Sarıkız’da izin alındıysa belgesi olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Sarıkız Tepesi’nde Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün izni olmadan çalışma yapıldığını belirtti. Görgöz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın kendisine yönelttiği 'Ucuz ve nezaketten yoksun siyaset yapıyor' sözlerini ise 'Yakışıksız' olarak tanımladıCumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Sarıkız Tepesi’de yol açılması için yapılan çalışmanın Eskişehir Kültür Varlıklarını [&hellip]

Sarıkız'da izin alındıysa belgesi olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Sarıkız Tepesi’nde Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün izni olmadan çalışma yapıldığını belirtti.

Görgöz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın kendisine yönelttiği “Ucuz ve nezaketten yoksun siyaset yapıyor” sözlerini ise “Yakışıksız” olarak tanımladı
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Sarıkız Tepesi’de yol açılması için yapılan çalışmanın Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nden izin alınmadan sürdürüldüğünü söyledi. Sarıkız Tepesi’nin Sit Alanı içine girdiğine dikkat çeken Görgöz, “Sarıkız Tepesi olarak bildiğimiz ve Sit Alanı olan dağın eteklerinde bir yol çalışması yapılacaktır. İki inşaat yapılıyor. Bu inşaatlara öğrenci yurtları yapılacağı kaydediliyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ‘İmara açık, bir engel yok’ dediği alanlara bir şey demiyoruz. Sarıkız Tepesi’ne yol için yapılan müdahaleden bahsediyoruz” dedi.
2009’DA İZİN ALINDIĞI SÖYLENDİ AMA…
Sarıkız Tepesi’ne bir müdahale olduğunu Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret ettiklerinde de gündeme getirdiklerine dikkat çeken Görgöz, “Sayın Burhanettin Çoban’a ziyarete gittiğimizde Sarıkız Tepesi’ne bir müdahale olduğunu söylediğimizde oraya yol yapılacağını ve 2009 yılında ilgili yerlerden izin aldıklarını söylediler. Ben Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne yazılı müracaatta bulundum. Burada çalışma var, izin alınmış mı diye müracaatta bulundum. Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan bana yapılan açıklamada söz konusu yerden hiçbir izin alınmadığını söylediler. Bununla ilgili cevabı Afyonkarahisar Valiliği’ne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiler. Yazıda böyle bir izin alınmadığı, müdahalenin durdurulması gerektiği belirtilmiştir. Bunun üzerine oradaki inşaat durduruldu. Şu anda da tekrar devam etmekte. Buranın izinsiz yapıldığını anlatan bir yazı var. Sarıkız Tepesi’ne yapılan müdahaleden bahsediyorum. Başka belge varsa bize gönderilsin, biz de yurttaşlarımıza açıklayacağız” diye konuştu.
“BELGELİ, NİTELİKLİ,
AKLI BAŞINDA KİŞİLERİZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gazeteniz Kocatepe’ye verdiği demeçte ucuz ve nezaketsiz siyaset yaptığını belirttiği CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, üslubu yakışıksız bulduğunu açıkladı. Görgöz, “Sayın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın açıklamasını yakışıksız buldum. Ucuz ve siyasetten yoksun siyaset yaptığımızı söylemiş. Türkiye genelinde tüm CHP’liler nitelikli, belgeli ve ne yaptığını bilen, aklı başında siyaset yapan insanlardır. Ucuz siyaseti 10 yıldır Türkiye’nin başındaki iktidar sahipleri ve onlardan aldığı güçle illerde siyaset yapan AKP’lilere söylemek gerekir. Bu anlamda polemiğe girmek de istemiyorum. Ancak bir Afyonkarahisarlı olarak ilimizde yaşanan bu gibi usulsüz olumsuz gördüğümüz, insanlarımızı rahatsız edici her türlü yapılanmaya karşı duracağımızın bilinmesini de istiyorum” ifadelerini kullandı.
“DEĞERLENDİRMEYİ
HALK YAPSIN”
Görgöz, konuşmasına şöyle devam etti: “Yıllardır her şeyi ‘Ben yaptım, ben bilirim, Afyon benden sorulur’ edasıyla siyaset yapanlar, görev yapanlar, yanlış uygulamaları karşısında Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğunu ve Afyon’da yaşayan insanlarımızın olduğunu bilmektedirler. Kendilerini yakınen takip edeceğiz. Biz ilimizdeki başta trafik olmak üzere çözüm önerilerimizi de sunduk. Nezaketsizlik ve ucuz siyaset, bizim yapımızla bağdaşmaz. Değerlendirmeyi ilimizde yaşayan yurttaşlarımıza ve hemşehrilerimize bırakıyoruz.”

Bölge Kurulu ne diyor?

Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün Sarıkız Tepesi ile ilgili dilekçesine verdiği cevapta, Tepe’ye müdahale için herhangi bir izin alınmadığına dikkat çekti. Müdürlük’ün cevabı şöyle:
“Kayadibi Mahallesi’nde yer alan Sarıkız Kayalığı, Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 18.02.2009 gün, 3426 sayılı kararı ile İkinci Derece Doğal Sit, Üçüncu Derece Arkeolojik Sit olarak tescillidir. İlgi dilekçede söz konusu alanda izinsiz olarak fiziki ve inşa müdahalede bulunulduğu bildirilmiş olup yapılan arşiv taramasında söz konusu taşınmazda yapıldığı ihbar edilen uygulamalara ilişkin Müdürlüğümüze herhangi bir başvuru yapılmamış olmakla birlikte konuya ilişkin alınmış herhangi bir Koruma Bölge Kurulu Kararı da bulunmamaktadır. Bu nedenle, konunun değerlendirilmesine esas olmak üzere söz konusu taşınmazda izinsiz fiziki ve inşai müdahalede bulunulup bulunulmadığına ilişkin ivedilikle inceleme yapılması ve izinsiz fiziki ve inşai müdahale tespit edilmesi halinde derhal durdurularak konunun Koruma Bölge Kurulu’nda değerlendirilmesine esas açıklayıcı bilgi ve belgelerin hazırlanarak Müdürlüğümüze iletilmesi gereğini bilgilerinize arz ederim.”

Bakmadan Geçme