Sandıklı'ya kompost makinası alındı

Sandıklı Belediye yönetimi ilçede devam eden 'Sıfır Atık' projelerine destek olması için 3000L kapasiteli Kompost Makinasını, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne envanterine kazandırdı

Sandıklı ilçesindeki sera atıklarından organik gübre, yemek atıklarından da sokak hayvanlarına kuru mama üretebilen “Kompost Makinası” Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl’ün girişimleri ile Belediye envanterine kazandırıldı.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Mustafa Çöl, “İlçemizde çevre duyarlılığını artırmak ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek amacıyla, önemli bir adım daha atmış olmanın haklı gururunu duymaktayım. Günümüzde çevre kirliliği ve atık sorunları, tüm dünyanın ortak meselesi haline gelmiştir. Biz de ilçemizde, bu sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor ve yenilikçi çözümler üretmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, sera atıklarının ve yemek artıklarının çevreye zarar vermesini engellemek ve bunları ekonomiye kazandırmak için ‘Kompost Makinası’ projesini hayata geçirdik. Sera atıklarından elde edilen organik gübre ile yemek artıklarından üretilen kuru mama, sadece çevre kirliliğini azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlayacaktır. Belediye olarak hem üretiyoruz hem de çevreyi temizliyoruz. Bu vesileyle projenin hayata geçirilmesinde büyük çaba gösteren ve destek veren tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme