• Haberler
  • Genel
  • Şanslı ikinci baharını yaşayacak – Kocatepe Gazetesi

Şanslı ikinci baharını yaşayacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Kılıçarslan Beldesi’nde iki duvarın arasında iki gün mahsur kalan köpek Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekiplerince kurtardı. İki gün boyunca sıkıştığı yerde bitkin düşen köpeğe şanslı adı verildi Kılıçarslan Beldesi’nde iki duvar arasında sıkışan sokak köpeği kurtulamayınca ulumaya başladı. Kurtulur düşüncesiyle duvarın arasına ekmek bırakan [&hellip]

Şanslı ikinci baharını yaşayacak

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Kılıçarslan Beldesi’nde iki duvarın arasında iki gün mahsur kalan köpek Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekiplerince kurtardı. İki gün boyunca sıkıştığı yerde bitkin düşen köpeğe şanslı adı verildi

Kılıçarslan Beldesi’nde iki duvar arasında sıkışan sokak köpeği kurtulamayınca ulumaya başladı. Kurtulur düşüncesiyle duvarın arasına ekmek bırakan Kılıçarslanlılar, acı iniltilerle yardım isteyen köpeğin iki gün boyunca yerinden hiç hareket etmediğini fark edince durumu AFAD’a bildirdiler. Köpeği kurtarmak üzere Afyonkarahisar’dan AFAD Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Müdürlüğü’nden iki acil durum teknisyeni ile bir köpek eğitimeni Kılıçarslan’a hareket etti.
Köpeğin çıkarmak için sıkıştığı duvarlardan birini iki farklı yerden taş kırma makineleriyle kıran Sivil Savunma ekipleri, köpeğe zarar vermemek için köpeğe yaklaştıkları bölümde önce balyoz sonra çekiç ve levye ile taşları söktüler. Duvarda köpeğin çıkabileceği kadar bir delik açmalarına rağmen köpeğin çıkmaması üzerine tasma takan ekipler, köpeği delikten çekerek kurtardılar. Tasmanın çıkarılmasıyla hızla kaçmaya çalışan isimsiz sokak köpeği bir kaç adım attıktan sonra bitkinlikten kendini yere bıraktı.
Su ve yemek verilen köpeğin kurtarılma çalışmalarını ilgiyle izleyen Kılıçarslanlılar, köpeğe şanslı adını verdiler. Bir süre dinlendikten sonra gezinlemeye başlayan Şanslı, kendesini kurtaran ekipler gidene kadar bölgeden uzaklaşmadı. Belde halkından gelen ihbar üzerine konuyu değerlendirdiklerini belirten AFAD Müdürü Mehmet Buldan, her canlının önemli ve kurtarılmaya değer olduğunu söyledi. Buldan, vatandaşların jandarma, polis ve belediye gibi kaynakların yanı sıra 122’yi arayarak da acil durumlarda bilgi verebileceklerini anlattı.(Kocatepe)

Bakmadan Geçme