Şartlarda anlaşılırsa Orduevi yeşil alan olacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde gerçekleştirildi. Toplantının önemli gündem maddeleri arasında şu konu yer aldı:“Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan ve Milli Savunma Bakanlığı’nın kullanımına tahsisli Merkez, Karaman Mahallesi 354 ada, 240 numaralı parselin 15 bin 62 metrekarelik kısmının yeşil alan olarak kullanılmak üzere Belediyemiz’e [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde gerçekleştirildi. Toplantının önemli gündem maddeleri arasında şu konu yer aldı:
“Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan ve Milli Savunma Bakanlığı’nın kullanımına tahsisli Merkez, Karaman Mahallesi 354 ada, 240 numaralı parselin 15 bin 62 metrekarelik kısmının yeşil alan olarak kullanılmak üzere Belediyemiz’e devri karşılığında, Orduevi Binası ve Sosyal Tesis ile standart tabur tibi bina inşa edilebilmesi gibi işlemleri gerçekleştirmek için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile protokol, sözleşme imzalama ve tüm işlemleri yapmak üzere Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi hakkında teklif.”
İLAVE BİR ŞEY İSTERLERSE OLMAZ
Bu madde üzerinde söz alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Mevcut orduevi zaten ihtiyacı karşılamıyor. 2015 yılında silahlı kuvvetlerimizle bir görüşmede bulunarak, ‘Biz size 80 odalı termal havuzlu orduevi yapalım siz de bize burayı verin, yeşil alan yapalım’ dedik. İlk önce olumsuz baktılar; ancak daha sonra bu talebimizi değerlendirerek, ‘100 odalı orduevi, standart tabur tipi bina ve aradaki farka göre ilave bir şey istiyoruz’ dediler. Kendilerine, ‘Biz burayı alıp satmayacağız yeşil alan yapacağız. 100 odalı orduevini ve tabur binasını kabul ediyoruz ama ilave bir şey istemeyin’ diyeceğiz. Eğer bu şartlarda kabul ederlerse Garnizon Komutanlığımızın olduğu yere 100 odalı sosyal tesisleri ile beraber Orduevi yapıp teslim edeceğiz. Ama ilave bir şey çıkarırlarsa veya para isterlerse böyle bir şeye girmeyiz” dedi.
İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE BURS
Toplantıda, Belediye mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere nakdi yardım yapılması, yapılacak olan nakdi yardımın miktarının ve şartlarının belirlenmesi hususunda Belediye Encümeni’ne yetki verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ayrı ayrı annesini babasını ya da her ikisini birden kaybetmiş, annesi-babası ayrılmış ve ihtiyaç sahibi öğrencilere aylık 80 ila 100 Lira arası burs vereceklerini açıkladı. Bu şekilde bin öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini belirten Başkan Burhanettin Çoban, üniversite öğrencilerinin bu kapsama dahil olmadığına dikkat çekerek, “Niye üniversite öğrencileri yok. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2000’li yıllarda belediyelerin üniversite öğrencilerine burs vermesine karşı çıkarak, bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi ve bu konuda verilmemesi yönünde karar alınması nedeniyle üniversite öğrencilerine burs veremiyoruz” dedi. Başkan Çoban, belirtilen şartlara uyan aileler için çocuk sayısı ile ilgili sınır olmadığını sözlerine ekledi. Toplantıda ayrıca, TEOG sonuçlarına göre ilk 300’e giren 13 Bilgi Evi öğrencisine 750’şer TL para ödülü ile dizüstü bilgisayar verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. >> Murat ARISOY’un Haberi

BARAJDA DOLULUK ORANI YÜZDE 40’LARDA

Toplantıda, Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet lastikli ekskavatör kepçe ile 1 adet kamyonuyla birlikte ya da ayrı ayrı su sondaj makinesi alınması teklif oy birliğiyle kabul edildi. Sondaj makinesinin ihtiyatlı olarak alınacağını belirten Başkan Çoban, “Sağ olsun Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, Afyon’a yağmur yağdığı takdirde 500 bin hatta daha fazla nüfusa yetecek içme suyu barajı yaptı. Ancak 2015-2016’da maalesef çok fazla kar yağmadığı için barajımız yeterli beslenemedi. Şu an yüzde 40’larda. Allah korusun 2017 kışında da kar yağmaması ihtimaline karşılık bu sondaj makinesi alıyoruz. Arkadaşlarımız şimdiden nerede temiz su var bunun tespitini yaptılar. Şu anda 13-14 ay yetecek suyumuz var” dedi.

ÜCRETSİZ BİNİŞ ARAŞTIRILACAK

Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında, özel halk otobüslerinin ücretsiz seyahat kartlarına sınırlama getiren düzenlemesinde nasıl bir değişikliğe gideceği de konuşuldu. Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, “Mustafa Şevik adında bir vatandaş ilgili bakanlığa şikayet etmiş. Kanuna uygun şekilde tekrar değiştirilmesi hakkında tekrar görüşeceğiz. İnsanlar buna alıştı. Bizim sıkıntımız şuydu: Belediye olarak otobüs firmasına şu anda ortağız. 1800 azalma oldu. Biz bunu istiyorduk. 1800 taneden 1300 tanesi mahalle mahalle, pazar pazar, cami cami geziyorlar. Bunu ona göre düzenleyeceğiz” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Bir kanun var, bir de hukuk var. Bu bence yanlış bir kanun. 65 yaş ve üstüne özel sektör bedava taşımacılık yapsın. O zaman marketler 65 yaş ve üzerine bedava peynir versin. Kasaplar 65 yaş ve üzerine bedava et versin. TEDAŞ bedava elektrik versin, Belediye bedava su versin. Onları yapmıyoruz. Taşımacılık yapanlara ‘Sen bedava taşıyacaksın’ diyoruz. Otobüs başına da 600 lira ödüyorlar. Bizim Afyon’daki istatistik, 100 yolcudan 38’i ücretsiz biniyor. Zaten fiyatlar da yüksek değil. Nasıl bu işin altından kalkacak? Arkadaşlarımız gereğini yapacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Bey de şöyle yapmış bunu: En yüksek kullanılan saatlerde hiçbir şekilde ücretsiz binilmiyor. Sabah 7-10, akşam 16-18 arasında hiçbir kartı tanımıyor. Bu da kanuna aykırı” ifadelerini kullandı. Çoban’ın Ankara örneğini vermesi üzerine MHP Belediye Meclisi Grubu Başkanı Halil İbrahim Baykara, “Bunu uygulayalım” dedi. Çoban da “Arkadaşlarımız baksınlar, Ankara nasıl yapıyor” karşılığını verdi.

ZABITA VE İTFAİYE’YE ATAMA

Belediye Meclisi toplantısında, Meclis üyelerine Zabıta ve İtfaiye Müdürlükleri’ne yapılan atamalar hakkında bilgi verildi. Buna göre Turhan Gedikkaya emekli olduktan sonra Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü’nü yürüten Murat Gürsan, Zabıta Müdürü olarak atandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli, piyade komando yüzbaşı Ali Çetin ise İtfaiye Müdürü oldu.

PEKİN İSTİFA ETTİ

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Üyesi, MHP’li Macit Pekin, işlerinin yoğunluğu dolayısıyla Belediye Meclisi Üyeliği’nden istifa etti.

Bakmadan Geçme