Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Saraydüzü’nde köylünün adalet istemine kulak verin”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Saraydüzü Köyü’nde köylünün ortak malı olan bir arazinin, birilerine peşkeş çekilmek istendiğini belirtti. Arslan, “Saraydüzü’nde köylünün adalet istemine kulak verin” dedi

 

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi.
“ALLAH DAR GELİRLİNİN YARDIMCISI OLSUN”
Geçtiğimiz hafta yeni ekonomik programın açıklandığını belirten Orhan Arslan, açıklamada ekonominin uçuşa geçtiği ve ekonomi deki olumlu tablonun vatandaşa da yansıdığının Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ifade edildiğini kaydetti. Vatandaşın ekonomiye sözü edilen olumlu yansımayı elektriğe yapılan yüzde 14,9’luk zamla şu anda hissetmemekle birlikte ay sonunda gelecek fatura ile daha iyi hissedileceğini dile getiren Arslan, “Enflasyon rakamları yüzde 9,26 olarak açıklandı. Elektrik ve doğal gaza yapılan zamların çift haneli olmasına rağmen enflasyon rakamının tek haneye düşüşü demek ki son derece normal bir durumdur. Zaten son derece güvenilir olan ve hiçbir tereddüt olmayan enflasyon rakamları da bu olumlu tabloyu destekliyor. Allah dar gelirli vatandaşımızın yardımcısı olsun.” dedi.
“650 METRE İÇERİSİNDE 7 KASİS VAR”
Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde yapılan çeşitli çalışmalara değinen Arslan, “Baştan belirtelim ki doğru hizmet doğru şekilde yapılırsa biz buna teşekkür eder dua ederiz. Ancak yanlış olan tarafını belirtmekte bizim görevimizdir. Şehit Kadir Aydın Caddesinde trafik kazalarını önlemek için hız azaltmak için kasisler yapılmıştır. Yapılan bu kasisler son derece dik ve çok sıktır. 650 metrelik mesafe içerisinde 7 tane kasis var. Engelli koşu parkuru gibi her 100 metre de karşınıza bir kasis çıkıyor. İnsanlara bu kadar da olmaz dedirtiyor. Yapılan kasisler ayrıca çok keskin çok yüksektir. Bu yolu sıkça kullanmak zorunda olan insanları, bu yoldan araçla geçecek hamile bir kadını da düşünmek zorundayız. Bu yolda ki kazaların en büyük nedeni kavşak noktalarının düzenli olmayışı, bütün yolların eşit geçiş üstünlüğüne sahip olmasıdır. Caddeye bağlanan kavşakların trafik seyrine uyumlu şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
“KÖPRÜNÜN NEDEN YAPILMADIĞI MERAK KONUSU”
Bazı kavşaklarda döner kavşak yapılmasının zorunluluğuna değinen Arslan, “Kavşağa giren sürücüler kendi geçiş üstünlüğü varmış gibi kavşağa girmektedirler. Bunun için Şehit Kadir Aydın Caddesi ana yol olarak belirlenmeli ve buna bağlı yollara dur levhası dikilerek sürücülerin kavşağa dikkatli girmeleri sağlanmalıdır. Yine Belediye’nin bir bölge de yapmış olduğu yol çalışmaları vardır. Kilitli parke taşı döşemesi yapılmaktadır. Yapılan bu hizmet için Belediye’ye teşekkür ediyorum. Kendilerinden bir hususa dikkat etmelerini istirham ediyorum; Yapılan yol çalışmalarında ağaç dikimini de yeşilliği de göz ardı etmesinler. Yeşillikleri sadece park bahçelere değil yol kenarlarında hayatın her alanına koyabilmelerini kendilerine tavsiye ediyoruz. Bu yolda yapılması gereken bir önemli çalışmada bizce Bayraktepe Mezarlığına giden yol üzerinde bulunan ve yapımına bir yıl önce başlanıp ayaklarının betonu atılıp sonrasında hiçbir şey yapılmayan köprünün yapılmasıdır. Köprünün neden yapılmadığını da merak ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“GEREKLİ ÇALIŞMA VE BAKIM YAPILMALI”
Bayraktepe Mezarlığına giden yol üzerindeki mevcut köprünün iki aracın geçemeyeceği kadar dar olduğunu belirten Arslan şöyle konuştu:
“Mevcut köprü üzerinde kimin önce geçeceğine dair bir işaret olmadığından kazaya sebebiyet verdiği de olmaktadır. Köprüyü geçtikten sonra bahçe duvarlarından dökülen topraklar ve bu toprakların üzerinde çıkan otlar, hatta bazı yerlerde yetişen ağaçlar sebebiyle yol daralmıştır. Bazı yerlerde de bahçeler içerisinde ki ağaç dalları yola sarkmış haldedir. Bu nedenlerle iki araç köprü üzerinden zorlukla geçebilmektedir. Yol kenarında ki toprakların kaldırılması, yolda ki ağaçların sökülmesi, bahçelerden yola sarkan ağaçların budanması gerekmektedir. Aksi halde kar yağdığında yol daha da sıkıntılı hale gelecektir. Buraya kadar olan kısım Belediyenin sorumluluğunda olan kısımdı.”
“SARLIK YOLU ACİLEN YAPILMALI”
İl Özel İdaresi’nin sorumluluğu altında olan Sarlık yolu olarak bilinen yolda daha büyük bir sıkıntı olduğuna değinen Arslan şunları söyledi:
“İki yıl önce içme suyu şebekesi yapımı için yol kazıldı. Geçen yıl bu zamanlarda asfaltta kullanılacak mıcır, yol kenarında biriktirildi. Asfalt yapımına başlanılmadı. Sebebi sorulduğunda bütçede para olmadığı, asfaltlama işinin bir yıl sonra yapılacağı söylendi. 2018 yılı kışı çamur ve çukurlarla mücadele ile geçirildi. İlkbahar ile birlikte yola kum çekilmeye başlandı. Artık asfalt yapılacak diye sevinilirken bir hafta sonra kumlar geri kaldırıldı. Sebebi sorulduğunda kanalizasyon çalışması yapılacak, ondan sonra asfalt olacak denildi. Sonuçta kanalizasyonda bir ihtiyaçtı ve yine sabredildi. Kanalizasyon çalışması da bitti. Artık herkes asfalt yapılır diye düşünürken yolun kenarına bir yıl önce biriktirilen mıcırlar taşınmaya başlandı. Ne oluyor diye sorulunca ‘Burayı kilitli parke taşı döşemeye karar verdik’ denildi ve mıcırlar taşındı. Bir müddet sonra biraz kum, greyder ve silindir ile gelip yolu düzlediler ve gittiler. Yaklaşık bir aydır ise hiçbir faaliyet yok. İki yıllık serüvenini anlattığımız bu yol Değirmenayvalı beldesi ile Sarık köyünün tamamının kullandığı yol olup günlük binlerce araç geçmektedir. Çevre sakinleri ile sürücüler arasında gerginliğe de sebep olan bu yolun bir an önce yapılması gerekmektedir. İl Özel İdaresinin gerekeni yapacağını ümit ediyoruz.”
“SARAYDÜZÜ’NDE KÖYLÜ ADALET İSTİYOR”
Geçtiğimiz hafta Saraydüzü köyünden gelen haberin kendilerini üzdüğünü belirten Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Köylünün ortak malı olan bir arazi, birilerine peşkeş çekilmek istenmiştir. Bir yer düşünün ekonomik bir getirisi varken, o değerin altında bir fiyatla, yabancı bir yatırımcıya vermenin adı peşkeş değil de nedir? Yatırımlara elbette karşı değiliz. Ancak yatırım adı altında birilerine peşkeş çekilmesine de asla razı olamayız. Yatırım peşkeş şeklinde değil adaletli bir şekilde olmalıdır. 240.000 metrekare çayırlık arazi, yıllık 40 bin TL karşılığında, 49 yıl zam yapılmadan kiralanması sizce uygun mudur? Mevcut haliyle çayırdan 8 bin adet ot balyası alınarak, yıllık 80 bin TL gelir elde edilmektedir. Bu da verilen rakamın ne kadar düşük olduğunun bir göstergesidir. Köylünün adalet istemine kulak verin ve adaleti tesis edin.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti