Sandıklı'ya iki büyük yatırım müjdesi

Yaşarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar ve kardeşi Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Ahmet ve Fethi Yaşar kardeşler, Sandıklı’ya yapacakları termal otel ve sera yatırımlarının müjdelerini verdi. Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ziyarette yaptığı konuşmada, Sandıklı'ya bu [&hellip]

Sandıklı’ya iki büyük yatırım müjdesi

Yaşarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar ve kardeşi Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Ahmet ve Fethi Yaşar kardeşler, Sandıklı’ya yapacakları termal otel ve sera yatırımlarının müjdelerini verdi.
Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ziyarette yaptığı konuşmada, Sandıklı’ya bu sene sera ve 2014’de otel inşaatına başlayarak yatırım startı vereceklerini belirterek, şunları kaydetti: “Sandıklı’da istihdamın artması için bu topraklarda doğmuş insanlar olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası, siyasi partilerimiz, karamsar Sandıklı ekonomisinin düzelmesi, kurtulması için her kesimin Sandıklı’ya yapılacak yatırımlar ve yatırımcılara destek vermesi gerektiğine yürekten inanıyorum, gün o gündür.”
Yaşarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar ise, “Yatırımlar ilçe ile birlikte ülke ekonomisine önemli oranda katma değer sağlayacak. Yatırım yapma olanağının güç olduğu bir dönemde, memleketimiz Sandıklı’ya ahde vefa borcu olarak bu yıl 18 milyon TL harcamayla 180 dekar arazimizin, 150 dekarlık bir kısmını kapatarak termal sera kuracağız. 2014 yılında 60 milyon TL bir yatırımla 400 odalı ve 5 yıldızlı termal oteli bitirerek, 500 hemşehrimize iş imkânı sağlayacağız” dedi.
2013 cirosunda % 10 artış öngören grubun lokomotif şirketi Yaşar Turizmin, Antalya’da 5 otelle faaliyet gösterdiğini belirten Ahmet Yaşar, diğer faaliyetleri hakkında ise şu bilgileri verdi: “Prestij Mensucat’ın 1994’ten bu yana Bursa Demirtaş OSB’de döşemelik kumaş ve otel perde üretiyor. Prestij Mensucat, yıllık 1 milyon 200 bin metre kumaş üretim ka-pasitesine sahip. 2 milyon dolarlık yatırımla kadife üretimine de başladık. Yıllık kadife kumaş üretim kapasitemiz 720 bin metredir. 8 bin metrekare kapalı alanda 180 çalışanla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”
Üretimin % 80’inin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran gibi sınır komşularına, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihraç edildiğini bildiren Yaşar, 8 kişilik Ar-Ge ekibiyle hem klasik hem de modern koltuklara yönelik desenler tasarladıklarını belirtti.
Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer de, Yaşar kardeşlere, geçmiş ve gelecek yatırımları için teşekkür etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme