Şanlı: Saygımdan dolayı özür diliyorum

Özel halk otobüsü işletmesine ait bir aracın teknik arıza sonucu yanması olayında 3 medya çalışanı ile şirket çalışanları arasında yaşanan tatsızlık el sıkışılıp helalleşilmesi ile son buldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, stres ve iş yoğunluğunda yaşanan tatsızlıktan dolayı önce şirketi ve çalışanları adına özür diledi sonra helallik aldı. Şanlı, özrü korkusundan değil, saygısından [&hellip]

Şanlı: Saygımdan dolayı özür diliyorum

Özel halk otobüsü işletmesine ait bir aracın teknik arıza sonucu yanması olayında 3 medya çalışanı ile şirket çalışanları arasında yaşanan tatsızlık el sıkışılıp helalleşilmesi ile son buldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, stres ve iş yoğunluğunda yaşanan tatsızlıktan dolayı önce şirketi ve çalışanları adına özür diledi sonra helallik aldı. Şanlı, özrü korkusundan değil, saygısından dolayı dilediğini de vurguladı

AGD başkanlığında düzenlenen basın toplantısında şiddete maruz kalan medya çalışanları ile Şanlı Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı bir araya gelerek tatsızlığa son verdiler.
KONUM GEREĞİ
KINAMA YAYINLANDI
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, geçtiğimiz günlerde Şanlı Ulaşım A.Ş özel halk otobüsündeki yangında can kaybının olmasının memnun ettiğini söyledi. Abdioğulları, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı’nın yangın olayı sırasında medya çalışanlarına yönelik yaşanan tatsızlığı engellemek için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. Şanlı’nın olumsuzluğa engel olmadığını aktardığını söyleyen Mehmet Abdioğulları; “Bu olayın tatsızlık ve huzursuzluk vermesinin hiç kimseye katkı vermeyeceğini kendisi olayın olduğu günden itibaren bize intikal ettirmiştir. Araya giren farklı konumdaki insanlar olayı amacının dışına çıkararak böyle bir açıklama yapmamıza meydan verdiler. Sağ olsun Galip Şanlı yine duyarlı davranarak genç arkadaşlarımızla hiçbir husumet ve anlaşmazlığımız yoktur. Olayın heyecanı ile birkaç arkadaşımız istenmeyen fiili harekette bulundu. Ama bu kontrol dışı gerçekleşen bir olaydır. Onlar bizim kardeşimizdir diye durumu bize müteakip defalar beyan etti.” dedi. Abdioğulları dernek olarak medya çalışanlarının yaşadığı bu olayın diğer kamu kurum kuruluşlarına kötü örnek teşkil etmemesi için ister istemez bir kınama yayınladıklarının altını çizdi. Galip Şanlı’nın işin başından beri hassasiyetle hareket ettiğini kaydeden Abdioğulları “Galip bey sağ olsun yine büyüklüğünü gösterdi. İstanbul medyası dahil olmak üzere bunu kamuoyuna deklare etmekte yarar görüyorum. Derneğimize yaptığı ziyaretten dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
GEÇİCİ ŞUUR KAYBI YAŞANDI
Şanlı Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, AGD yönetimi ve üyelerinin misafirperverliğine teşekkür etti. Dört gün önce talihsiz bir yangın olayı yaşandığını hatırlatan Şanlı, Afyonkarahisar’da 5 yıldır toplu taşımacılık hizmeti verdiklerini, 100 adet araç içinde ilk defa başlarına teknik bir hata geldiğini söyledi. İtfaiye aracının arızası sonucu yangında aracın yandığını kaydeden Şanlı; “Takdir edilirse böyle bir olay kimin başına gelse aynı tepki verilirdi. Örneğin bir hastaneye gitseniz hastanızla ilgilenecek bir doktor bulamadığınızda o anki psikolojiniz malumdur. İtfaiye müdürümüz ve Belediye Başkanımız sağ olsunlar bizi çağırarak hatanın teknik bir arızadan kaynaklandığını belirttiler. Onlar da durumdan rahatsız olduklarını belirttiler. İtfaiyeci arkadaşlardan da özür dileyip helallik istedik. Gerçekten o an olmaması gereken şeyler oldu. On dakikalık telaşta şuur kaybı gibi birşey yaşandı.” diye konuştu.
“SAYGIM VAR KORKUM YOK”
Medya mensuplarına yönelik fiili durumu görür görmez araç yangının bırakıp duruma müdahil olduğunu belirten Galip Şanlı, AA muhabirleri Mustafa Güngör, Ali Kemal Akan, İHA muhabiri Gökten Ceylan’a bizzat müdahale ettiğini kaydetti. Olaya espri katmak istediğini söyleyen Şanl��; “Bizim çalışanlarımız da mağdur olan arkadaşlarımız da Afyon’lu. Böyle fevri olayların olmaması için defalarca her yerde uyarıyoruz. Yolcu, müşteri, gazeteci ya da itfaiyeci ile bile olsa uyarılarda bulunuyoruz. O ortamda o pozisyonda cayır cayır malınız yanıyor. Araç sigortalı, önceki gün ekspertiz gelip aracı perte çıkardı. Maddi kaybımız yok. Araç bedelinin tamamı ödendi. Ama keşke olmasaydı dediğimiz şeyler oldu. Keşke o yangın olmasaydı, keşke itfaiyecilerle tartışma yaşanmasaydı, keşke biz dostlarımız, arkadaşlarımız dediğimiz insanlara farklı birşey için gelmiş olsaydık. Bunda da bir hayır vardır diyeceğiz. Ben kendilerinden çalışanlarım, şirketim adına özür diliyorum. Ama şunu da açıkça söylüyorum korkumdan değil saygımdan. Olay gecesi Mehmet ağabey beni aradı. Bir çok gazeteci arkadaşımız tek tek arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Beş yıldır arkadaşlarımız bizi tanıyorlar. Hiçbir saygısızlık ve hürmetsizlik olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır.” şeklinde konuştu. Toplantı sonunda; AA muhabirleri Mustafa Güngör, Ali Kemal Akan, İHA muhabiri Gökten Ceylan Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı ile el sıkışarak helalleştiler. Toplu fotoğraf çekimi ile toplantı sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme