• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı'ya yeni otogar yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı'ya yeni otogar yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı İlçesi'nde mevcut otogarının işletilmesinde ve bulunduğu alanda ki sorunlar nedeniyle Belediye tarafından Yeni Sanayi Sitesi Camii'nin önünde bulunan alana yeni otogar yapılacak Daha önce Belediye Meclis kararıyla Otogar yapılması amacıyla Yeni Sanayi Sitesi Camii önünde ki boş araziyi alan Sandıklı Belediyesi, yeni yapılacak Otogar'ın projelerini şuan da ilçede otobüs, minibüs ve taksi işletmeciliği yapan [&hellip]

Sandıklı’ya yeni otogar yapılacak

Sandıklı İlçesi’nde mevcut otogarının işletilmesinde ve bulunduğu alanda ki sorunlar nedeniyle Belediye tarafından Yeni Sanayi Sitesi Camii’nin önünde bulunan alana yeni otogar yapılacak

Daha önce Belediye Meclis kararıyla Otogar yapılması amacıyla Yeni Sanayi Sitesi Camii önünde ki boş araziyi alan Sandıklı Belediyesi, yeni yapılacak Otogar’ın projelerini şuan da ilçede otobüs, minibüs ve taksi işletmeciliği yapan vatandaşlara anlattı. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un makam odasında düzenlenen proje değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı İsmail Elibol, Belediye Meclis üyeleri İbrahim Poyraz, Mehmet Altıntaş, Cemal Öz, Yakup Sönmez, Yunus Açıkgöz, ilçemizde otobüs işletmeciliği yapan firmalar, Minibüsçüler Birliği Başkanı Seyfettin Kayapınar ve otogar taksi işletmecileri katıldı.
“Yıllardır kanayan yara”
Yeni yapılacak otogar için hazırlanan projelerin değerlendirildiği toplantıda projelerin detayları hakkında fikir alışve-rişinde bulunuldu. Yeni yapılacak Otogar’da yer almak isteyen firmaların Belediye’nin koyduğu kurallara uyması gerektiğini belirten Belediye Başkanı İsmail Elibol; “Otogar maalesef yıllardan beri Sandıklı’nın kanayan yarasıydı. Mevcut otogar konusunda yüzlerce vatandaşımız şikayetçiydi. Yıllardır devam eden bu sorunu çözebilmek için mevcut otogar yerine Yeni Sanayi Sitesi Camii önünde arsaya yeni otogar yapacağız. Sandıklı otogarını daha işler hale getirmek, vatandaşlarımıza bu konuda daha iyi hizmet vermek amacıyla Yeni Sanayi Sitesi önünde ki arsayı Belediye olarak satın aldık. Modern şehir planlamasına göre otogarın kavşak noktalarında olması gerekiyor. Ayrıca yıllardan beri mevcut otogarda ki otobüs işletmeciliğinde sıkıntılar yaşanmaktaydı. Vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için yeni bir otogar yaparak ve otogarda yer alacak firmalara bazı zorunluluklar getirerek bu sorunları aşmayı hedefliyoruz” dedi.
“Şehir içinde büro açma ve
servis zorunluluğu olacak”
Başkan Elibol; “Yeni otogarda firmalar yer almak istiyorsa şehir merkezinde büro tutmaları gerekecek. Bu firmalara yolcuları bürolarından servisleriyle alıp otogara götürme, gelen yolcuları da şehir içi servisle gitmek istedikleri yere götürme şartıyla ruhsat vereceğiz. Sandıklı’ya gelen vatandaşlarımıza ve seyahat edecek vatandaşlarımıza rekabetin olduğu kaliteli hizmeti vermelerini sağlayacağız. Daha önce diğer şehirlerden Sandıklı’ya bilet dahi kesilmiyordu.Yeni yapılacak otogarla birlikte bazı düzenlemelere gideceğiz. Yolda yolcu indirip bindiren otobüslere Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz cezai uygulama başlatacak. Seyahat edecek vatandaşlarımız kışın soğuğunda, yazın sıcağında mağdur olmayacak ve güvenli bir şekilde yolculuklarını yapacak. Bunun için Belediye olarak biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Otogarda yer almak isteyen bütün firmalar vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için koyduğumuz şartları yerine getirmek zorunda değilse işletme ruhsatı alamayacaklar.”dedi. Toplantıda söz alan Belediye Meclis Üyesi Yunus Açıkgöz ise; “Çalışma sisteminde kendi ailemiz gibi davranmalı ona göre hareket etmeliyiz. Vatandaşlarımızın rahatça evlerine ulaşması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. O kaliteli güler yüzlü hizmeti verirsek çok başarılı bir işlem olur.” dedi.

Bakmadan Geçme