• Haberler
  • Genel
  • Sandıktan istikrar çıktı – Kocatepe Gazetesi

Sandıktan istikrar çıktı – Kocatepe Gazetesi

7 Haziran seçimlerinin ardından süregelen 5 aylık belirsizliği takiben dün tüm Türkiye bir kez daha sandık başına gitti. 26. dönem TBMM'yi oluşturacak olan milletvekillerinin belirlendiği seçimden AK Parti ezici üstünlükle çıktı. Koalisyon tartışmalarıyla geçen zamanın ardından 'istikrar' arayışına giren seçmen yurt genelinde oyların yüzde 49.47'sini AK Parti'ye vererek 316 milletvekili ile AK Parti'ye tek başına iktidarın kapısını açtı. [&hellip]

Sandıktan istikrar çıktı

7 Haziran seçimlerinin ardından süregelen 5 aylık belirsizliği takiben dün tüm Türkiye bir kez daha sandık başına gitti.

26. dönem TBMM’yi oluşturacak olan milletvekillerinin belirlendiği seçimden AK Parti ezici üstünlükle çıktı. Koalisyon tartışmalarıyla geçen zamanın ardından “istikrar” arayışına giren seçmen yurt genelinde oyların yüzde 49.47’sini AK Parti’ye vererek 316 milletvekili ile AK Parti’ye tek başına iktidarın kapısını açtı. Muhalefet partilerinin büyük kan kaybı yaşadığı seçimlerin Afyonkarahisar’a yansıyışı da ülke geneliyle aynı oldu. Afyonkarahisar’ın 5 milletvekilinin partilere göre dağılımı değişmezken, CHP ve MHP Afyonkarahisar’da da oy kaybına uğradı. AK Parti Afyonkarahisarlı seçmenin yüzde 63.27’sinin oyunu alarak rakiplerine büyük fark attı. Afyonkarahisar ülke genelinde AK Parti’ye en büyük desteği veren ilk 20 kent arasındaki yerini korudu. AK Parti’den Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve Hatice Özkal, CHP’den Burcu Köksal ve MHP’den Mehmet Parsak Afyonkarahisar’ın yeni milletvekilleri oldular. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme