• Haberler
  • Genel
  • Şarkılar “aşk”a geldi – Kocatepe Gazetesi

Şarkılar “aşk”a geldi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul, Sevgililer Günü’ne özel repertuvarıyla beğeni topladı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul, Sevgililer Günü'nde özel bir konser verdi. 'Sesinde Şarkısı Aşk'ın' isimli konserde seslendirilen aşk şarkıları dinleyenleri mest etti.'Sesinde Şarkısı Aşk'ın' isimli konserler dizisinin ilki olan program, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde [&hellip]

Şarkılar "aşk"a geldi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul, Sevgililer Günü’ne özel repertuvarıyla beğeni topladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul, Sevgililer Günü’nde özel bir konser verdi. “Sesinde Şarkısı Aşk’ın” isimli konserde seslendirilen aşk şarkıları dinleyenleri mest etti.
“Sesinde Şarkısı Aşk’ın” isimli konserler dizisinin ilki olan program, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Konser salonunu hınca hınç dolduran sanatseverler, farklı bir konseptle karşılaştı. Burhan Kul’un Türk Sanat Müziği’ne ait aşk şarkılarını seslendirdiği gecede, sanatçının performansı ve sahne tasarımı göz doldurdu.
Dinleyicilerin de zaman zaman şarkılara eşlik ettiği konserde Burhan Kul, günün anlamına uygun esprileriyle dinleyenleri güldürürken, şarkılara ilişkin aktardığı bilgilerle de farklı bir sunum gerçekleştirdi. Günün anısına konsere katılanlara verilen hediyelerse kazananları sevindirdi.
Konserin sonunda ise bir sürpriz daha yaşandı. Türk Sanat Müziği konserlerinde pek karşılaşılmayan bir tarzda gitarıyla sahneye çıkan Dr. Ömer Çayırlı “Sevdim Seni Bir Kere” şarkısını seslendirdi. Yaylı Tanbur Ustası Ahmet Dağyar da “Kadınım” şarkısını söyleyerek dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Solist Burhan Kul, “Böyle özel bir gecede salonun tümünün dolduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. İnteraktif tarzda sunduğum bu konser, Afyonkarahisar halkının pek karşılaşmadığı farklı bir tarzda gerçekleşti. Umarım beğenilmiştir. Bu konserler dizisini devam ettirme adına salonun doluluğu bizi ümitlendirdi. Bu gece bizimle olan tüm müzik severlere özel teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Ebruyu ustasından öğrendiler

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) 3’üncü Dönem Ebru Kursu öğrencilerini mezun etti.
Alimoğlu Müzesi Çeşmeli Konak’ta düzenlenen sertifika töreni kurs öğrencilerinin eserlerinden oluşan ebru sergisinin açılışıyla başladı. Daha sonra kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.
Sertifika töreni ve sergi açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Dernekler Müdürü N. Ahmet Gök, İl Halk Eğitim Müdürü Metin Aygök, AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ile kurs hocası Zeynep Gürman ve kursiyerler katıldı.
ÖRNEK BİR ÇALIŞMA
Açılışın ardından protokol ve vatandaşlar sergiyi gezdi. Çalışmaları çok beğendiğini belirten Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, kurs hocası Zeynep Gürman’dan dersler ve ebru sanatının incelikleri hakkında bilgi aldı. Şanlıer, “Örnek bir çalışma sergilenmiş. Burada her yaştan her meslek grubundan kursiyer, öğrenmenin yaşının ve zamanının olmadığını bizlere gösteriyor. Bu tür çalışmaların gerçekleşmesinde emeği ve desteği olan herkese şehrimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
SOSYAL ALANDA İLERLEME
İbrahim Alimoğlu, mezun verdikleri her kursta kültür ve sanata verdiği desteğin amacına ulaştığını görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Alimoğlu, “Afyonkarahisar’ın sosyal anlamda ilerlemesi ve gelişmesi için gösterdiğimiz çaba ve çalışmalara hemşerilerimizin gösterdiği ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi de bizi daha fazla cesaretlendiriyor ve şevkimizi arttırıyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme