Saray Termal, ikinci Kar Vadisi mi?

Isparta merkezli Saray Termal A.Ş.'nin Afyonkarahisar'da yapacağı yatırım ilgi uyandırdı. Ancak 540 milyon lira olarak açıklanan bütçenin büyüklüğü, akıllara 'İkinci Kar Vadisi mi' sorusunu getirdi Saraydüzü Köyü'nde yapılması düşünülen Saray Termal Otel'in bütçesinin büyüklüğü dikkat çekiyor. Çevresel Etki Değerlendirme Raporu başvuru dosyasındaki bilgilere göre Saray Termal Otel, 540 milyon liraya mâl olacak. Dosyada otel hakkında [&hellip]

Saray Termal, ikinci Kar Vadisi mi?

Isparta merkezli Saray Termal A.Ş.’nin Afyonkarahisar’da yapacağı yatırım ilgi uyandırdı. Ancak 540 milyon lira olarak açıklanan bütçenin büyüklüğü, akıllara “İkinci Kar Vadisi mi” sorusunu getirdi

Saraydüzü Köyü’nde yapılması düşünülen Saray Termal Otel’in bütçesinin büyüklüğü dikkat çekiyor. Çevresel Etki Değerlendirme Raporu başvuru dosyasındaki bilgilere göre Saray Termal Otel, 540 milyon liraya mâl olacak. Dosyada otel hakkında şu ayrıntılara yer veriliyor:
“514 suit oda, 475 normal oda 21 Bedensel Engelli Odası ve 405 Apart olmak üzere 1.415 oda yer alacak olup 2.830 kişiye hizmet vermesi planlanmaktadır. Proje kapsamında çalışacak personeller içinise 120 yataklı personel lojmanları planlanmaktadır. Ayrıca söz konusu proje kapsamındabir çok sosyal tesis yer alacak.”
TERMAL GÖLET DE OLACAK
180 bin 422 metrekarelik alan üzerinde yapılması düşünülen otelin bir kısmının otel, bir kısmının fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, bir kısmının ise apart otel olarak hizmet vermesi bekleniyor. Otel projenin içinde meydan, alışveriş merkezi ve termal gölet gibi birçok unsur da yer alıyor.
YATIRIM TEŞVİKİ İPTAL EDİLDİ
Öte yandan, şirket ile ilgili bazı soru işaretleri de bulunuyor. Ekonomi Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan belgesine göre Saray Termal Otel’in yaklaşık 50 milyon liralık yatırım teşvikinin iptal edilmesi, Resmi Gazete’de duyuruldu. Teşvik içinde Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Vergi, resim ve harç istisnası düzenlemeleri bulunuyordu. Teşvik, yatırımın 52 milyon liralık kısmını kapsıyordu.
2 MİLYONLUK ŞİRKET,
540 MİLYONLUK YATIRIM
Saray Termal hakkındaki bir diğer dikkat çekici yön ise, şirketin internet sitesinde verilen istatistikler. Buna göre 1998 yılında kurulan şirketin bilanço toplamı “2 trilyon” olarak yazılmış. Personel sayısı ise “3” olarak belirtilmiş. Yeni parayla 2 milyon liralık bilançosu olan bir şirketin 540 milyon liralık yatırımın üstesinden nasıl geleceği ise merak konusu.

MURAT ARISOY

KAR VADİSİ NEDİR?

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba’nın öncülüğünde Afyonkarahisar’da yapılacağı duyurulan Kar Vadisi projesi, tartışmalara neden olmuştu. 2007 yılında gündeme gelen projeyi üstlendiği söylenen işadamının Kar Vadisi için 700 milyon dolar ayırdığı, yatırımla Afyonkarahisar’ın yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir şehir haline geleceği açıklanmıştı. İskoç yatırımcı Tom Stewart’ın “başarısız” bir yatırımcı olduğu, Türkiye’deki ortağının ise 10 bin liralık sermayesi olan bir şirkette çalıştığı ortaya çıkınca, proje durmuştu.

Bakmadan Geçme