Sanık polislerin ortak noktası bylock

Fethullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla haklarında kamu davası açılan biri tutuksuz 13 tanesi tutuklu toplam 14 sanığın yargılaması 22 Ağustos Salı günü yapıldı. Sanıkların duruşmaları Kurban Bayramı'ndan sonra görülecek.'İSTİHBARAT ŞUBEAYRI TOPLANIRDI'22 Ağustos Salı günü sabah görülen duruşmada yargılanan KHK ile ihraç edilen Polis Memuru Sinan Çiçek’in tahliyesini [&hellip]

Fethullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla haklarında kamu davası açılan biri tutuksuz 13 tanesi tutuklu toplam 14 sanığın yargılaması 22 Ağustos Salı günü yapıldı. Sanıkların duruşmaları Kurban Bayramı’ndan sonra görülecek.
“İSTİHBARAT ŞUBE
AYRI TOPLANIRDI”
22 Ağustos Salı günü sabah görülen duruşmada yargılanan KHK ile ihraç edilen Polis Memuru Sinan Çiçek’in tahliyesini isteyen Cumhuriyet Savcısının talebi mahkeme heyetince reddedildi. İhraç edilmeden önce Afyonkarahisar Emniyeti’nde TEM Şube’de görev yaptığını anlatan Çiçek, “Sohbet toplantısında adını Bayram olarak bildiğim öğretmen sohbeti yönetirdi. Kod adı mı, gerçek adı mı onu bilmiyorum. Bu toplantılarda dini konularda konuşulur o vaktin namazı kılınarak ayrılırdık. Benim katıldığım toplantılarda burs ya da kurban parası istenmedi. Ama ben bir kez promosyon parasından sohbet hocası Bayram’a himmet vermiştim. Maddi durumum iyi değildi. Başkaca para vermedim. Ben bu toplantılara dini içerikli olduğu için katılırdım. Bekârken aynı evi paylaştığım arkadaşlar vardı. Ben evde yokken İstihbarat Şubesi’ndekilere toplantı yapılırdı” dedi.
“İSTİHBARATIN USULSÜZ İŞLEMİNE RASTLAMADIM”
Mahkeme Başkanı Sinan Çiçek’e “O dönemde İstihbarat Şube de hiç gayri meşru işlem ve soruşturma yapıldı mı?” sorusunu sordu. Sanık Çiçek, “Ben TEM Şube’de görevliydim. Hiç operasyonumuz olmadı. Usulsüz bir iş ve işlem yapıldığına da rastlamadım. Göreve yeni başladığımızdan biz ekipte, sokakta idik” cevabını verdi. Çiçek, örgütün gizli haberleşme programı byocku toplantılara katılmadığı gerekçesiyle bilgilenmesi için Sohbet Hocası Bayram isimli kişinin yüklediğini, programı bir hafta kullandıktan sonra sildiğini söyledi. Çiçek, ayrıca bir dönem öğretmen ya da mühendis olarak mesleğini tam hatırlayamadığı Cemal isimli şahısın da toplantılarda dini sohbet yaptığını belirtti. Pişman olduğunu, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten Sinan Çiçek tahliyesini talep etti. Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuksuz yargılanması talep edilen Çiçek’in tahliyesi mahkeme heyetince oybirliği ile reddedildi.
VAROL AVUKAT
ATAMASI İSTEMEDİ
KHK ile FETÖ iltisakı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Polis Memuru Ali Varol, avukat ataması istemedi. Varol hakkında örgütün gizli haberleşme programı byock kullanımı ve sohbet toplantılarına katıldığı iddiaları var. Varol’un duruşması bayram sonrası görülecek. Varol’un duruşmasında SEGBİS bağlantısıyla ihraç edilen Polis Memuru Mehmet Tilkici tanık olarak dinlendi. Tilkici, kendisine gizli haberleşme programı bylcoku Kahraman Yıldırım isimli şahısın yüklediğini Sanık Varol’a ise kimin yüklediğini bilmediğini belirtti.
KAYTAN İDDİALARI REDDETTİ
Afyonkarahisar Asayiş Şube Müdürlüğü’nden KHK ile Komiser Yardımcısı iken ihraç edilen Ahmet Kaytan, duruşmada yazılı savunmasını tekrarladı. Bylock kullanımı iddiasını kabul etmeyen Kaytan, Şırnak’ta, Bingöl’de ve bir çok yerde terörle mücadele ettiğini terör örgütüne üye olmasının imkân dâhilinde olamayacağını söyledi. Sanığın tutukluluk hali devam ediyor.
TUTUKLULUK HALİ DEVAM
Emniyet’in Koruma Şube Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yaparken KHK ile örgüt bağlantısı iddiasıyla ihraç edilen Esat Koçyiğit’in hakkında; örgüt yapısında etkin olduğu, buna yönelik Erhan Tarcan isimli tanık beyanı bulunduğu öğrenildi. Kadrosunun 4 yıl boyunca Dinar ilçesinde olduğunu anlatan Koçyiğit, geçici görevlendirme ile Dazkırı, Hocalar, Evciler ilçelerinde de çalıştığını, hakkında tanıklık yapan Erhan Tarcan ve İlhan Acar isimli polis memurlarıyla zaman zaman çalıştığını kaydetti. Esat Koçyiğit, bylock kullanmadığını, örgüte finansal destek sağlamadığını sohbet toplantılarına katılmadığı yönünde ifade verdi. Tahliyesini ya da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmayı talep eden Koçyiğit’in de tutukluluk hali devam ediyor.
