Satranç kursu başladı – Kocatepe Gazetesi

Birinci Kademe Satranç Antrenörlüğü Kursu dün Gençlik Merkezi’nde başladı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun ortaklaşa çalışmalarıyla Afyonkarahisar’da ve ilçelerde görev yapan Milli Eğitim öğretmenlerine 1. Kademe Satranç Antrenörlüğü eğitimi veriliyor. 23 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında verilecek olan eğitimlerin sonunda, kursa katılanlar antrenörlük belgesi alacak. Dün Gençlik Merkezi çok amaçlı salonunda [&hellip]

Satranç kursu başladı

Birinci Kademe Satranç Antrenörlüğü Kursu dün Gençlik Merkezi’nde başladı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun ortaklaşa çalışmalarıyla Afyonkarahisar’da ve ilçelerde görev yapan Milli Eğitim öğretmenlerine 1. Kademe Satranç Antrenörlüğü eğitimi veriliyor. 23 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında verilecek olan eğitimlerin sonunda, kursa katılanlar antrenörlük belgesi alacak. Dün Gençlik Merkezi çok amaçlı salonunda verilmeye başlanan satranç eğitimine yaklaşık 40 kişi katıldı. 2 Mayıs tarihine kadar sürecek 1. Kademe Antrenörlük kursunda kursiyerler sözlü ve yazılı sınava tabi tutulacak. Yapılan sınavda başarılı olanlara Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 1. Kademe Antrenörlüğü belgesi verilecek.
Belgeyi almaya hak kazanan katılımcılar, bulundukları okullarda seçmeli ders olan satranç dersi ve egzersizi dersinde öğrencilere eğitim verebilecek. Satranç İl Temsilcisi Kuddusi Kızılkaya öncülüğünde başlatılan kursta, Konya Bölgesi Temsilcisi ve Satranç Federasyonu Eğitim Kurumu üyesi Hasan Güven, Satranç Federasyonu Başkanlık Kurulu üyesi Dr. Olgun Kulaç ve İl Hakemi Musa Kılıç tarafından eğitim verilecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme