• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı’ya ikinci sera müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı’ya ikinci sera müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Termal turizmde ve termal enerjinin kullanıldığı tarım sektöründe marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Sandıklı’da ikinci büyük sera yapılıyor Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'un girişimleriyle Gürsu Köyü yakınındaki alana Türkiye'nin önde gelen tarım firması tarafından sera yapılacak. Sandıklı ekonomisini yakından etkileyecek sera yapılacağının müjdesini veren Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol serayı yapacak firma ile Belediye [&hellip]

Sandıklı'ya ikinci sera müjdesi

Termal turizmde ve termal enerjinin kullanıldığı tarım sektöründe marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Sandıklı’da ikinci büyük sera yapılıyor

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un girişimleriyle Gürsu Köyü yakınındaki alana Türkiye’nin önde gelen tarım firması tarafından sera yapılacak. Sandıklı ekonomisini yakından etkileyecek sera yapılacağının müjdesini veren Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol serayı yapacak firma ile Belediye arasında sıcak su protokolünün imzalandığını söyledi.
Ülkemizin metro, kipa, carfur, dia, real gibi en büyük mağazalarına ürün tedarik eden Haspak Tarım tarafından Sandıklı’ya yapılacak büyük serada Hüdai Kaplıcası’nın sıcak suyu kullanılacak. Tarım sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmalarından Haspak Tarım 40 ülkeye ihracaat yapıyor.
Yaklaşık 130 bin metrekarelik alana kurulacak olan sera tamamlandığında iSandıklı ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Alt yapı ve kurulum çalışmalarına kısa sürede başlanacak olan sera ilk etapta 50 bin metrekarelik alana kurulacak.
Sandıklı’da yapılacak olan ikinci büyük sera yapım aşamasında ve tamamlandıktan sonra ilçedeki işsizlik oranını azaltacak. Serada ilk etapta yaklaşık 100 kişi çalışacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan firma sahipleri İshak Özbek, Zühtü Çetinel ve İbrahim Yılmaz, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un yoğun uğraşılarıyla Sandıklı’ya yatırım kararı aldıklarını belirtirken, “Belediye Başkanı İsmail Elibol bizim Sandıklı’ya yatırım yapmamız konusunda çok ısrarcı oldu. Başkan Elibol’u kıramadık ve kendisinin teşvikiyle ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan yatırımı Sandıklı’ya yapma kararı aldık. Haspak Tarım olarak 40 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ülkemizde dev mağazalara ürün tedarik ediyoruz. Bizler Sandıklı ekonomisine katkıda bulunacağız, birçok aileye ekmek kapısı açacağız ve Sandıklı’ya önemli bir yatırımı kazandıracağız. Çalışmalarımız başladığında Sandıklı’daki kurumlardan ve vatandaşlardan bizlere destek vermelerini bekliyoruz. Belediye Başkanımız İsmail Elibol’a geleceği parlak bir ilçede yatırım yapmamızda verdiği desteklerden ve teşvikinden dolayı çok teşekkür ederiz.”dedi.
Haspak Tarım’la Belediye arasında sıcak su protokolünün imzalandığı müjdesini veren Belediye Başkanı İsmail Elibol; “Sandıklı’yı marka kent yapma yolunda büyük çaba harcıyoruz. İlçemizin marka kent olması için ekonomisinin büyümesi, ülkeye açılması gerekiyor. Belediye olarak ilçemize önemli yatırımlar kazandırmaya çalışıyoruz. Bu konuda sektöründe çok önemli yerlere gelen Haspak tarım firması yetkilileriyle de görüşmeler yaptık. İlçemizin konumunu ve avantajlarını anlattık. Sandıklı’ya yatırım yaparlarsa Belediye olarak her türlü desteği vereceğimizi söyledik ve kendilerini ilçemize yatırım yapmaya ikna ettik. Firmanın ilçemize yapacağı yatırım ile Sandıklı ekonomisi büyüyecek ve birçok aileye iş kapısı açılacak. Bizler Sandıklı’daki kurumlar ve vatandaşlar olarak seranın yapımı ve çalışması esnasında firma yetkililerine destek vermeli ve yardımcı olmalıyız. Çünkü bu tür yatırımlarla Sandıklı gün geçtikçe gelişecek ve hak ettiği yere gelecektir. Bizler Sandıklı’yı marka kent yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Firma sahipleri İshak Özbek , Zühtü Çetinel ve İbrahim Yılmaz’a yatırımlarını ilçemize yaptıkları için teşekkür ediyorum. İkinci büyük sera ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme