• Haberler
  • Spor
  • Satrancın ustaları da NİKO'dan – Kocatepe Gazetesi

Satrancın ustaları da NİKO'dan – Kocatepe Gazetesi

Her yıl geleneksel olarak Afyonkarahisar Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği'nin birlikte düzenlediği Satranç turnuvasına bu yıl, 27 okuldan 220 sporcu katıldı. Belediye Sosyal Tesisleri’nde hafta sonu gerçekleştirilen turnuvanın ardından düzenlenen ödül töreniyle dereceye giren okullara kupa, madalya ve ödülleri verildi.  NİKO'LULAR ŞAMPİYON OLDUOrtaokullar kategorisinde rakiplerini geride bırakan Neriman İbrahim [&hellip]

Her yıl geleneksel olarak Afyonkarahisar Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği’nin birlikte düzenlediği Satranç turnuvasına bu yıl, 27 okuldan 220 sporcu katıldı. Belediye Sosyal Tesisleri’nde hafta sonu gerçekleştirilen turnuvanın ardından düzenlenen ödül töreniyle dereceye giren okullara kupa, madalya ve ödülleri verildi.  
NİKO’LULAR ŞAMPİYON OLDU
Ortaokullar kategorisinde rakiplerini geride bırakan Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu (NİKO) şampiyonluğa ulaştı. Osmanbey Koleji ikinci olurken Sümerin Arslanları ismiyle yarışmaya katılan Sümer İmam Hatip Ortaokulu ise üçüncü olmayı başardı.
İLKOKULLAR’DA ÇAY RÜZGARI ESTİ
İlkokullar kategorisinde yarışan Kocatepe Ortaokulu şampiyonluğa ulaşırken ikinci Çay Çağlayanlılar, üçüncü Çay Özyurt Satranç, dördüncü Çay Kurtuluş Şahmat oldu.
İki ayrı kategoride ilk ve ortaokul öğrencilerinin iki gün boyunca beyin fırtınası estirdiği turnuvada, okullar Sümerin Aslanları, Karahisari ve Yavuz At gibi özel takma isimlerler yarıştı. Turnuvada dereceye giren okullara ödüllerini; Satranç İl Temsilcisi Alptuğ Akyıldız, Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Tevfik Raşitoğlu, Belediye Basın Yayın Birim Sorumlusu Ahmet Çoban, Belediye Spor Birimi Sorumlusu İbrahim Yılmaz ve satranç hakemleri takdim etti.

Ortaokul kategorisinde sıralama şu şekilde oluştu:
1- NİKO (N.İ. Küçükkurt O)
2- Osmanbey Ortaokulu
3- Sümerin Arslanları
4- Yavuz At
5- Başata
6- Alperenler
7- Karahisari
8- Uzun Rok
9- Yüksel 2
10- Gazi Yıldızları
 İlkokul  kategorisinde
sıralama şu şekilde oluştu:
1- Kocatepe İlkokulu
2- Çay Çağlayanlar
3- Çay Özyurt Satranç
4- Çay Kurtuluş Şahmat
5- Susuz Çiçekler
6- Aziziye İlkokulu
7- Selçuklular
8- Yüksel
9- Fatih İlkokulu Başmakçı
10- Yarenler
11- Atatürk İlkokulu
12- Yenicenin Minikleri
13- Ekrem Yavuz
14- Kocatepe
15- Yavuz Selim İlkokulu
16- Osmanbey Koleji
17- Beyazıt Yıldızları

Bakmadan Geçme