ATAY DA İDDİALARI KABUL ETMEDİ
İhraç edilen Polis Memuru İsmail Atay da duruşmada yazılı olarak sunduğu savunmasını tekrarladı. Örgütün finansal ayağı Bank Asya’da örgüt elebaşının talimatıyla katılım hesabına para yatırması, gizli haberleşme programı bylock kullanımı ve kriptolu mesajlaşma tespitleri bulunan Atay hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Diyarbakır’da girdiği çatışma sonucu gazi olduğunu anlatan İsmail Atay, gazilik maaşının yarısının kesildiğini dile getirdi. Örgüt elebaşının talimat çağrısında haberi olmadığını söyleyen Atay, hakkında tanıklık yapan Erdal isimli şahsın aile dostu olduğunu belirtti. Erdal isimli şahsın sanık İsmail Atay’ın babasının kendisine “İsmail FETÖ’cü oldu” dediği yönünde beyanı olduğu öğrenildi. İsmail Atay, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Erdal’ın şahit olduğu hiçbir olay yok. Bu konudaki tanıklığına anlam veremedim” dedi. 13 aydır tutuklu olduğunu, delillerin toplandığını, kaçma şüphesi olmadığını söyleyen Atay’ın tahliye talebi mahkeme heyeti tarafından oybirliği ile reddedildi. Öte yandan gelecek celsede Serhat G. isimli şahsın İsmail Atay hakkında ifadesi alınacak.
SANIK YEMİNSİZ
 TANIK DİNLENMESİNİ İSTEDİ
İhraç edilen Polis Memuru Ünal Ozan’ın hakkında Silahlı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu yönünde tanık beyanı bulunuyor. Ozan’ın hakkında; Bank Asya’da talimatla katılım hesabı açtırması, gizli haberleşme programı bylock kullanıcısı olduğu iddiaları var. Faizsiz bankacılık hizmeti nedeniyle Bank Asya’yı tercih ettiğini söyleyen Ozan, “Hac parası biriktirmek için faizsiz bankacılık hizmeti veren Bank Asya’yı tercih etmiştim” dedi. Bylock kullandığı iddiasını kabul etmeyen Sanık Ünal Ozan, emaillerin karışmış olabileceğini ifade etti. Mahkeme Başkanı, “Tüm polis memurlarının örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanımı tesadüf mü?” dedi. Görev hayatı boyunca sohbet toplantılarına katılmadığını ileri süren Ozan, Mahkeme Başkanından bu hususta yeminsiz olarak tanık dinlenmesini istedi. Mahkeme Başkanı bu talebe karşı, “Niye yeminsiz olarak tanık dinleyeceğiz? Bu talebin anlamı nedir? Böyle bir hakkınız da yok” karşılığını verdi. Ozan’ın tahliye talebi de reddedildi.
“EAGLE KULLANDIM
BYLOCK KULLANMADIM”
Komiser Yardımcılığı görevinden ihraç edilen Ali Duman gelecek celse için avukat ataması talep etti. Bingöl’de İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı iken Afyonkarahisar İstihbarat Şubesine atanan Duman’ın hakkında sohbet toplantılarına katılım, bylock ve eagle programı kullanımı iddiaları söz konusu. Soruşturma aşamasında hiç kimse sormadan eagle programını kullandığını anlattığını ancak bylock programı kullanmadığını söyleyen Duman, “Bylock kullanmadım. Eagle programını da kimse sormadan kullandığımı söyledim. Eagle programının 2015 yılı Kasım ayında yüklendiğini düşünüyorum. Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanmak istiyorum” dedi.
“İSRAİL İMAMIYLA
 BAĞLANTI İDDİASI GÜLÜNÇ”
Dinar’da Komiser Yardımcısı olarak görevli iken KHK ile örgüt bağlantısı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Sadık Özan, örgütün İsrail İmamı Abdülkerim Balcı ile irtibatlı olduğu iddiasına sadece güldüğünü söyledi. Özan, bylock kullanımı ve Bank Asya’daki hesabına yönelik iddiaları da kabul etmedi. KHK ile komiserlik görevinden ihraç edilen Özcan Karakuş da hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek tutuksuz yargılanmayı talep etti. Sanıkların tahliye ve adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılma talepleri mahkeme heyetince reddedildi.
BAŞ ÇİFTİ YETKİSİZLİK
KARASI İSTEDİ
İhraç edilen Polis Memuru Tutuklu Sanık Erhan Baş ile tutuksuz yargılanan eşi Dilek Baş, üzerlerine atılı suç faaliyetleri açısından Afyonkarahisar’da bağlantılı olmadıklarını belirterek mahkemeden savunma yapmadan yetkisizlik kararı talep etti. Suça konu eylem ve faaliyetlerin Gümüşhane’de gerçekleştiği gerekçesiyle mahkeme eşler hakkında yetkisizlik kararı aldı. Baş çiftinin davası Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Tahliye talebi reddedilen meslekten ihraç edilen Polis Cüneyt Dönmez’in duruşması da ileri bir tarihte görülecek. Dönmez de hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme