Sarıtoprak: İş ve meslek seçimine dikkat

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı ( TÜSİAV ) Başkanı hemşehrimiz Veli Sarıtoprak öğrencilere üniversite tercihlerinde öne çıkan, iş dünyasında rağbet gören iş ve meslek dallarını anlattı. Bir grup gencin TÜSİAV' ı ziyaretinde konuşan Sarıtoprak gençlere iş ve meslek seçiminde çok dikkatli olmalarını ve kendilerini mutlu edecek ve maddi tatmin sağlayacak işlerle uğraşmalarını önerdi. Sarıtoprak ' [&hellip]

Sarıtoprak: İş ve meslek seçimine dikkat

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı ( TÜSİAV ) Başkanı hemşehrimiz Veli Sarıtoprak; öğrencilere üniversite tercihlerinde öne çıkan, iş dünyasında rağbet gören iş ve meslek dallarını anlattı. Bir grup gencin TÜSİAV’ ı ziyaretinde konuşan Sarıtoprak; gençlere iş ve meslek seçiminde çok dikkatli olmalarını ve kendilerini mutlu edecek ve maddi tatmin sağlayacak işlerle uğraşmalarını önerdi.
Sarıtoprak; “ Tıp ve hukuk hala gözde meslekler.

Ancak iş dünyasının ihtiyacı olan genetik mühendisliği, sermaye piyasası analist ve uzmanlığı, imaj mühendisliği, ergonomi mühendisliği, marka ve patent uzmanlığı gibi iş ve meslek dalları da şu anda oldukça gözde. Keza elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve yazılım uzmanlığını da hararetle tavsiye ederim. Dünyada yaygın bir meslek olmasına rağmen Türkiye’de pek bilinmeyen gayrimenkul danışmanlığı mesleğinin de yıldızı sürekli parlıyor ve gelecek vaad ediyor. Yine popüler mesleklerden birisi olan çevre mühendisliği mezunları da iş dünyasında hemen istihdam edilebilmektedir. Piyasanın ve iş dünyasının aradığı bir diğer meslek, imaj mühendisliğidir. Bu konuda da çok sayıda uzmana ihtiyaç var. Tarım kesimin de ise bağ, sebze ve meyve geliştiriciliği, tarımsal ürünlerin toplanması, korunması ve pazarlanması işine soyunanlar iyi para kazanabilecekler” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme