Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saraydüzü halkı iddialarında ısrarlı: Arazimiz oldu-bittiye getirildi

Afyonkarahisar merkeze bağlı Saraydüzü

Afyonkarahisar merkeze bağlı Saraydüzü Köyü’nde köy tüzel kişiliğine ait çayırın yabancı bir firmaya satılması olayının tekrar gündeme gelmesinin ardından açıklama yapan Saraydüzü Köyü sakini Nuri Koç, konuya siyasi olay veya siyaset malzemesi olarak hiç bakmadıklarını belirterek, “Saraydüzü köyü sakinleri olarak konu ile ilgili bütün Afyonkarahisarlı siyasilerimizden yardım istedik” dedi

 

Afyonkarahisar merkeze bağlı Saraydüzü Köyü’nde köy tüzel kişiliğine ait çayırın yabancı bir firmaya satılması konusu geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal’ın tekrar Saraydüzü Köyü sakinleri ile bir araya gelmesinin ardından gündeme gelmişti. Milletvekili Köksal’ın köy sakinleri ile birlikte yaptığı açıklamanın ardından da Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen konu ile ilgili açıklamada bulunmuştu.
“ARAZİ, KÖY HALKININ BİLGİSİ
OLMADAN KAMUYA AÇIK
MERA OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ”
Saraydüzü Köyü sakini Nuri Koç, yaptığı yazılı açkılamada, konuya siyasi ya da siyaset malzemesi olarak bakmadıklarını belirterek, “Sayın Başkanım öncelikle konunun takipçisi olduğunuzu basın yoluyla da olsa bildirdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Sayın başkanım bu arazi daha önce de defalarca belirtmiş olduğumuz gibi atalarımızın bizlere yokluk ve kıtlık zamanlarında dişlerinden-tırnaklarından artırarak biriktirdikleri alın terleriyle satın alarak ve bir kısmı da köyümüzün gelecek nesilleri hayvancılık yapsınlar ve geçimlerini idame etmeleri için köye bağış yaparak toplanmış tapulu bir arazimizdir. Yıllarca bu arazide köylülerimiz hayvancılık yaparak geçimini sağlamış ve ekonomimize çok ciddi katkılar sağlayarak kendi hayatlarını da idame etmişlerdir. Bu arazimiz atalarımız bizlere miras bıraktıktan sonra yıllarca “Köy Tüzel Kişiliğine Ait Çayır” olarak tapulu köyün kullanımında idi. Takii 2017’ye kadar. Her ne oldu ise bilmiyoruz 2017 yılında “Köy Tüzel Kişiliğine Ait Çayır” olan bu arazimizin vasfı köy halkının bilgisi olmadan “Kamuya Açık Mera” olarak değiştirilmiş.” dedi.
“MUHTAR İZİNLİYKEN,
VEKİL MUHTAR İMZA TOPLAMIŞ”
Saraydüzü Köyü sakini Koç, köy muhtarının izinli olduğu dönemde vekil muhtar tarafından köy halkının bir kısmından imza alındığını iddia ettiğini açıklamasında şunları söyledi:
“Fazla bir zaman geçmeden köyün asil muhtarı izinli olduğu dönemde vekil muhtar tarafından farklı vaadler ve yanlış beyanlar da bulunarak köy halkında masum ve saf bir azınlıktan tasnif değişikliği bilgisi verilmeden tasnif değişikliği belgesine imza alınmış. İmza aldıkları kişilerin sayısı 88 kişi olup, işin tasnif değişikliği olduğunu öğrendikten sonra çoğunluğu tasnif değişikliği için verdikleri imzanın geçersiz olduğunu beyan ettikleri imza listesi Afyonkarahisar Valiliğimize teslim edilmiştir. Ve bir kısmı şaibeli imzalar ile hemen Lider Gıda ve Dış Ticaret Firmasına Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından bahsi geçen 2432 nolu parseldeki arazimizde sıcak su arama izni verilmesi, 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimlerden sonra muhtarlık değiştikten muhtarımızın hukuki işlem başlatmasına rağmen bu firmanın bu arazimiz üzerinde sıcak su arama çalışması başlatmış olması, köy halkının kesinlikle kabul etmediği ve arazilerinin haksız-hukuksuz-dayanaksız bir şekilde ellerinden alınmak istendiğini Afyonkarahisar Valiliğimize verdiğimiz imza listelerine rağmen ve Afyonkarahisar Valiliğimiz, Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğümüzün bu arazinin “köyümüzün kullanımında olması gerektiği” raporuna rağmen bu firmanın bu arazi üzerindeki karar için Tarım Bakanlığımıza müracaat etmesi ve bizim bu firma için iyi niyet göstergesi olarak Seracılık yapabileceği ve bu araziden daha müsait olan kişisel mülkiyetli araziler tavsiye etmemize rağmen bu arazi üzerinde ısrar etmesi bütün bunların hepsi de ve hızlı bir şekilde gelişmesi tesadüf müdür?”
“YETKİLİ VE İLGİLİ TÜM
MERCİLERE BAŞVURDUK”
Konu hakkında Afyonkarahisar’daki bütün siyasilerden yardım istediklerini kaydeden Koç, “Bu hızlı gelişmeler yaşanırken siyasi ve mülki amirlerimize gerek CİMER aracılığı ile gerek gücümüzün yettiği kadarı ile medya aracılığı ile gerek bizzat görüşmelerimize rağmen bize olan desteklerin Sayın Vekilimiz Burcu Köksal haricinde yok denecek kadar az olması bizleri derinden üzmüştür. Sayın Vekilimiz Burcu Köksal hanımefendiye ne kadar teşekkür etsek az gelir. Kendine teşekkürü borç bilir ve şükranlarımızı sunarız. Bu olaya bizler bir siyasi olay veya siyaset malzemesi olarak hiç bakmadık ve aklımızdan dahi geçirmedik. Bütün Afyonkarahisarlı siyasilerimizden yardım istedik. Buda bunun en önemli göstergelerinden bir tanesidir. Olayların seyrine bakıldığı zaman tam aksine adı geçen firmanın hem ekonomik gücünü hem de siyasi gücünü en iyi şekilde kullanmaya çalışması kamuoyunun takdirindedir. Bizim şu anda tek hedefimiz atalarımız tarafından miras bırakılan bu arazimize sahip çıkmak ve gelecek nesillerimize ülke hayvancılığına ve ekonomisine en iyi şekilde katkı sağlayacak şekilde miras bırakmaktır. Bütün bu olayların hızlı bir şekilde akışı gerçekleşirken hem siyasi hem de mülki amirlerimiz bilgisinin olmaması imkansız gibi bir şey. Bilgileri olmadan bu firma bu faaliyetleri nasıl yürütebilir? Bu yapılan haksızlığa ve bu arazide hakkı bulunan yetim ve fakirlerin hakkının ellerinden alınmasına sessiz kalınması ve bu firmanın bu sessizlikten faydalanmaya çalışması bütün bu olayların tümü de tesadüf müdür? Tesadüf değilse bu kararların alınmasının altında kimlerin imzası vardır.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti