• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı'ya en çok yatırım Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan

Sandıklı'ya en çok yatırım Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve diğer kurumlar 2003-2011 yılları arasında Sandıklı'da gerçekleştirilen yatırımlar açıklandı İçmesuyu, sulama suyu, eğitim, sağlık, tarım ve çevre gibi pek çok alanda yeni tesisler inşa edilen Sandıklı'da en çok yatırım Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da [&hellip]

Sandıklı’ya en çok yatırım Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve diğer kurumlar 2003-2011 yılları arasında Sandıklı’da gerçekleştirilen yatırımlar açıklandı

İçmesuyu, sulama suyu, eğitim, sağlık, tarım ve çevre gibi pek çok alanda yeni tesisler inşa edilen Sandıklı’da en çok yatırım Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da doğup büyüyen biri olarak, doğduğu topraklara hizmet etmekten büyük gurur duyduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tamamlanan Karacaören Göleti ve YAS Sulama Şebekesi 4. Kısım projesi ile toplam 5 bin 370 dekar arazi sulandı. 21 bin dekar araziye su sağlayacak Kestel Barajı tamamlanma safhasına gelmiş olup sulama şebekesi ise devam ediyor. Dutağaç Göleti ve Sulaması, Kargın Göleti ve Sulaması ile Örenkaya Göleti ve Sulamasının çalışmaları devam ediyor. 14 bin 930 dekar araziyi sulayacak olan Yavaşlar Barajı’nın proje yapımına bu yıl içinde başlanacak. Taşkın koruma faaliyetlerinde ise Çiğiltepe Köyü, Çambeyli Köyü, Ballık Kasabası, Örenkaya Kasabası, Hamamçayı Islahı, Yavaşlar Kasabası, taşkın koruma tesislerini inşa eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu bölgeleri taşkın zararlarına karşı korudu. Kızılca Köyü, Menteş Kasabası, Yunus Emre Mahallesi taşkın koruma tesislerinde ise çalışmalar devam ediyor.
1 milyon 505 bin adet fidan dikildi
Ağaçlandırma faaliyetlerinde ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Sandıklı’da 2003-2011 yılları arasında 80 bin 680 dekar alan ağaçlandırılarak, 1 milyon 505 bin adet fidan dikilmiş olup 1 adet kent ormanı, 6 adet piknik ve mesire yeri, 7 adet köy ormanı ile 8 adet şehitler ormanı tesis edildi. Sandıklı’da, Afyonkarahisar ve çevre illerin fidan ihtiyacını karşılayacak, yılda 13 milyon fidan üretme kapasitesine sahip Sandıklı Sorkun Fidanlığı kuruldu. Vatandaşlara alım garantili fidan üretimi yaptırılarak kendilerine ek gelir sağlandı.
113 kilometrelik bölünmüş
yol tamamlandı
Orman köylerinde yaşayan 39 aileye 181 bin 380 TL ferdi kredi verildi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Sandıklı ilçesine 1 adet meteorolojik gözlem istasyonu kuruldu. Çevre ve altyapı projeleri için 23 adet projeye toplam 4 milyon 148 bin 444 TL maddi destekte bulunuldu ve 1 adet çöp toplama aracı hibe edildi. Bunların yanı sıra İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Sandıklı’da daha pek çok yatırım gerçekleştirildi. TOKİ vasıtasıyla 2 etap halinde toplam 480 adet konut ile cami ve ticaret merkezi inşa edildi. Sandıklı Termal Huzurevinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Eğitim alanında, Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi ve pansiyonu ile Ahmet Yumak Anaokulu eğitim öğretime açıldı. Ayrıca 1 adet ilköğretim okulu yapımı için çalışmalar devam ederken 5 adet ilköğretim okulu için de ek derslik yapılacak.
Sağlık alanında Sandıklı Devlet Hastanesine 84 yataklı ek blok yapılarak hizmete alınmış olup 25 yataklı ameliyathane ve diyaliz ünitelerinden oluşan binanın ise inşaat çalışmaları devam ediyor. 1 adet sağlık ocağı ve 1 adet ambulans da ilçeye kazandırıldı. Vatandaşların resmi işlemlerini rahat yaptırabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürlüğü, Adalet Sarayı, PTT Hizmet Binası ve Pasaport Şubesi hizmete açıldı. Ulaşım alanında Türkiye’nin kavşak noktası durumunda olan Afyonkarahisar’da, Sandıklı ilçesi de önemli hizmetler aldı. Afyonkarahisar-Sandıklı arasında 45 kilometrelik, Sandıklı-Keçiborlu arasında 68 kilometrelik bölünmüş yol tamamlanarak hizmete açıldı.
Sandıklılı çiftçiler
desteklendi
Sandıklı-Dazkırı-Denizli arasında bulunan demiryolu hattının Afyonkarahisar il sınırları içerisinde kalan 45 kilometrelik kısmının yenileme çalışmaları 2012 yılı içerisinde tamamlanacak. Tarım ve hayvancılık alanında Sandıklılı çiftçiler desteklendi ve yeni istihdam alanları geliştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Sandıklılı çiftçilere 2003-2011 yılları arasında toplam 44 milyon 275 bin TL zirai destek verildi. Ayrıca toplam 163 bin 300 metrekaralik alanda 3 adet teknolojik sera kurularak üretime başlandı ve 186 kişiye iş imkanı sunuldu.
İl Özel İdaresi tarafından köylerin altyapısını güçlendirmek için 393 kilometre yol, 39 adet içme suyu tesisi, 6 adet sulama tesisi ile 39 kanalizasyon şebekesi tamamlandı.
Köylere toplam 238 bin 143 metrekarelik parke taşı döşendi, 46 köye çocuk oyun alanı yapıldı ve 1 adet itfaiye aracı hibe edildi. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sandıklı’ya yapılan bu yatırımların ilçe halkına hayırlı olmasını dileyerek, ‘’Sandıklı’da yaptığımız yatırımlarla adeta destan yazdık, hemşerilerim yaptığımız yatırımları biliyor ve bizleri takdir ediyorlar. Bizler de Afyonkarahisar’ımızın her bir köşesine hizmet etmek gayesiyle durmadan ve yorulmadan çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu. (Kocatepe)

Bakan Eroğlu’nun programı yoğun

Bugün saat 12.00’de Afyonkarahisar’a gelecek Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk olarak saat 14.00’da AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Kongresi’ne katılacak. Bakan Eroğlu daha sonra Afyonkarahisar-İzmir yolu 20.kilometresi mevkiinde fidan dikimi yapacak. Eroğlu yarın ise saat 10.00’da AK Parti Şuhut Kadın Kolları tarafından düzenlenen prog-rama katılacak. Eroğlu aynı gün içerisinde, Balçıkhisar Şehit Nurullah OYMAK Barajı temel atma törenine katılacak. Bakan Eroğlu, Şuhut Lisesi bahçesinde fidan dikimi yaptıktan sonra Ankaraya hareket edecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme