çalışma zamanımız oldu. Sonra kendimizi ifade etmemiz biraz zaman aldı. İki gün idmanla Kepez maçına çıktık ki orada 30-35 dakika iyi şeyler yaptık. Tecrübesizlik, fiziksel yetersizlik tabii Kepezde biraz sorun yaşadık.
Bu hafta tamamen takımla çalıştık, onlarla beraber ne yapmamız gerektiğini, nasıl oynamamız gerektiğini, tabi ki şu an çocuklar fiziksel olarak iyi durumda değiller. Biz onlara antrenmanlarla çok iyi duruma getireceğiz. Bugün bence 45 dakika iyi çok iyi oynadık. Ama gerçekten mücadele ettiler, hepsinin ayağına sağlık. Oyunun genelinde ikinci yarıda tabi rakibin tecrübeli olması, fiziksel üstünlükleri bize savunmaya döndü. Yalnız benim karakterimde savunma anlayışı yoktur. Tabi ki savunma yapacağız, ama özellikle hücum oynayan, baskılı takım, rakibe nefes aldırmayan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu da sahada gördük. İkinci yarıda sakatlıklarımız, istem dışı değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Yani biz mutluyuz, ama biz 2-2’ye sevindik mi? fiziksel iyi olmadığımız için kısmen sevindik yalnız bir her maçı kazanmak istiyoruz, bu deplasman dahil. Bu takım hem içerde, hem dışarda her daim kazanmaya oynayacak. Benim bir felsefem var burada asla zafer kazanamazlar, kaybetmeye de mahkumlar. Antrenmanlarla, yüklemelerle birlikte, duygusal anlamda geliştikçe Allah’ın izniyle bu takım daha iyi duruma gelecek.

Bakmadan Geçme