• Haberler
  • Genel
  • Sanjet abonelerini bilgilendirdi – Kocatepe Gazetesi

Sanjet abonelerini bilgilendirdi – Kocatepe Gazetesi

Sanjet’in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'un gelmesiyle jeotermal ısıtmada büyük başarılara imza atan Sanjet A.Ş. vatandaşları bilgilendirdi Mevcut abone sayısı 10 bin 250’ye çıkacakSanjet jeotermal ısıtmanın ülke ekonomisine ve abonelerine olan katkılarıyla yapılan çalışmalar hakkında şehir merkezinde ki billboardlarda vatandaşları bilgilendirdi. Jeotermal ısınmayla hava kirliliğinin de önüne geçildiğinin belirtildiği billboard ilanlarında çevreye [&hellip]

Sanjet abonelerini bilgilendirdi

Sanjet’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un gelmesiyle jeotermal ısıtmada büyük başarılara imza atan Sanjet A.Ş. vatandaşları bilgilendirdi

Mevcut abone sayısı 10 bin
250’ye çıkacak
Sanjet jeotermal ısıtmanın ülke ekonomisine ve abonelerine olan katkılarıyla yapılan çalışmalar hakkında şehir merkezinde ki billboardlarda vatandaşları bilgilendirdi. Jeotermal ısınmayla hava kirliliğinin de önüne geçildiğinin belirtildiği billboard ilanlarında çevreye sağladığı faydalarda kısaca anlatıldı. Kuruluşundan bu yana 14 yılda abone sayısı 4446 konut iken 22 ayda yapılan yoğun çalışmalarla 9283 konuta çıktığı dile getirilirken bu sayının 2011 Ocak ayı itibariyle 10250 konut olacağı belirtildi. İlçe de gece gündüz demeden devam eden çalışmalar sonunda artacağı belirtilen abone sayısıyla Sanjet A.Ş. sürekli kar eden şirket haline gelecek.
Motorların Yüzde 80’i artık çalışmıyor
Konuyla ilgili açıklama yapan Sanjet A.Ş. yetkilileri; “Sanjet A.Ş.’nin jeotermal ısınmada yaptığı revizyon ve iyileştirme çalışmaları sonrasında motorla yani sirkülasyon pompasıyla ısınan aboneler artık motorsuz ısınabiliyor. Yüzde 80 gibi büyük bir oranda motorun susmasıyla abonelerin elektrik parasından ayda 226.960 TL yılda ise 2.723.520 TL gibi yüksek bir miktarda tasarruf ettiği ve bu paranın abonelerin cebinde kaldığı belirtildi. Ayrıca Sanjet devam ettirdiği revizyon çalışmaları sonrasında bütün abonelerini motorsuz ısıtmayı hedefliyor” dedi.
Ülke ekonomisine büyük
katkı sağlıyor
İlçede 22 ayda genişleyen jeotermal ısınma ağı ile kömür tüketiminin oldukça azaldığını kaydeden yetkililer; “Sanjet ile 9283 konut eşdeğerli bir hesaplamaya göre konut başına 5 tondan 46.415 ton kömür tüketiminde azalış olurken, kömürle ısınma sonrası 9283 ton külden ilçe kurtulmuş oldu. Bunun ekonomiye katkısı hesap edildiğinde 46.415 ton kömürün tutarı olan 9.283.000 $ yani 14.388.650 TL tutarında bir katkı sağlıyor”dedi.
“Artık temiz hava soluyoruz”
Açıklamada; “Sanjet A.Ş.’nin 22 aylık süreçte sürdürdüğü çalışmalar sonrasında abone sayısının ve ısınmanın artmasıyla ilçede çevre kirliliği büyük oranda azaldı. Jeotermal ısınma kömürle yapılan ısınma sonrasında oluşan külden kirliliğinden kurtarırken, bir konut eşdeğerinin Sanjet’le ısıtılmasıyla 6 aracın trafikten men edilmesiyle eşdeğerde olduğu belirtili-yor. Sanjet şu an ki ısıttığı alan itibariyle 9283 konut eş değeri üzerinden her gün 55.664 araca eşit miktarda ki egzoz gazından Sandıklı’yı koruyor. Bir başka ifadeyle Sanjet A.Ş. günlük 55.664 aracın atık gazını arıtan bir Arıtma Tesisi görevi yapıyor” denildi.
Sandıklı’nin tamamına yakını ısınacak
22 ay gibi kısa sürede ilçede jeotermal ısınmada devrim yaşatan Sanjet A.Ş.’nin büyük düşündüğünü belirten Sanjet A.Ş. yetkilileri;”Yapılan projelerle ve yer altı etüt çalışmalarıyla daha çok aboneye ulaşmayı ve daha çok konutu ısıtmayı hedefleyen Sanjet A.Ş.’nin kuruluşu olan 14 yıldan beri 4446 konut ısıtırken, 22 aylık yoğun çalışma programı sonrasında bu sayının 2011 Ocak sonunda 10250’ye çıkacağı belirtiliyor”dedi.
“Isıtmak bizim işimiz”
Jeotermal ısıtma hedeflerini açıklarken gerekli sıcak su rezervlerinin kaynak araştırmasını yaptırdıklarını dile getiren yetkililer;”Tabii kaynaklarda ki potansiyelimizle idari anlayışımız ve zihniyetimizde ki farklılıkla Sandıklı’nın %90’ını ısıtabileceğimize inanıyor ve bütün çabamızla çocuklarımızın şimdi ki ve gelecekte ki zamanlarını ısıtmaya çalışıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme