• Haberler
  • Genel
  • Savaş: Sağlıkta ve hastalıkta doğru iletişim şart

Savaş: Sağlıkta ve hastalıkta doğru iletişim şart

Sağlık Olsun programına katılan AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Yasemin Savaş sağlıkta ve hastalıkta doğru iletişimin zorunlu olduğunu söyledi AKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Cengiz Demir'in hazırlayıp sunduğu Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına bu hafta AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Yasemin Savaş konuk oldu. İLETİŞİMSİZ BİRŞEY OLMAZ [&hellip]

Savaş: Sağlıkta ve hastalıkta doğru iletişim şart

Sağlık Olsun programına katılan AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Yasemin Savaş sağlıkta ve hastalıkta doğru iletişimin zorunlu olduğunu söyledi

AKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Cengiz Demir’in hazırlayıp sunduğu Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına bu hafta AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Yasemin Savaş konuk oldu.
İLETİŞİMSİZ
BİRŞEY OLMAZ
AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Yasemin Savaş, hasta ve sağlık personelinin doğru iletişim kurmasının oldukça önemli olduğunu söyledi. Savaş; “Hastanın ve sağlık personelinin birbirlerini anlayabilmeleri sağlık hizmetinin kaliteli bir şekilde sürdürülmesi açısından önemlidir. İletişim, anlaşmak amacı ile yapılan karşılıklı anlamların paylaşımıdır. Buna bilgi alış-verişi, duygu ve düşüncelerin karşılıklı olarak paylaşımı da girer. İletişimin temel hedefi karşılıklı anlaşmadır. İletişim iki öğe arasında oluşur. Bir yanda bir kişi, öteki yanda kişiler ya da kurum olabileceği gibi, kurumlar ya da kişiler arasında da iletişim olabilir. İnsanlar için iletişimi bu kadar önemli yapan, insanların iletişim olmadan hiçbir şey yapamayacak olmalarıdır. İnsanlar gereksinimlerini ifade etmekten, kendilerini toplum içinde kabul ettirmeye kadar birçok amaç için iletişimi kullanırlar.” dedi.
İLİŞKİLER
SELAMLAŞMA
İLE BAŞLAR
Doğru iletişim kurallarını; Sevgi, saygı, güven, dürüstlük, hakkaniyet, eşitlik, adalet, yararlılık, zarar vermeme, hoşgörü ve toplumsal fayda olarak sıralayan Yasemin Savaş; “İnsan ilişkileri selamlaşma ile başlar. Hatır sorma ile devam eder. Sağlık çalışanları için hatır sorma ‘geçmiş olsun, acil şifalar dileriz v.b.’ şeklinde olabilir. Sonra hasta veya yakınına nasıl yardımcı olabileceğiniz konusuna girilmelidir. İletişim kusurları ise hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirir.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme