• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı’ya Diyarbakır’da linç – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı’ya Diyarbakır’da linç – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyetine maça çıkmadan önce ısınma ve saha şartlarını kontrol ettikleri sırada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular ve yöneticileri saldırdı. Olaydan sonra Sandıklı Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyeti soyunma odasına kapanıp maça çıkmayınca maç tatil edildi Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta iki ekip arasında ligin ilk yarısında çıkan olaylar, Cumartesi günü [&hellip]

Sandıklı'ya Diyarbakır'da linç

Sandıklı Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyetine maça çıkmadan önce ısınma ve saha şartlarını kontrol ettikleri sırada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular ve yöneticileri saldırdı. Olaydan sonra Sandıklı Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyeti soyunma odasına kapanıp maça çıkmayınca maç tatil edildi

Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta iki ekip arasında ligin ilk yarısında çıkan olaylar, Cumartesi günü oynanması gereken Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Sandıklı Belediyespor maçına da yansıdı. İki takımın oyuncuları ısınırken, Sandıklı Belediyesporlu futbolculara saldıran Diyarbakırlı futbolcular ve yöneticiler, çok sayıda futbolcuyu dövdüler. Sandıklı Belediyespor teknik direktörü Hakan Hayati Karaca da çenesinde ve boynunda bu olaydan ötürü zedelenme meydana geldi. Karaca, 7 gün iş göremezlik raporu aldı. Sandıklı Belediyesporlu futbolcular da soyunma odasına girip bir daha sahaya dönmeyince hakem de karşılaşmayı oynatmadı. Ligin 15’inci haftasında Sandıklı’da oynanan maçta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular ve yöneticiler sözlü ve fiziki saldırıda bulunduklarını öne sürerek 2- 1 yenildikleri maçtan bir gün sonra Diyarbakır’da bir basın açıklaması yapmışlardı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor yönetimi hafta boyunca yaptığı centilmenlik çağrılarına rağmen karşılaşma oynanmadı. İddiaya göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Sandıklı Belediyesporlu oyuncular maçtan önce saha zeminini kontrol ederken Diyarbakırlı futbolcular ve yöneticiler, ‘Sen ilk maçta oynadın mı’ diyerek önce futbolculara sorular sordular sonra da bu futbolculara saldırdılar. Bunun üzerine Sandıklı Belediye-sporlu futbolcular, soyunma odasına kendilerini zor attılar. Maça çıkmayacaklarını ifade eden futbolcular ve teknik heyet, dün de Afyon’a döndüler. Maçın hakemi Volkan Çetinkaya ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular seremonide bir süre Sandıklı Belediyespor’u beklediler. Sandıklı Belediyespor sahaya çıkmyınca hakem de soyunma odasına gitti. Maç ile ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek. (Kocatepe)

Bu halde döndüler

Spor Toto 3. Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden Afyonkarahisar temsilcilerinden Sandıklı Belediyespor, Diyarbakır temsilcisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maç öncesindeki çıkan olayların ardından şehre döndü. Bazı futbolcuların ve yöneticilerin yüzlerinde sarkı bezleri ve korumalıkların olduğu dikkatlerden kaçmadı

Sandıklı Belediyespor teknik direktörü Hakan Hayati Karaca’nın da çenesinde ve boynunda darbeye bağlı zedelenmeler olduğu ve Karaca’nın 7 gün gün iş yapamaz raporu aldığı bildirildi. Diyarbakır’da yapacakları maçtan önce saldırıya uğrayan Sandıklıspor heyeti, Afyonkarahisar-Diyarbakır Kayapınar maçı öncesinde de bir basın açıklaması yaptı. Sandıklıspor Teknik Direktörü Hakan Hayati Karaca, Diyarbakır’da linç edildiklerini belirtti. (Kocatepe)

“Futbolcularımı kurtarabilmek için mücadele ettim”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’la maç yapmak üzere Diyarbakır’a giden Sandıklısporlular, Seyrantepe Stadı’na çıktıkları sırada saldırıya uğradı. Maça çıkmadan Diyarbakır’dan dönen Sandıklıspor heyeti, Afyonkarahisarspor-Diyarbakır Kayapınar Belediyespor öncesinde Atatürk Stadı önünde bir basın açıklaması yaptı. Atatürk Stadı’na Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ile gelen Sandıklıspor heyetinde bulunanların baş ve yüz bölgelerinde darp izleri görüldü.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sandıklıspor Teknik Direktörü Hakan Hayati Karaca, “Sahaya çıktığımızda eşofman giymiş 30 kişi bize saldırdı. Biz 18 kişiydik. Ben futbolcularımı aradan alabilmek için mücadele ettim” dedi. (Kocatepe)

Diyarbakırlı yöneticiler: “Olay kesinlikle büyümedi”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, iki takımın oyuncularının da saat 13.00’te çimi kontrol etmek için sahaya çıktıklarını söyledi. Yeşil, “Ligin ilk devresinde Sandıklı’da sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalmıştık. Bizim futbolcularımız ile rakip oyuncular arasında burada bir sözlü sataşma oldu. Yöneticilerimiz hemen olaya müdahale etti. Olay kesinlikle büyümedi. Sandıklı Belediyesporlu oyuncular soyunma odasına girdi ve bir daha çıkmadılar. Bizim ve federasyon temsilcilerinin ısrarlarına rağmen sahaya çıkmadılar. Bunların amacı maç oynamak değilmiş zaten. Hakem ve bizim takım sahaya çıktı. Ancak Sandıklı Belediye takımı sahaya çıkmadı ve hakem maçı tatil etti. Kararı federasyon verecek” (Kocatepe)

Futbolcular canlarını zor kurtardı

Saldırı sonrasında yaralanan futbolculardan Ömer Çelik ise saldırının futbolcular tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden Sandıklıspor’da saldırı sonrasında Teknik Direktör Hakan Hayati Karaca’nın yanı sıra futbolcular Doğancan Akkaya, Samet Ünal, Yücel Çakır, Aziz Kızılgün, Ömer Çelik ve Kaan Akar yaralandı.

Federasyon açıklama yaptı

Konu hakkında federasyon da yazılı bir açıklamada bulundu. Federasyon, konuyla alakalı şu yazılı açıklamayı yaptı: “Spor Toto 3.Lig 1.Grup’ta bugün oynanması gereken Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Sandıklı Belediyespor maçı iptal edildi. Seyrantepe Diskispor Tesisleri’ndeki karşılaşma öncesinde, sahanın içinde çıkan olaylar nedeniyle Sandıklı Belediyespor sahaya çıkmayınca, müsabaka ertelendi. Karşılaşma ile ilgili kararı TFF Yönetim Kurulu verecek.” (Kocatepe)

Elibol ve yaralı futbolcular Afyon’u destekledi

Afyonkarahisarspor’un dün Kayapınar Belediyespor’la oynadığı müsabakayı Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçı için gittikleri Diyarbakır’da linç edilerek yaralanan Sandıklılı yöneticiler ve futbolcular da takip etti.
Bu maçtan önce de bir basın açıklaması yapan Sandıklı Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyeti, basın açıklamasından sonra da Afyonkarahi-sarspor’a destek için protokol tribününde yerlerini aldılar. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un da 2-2’lik sonuç sonrası ligden düşmeyi büyük oranda garantileyen Afyonkarahisarspor için büyük bir üzüntü duyduğu dikkatlerden kaçmadı. (Kocatepe)

“Futbolcularımı bu şartlar altında o sahaya nasıl çıkartabilirdim”

Karaca, “Bizim pek çok futbolcumuz iş göremez raporu aldı. Onlar bu maç için çok iyi organize olmuşlar. Biz ise o maça sadece kazanmak için gittik. Biz bin kilometre yol kat edip oraya gittik. Biz oraya kavga için gitmedik. Ben futbolcularımı psikolojik olarak maç öncesinde hazırladım ancak bu darp olayının ardından ben onları nasıl maçta oynatabilirim” dedi. (Kocatepe)

Karaca: “Maç bizim için çok önemliydi”

Maçın kendileri için final niteliği taşıdığını aktaran Karaca, Diyarbakır’a da yenmek için gittiklerini söyledi. Karaca, 6 futbolcusunun ağır şekilde yaralandığını, herkese üç gün izin verdiğini söyledi. Sandıklı Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Hayati Karaca, Diyarbakır’da üzücü olayların yaşandığını söyleyerek, yaşananları şöyle anlattı: “Biz orada sahayı kontrol için gittiğimizde sahanın içerisinde eşofman giymiş kişiler vardı. Biz orada iken Diyarbakırlı oyuncular yanımıza doğru geldi. Biz de zannettik ki bize hoş geldiniz diyecekler. Ama malesef ilk maçta sen var mıydın yok muydun diye sorular sorup futbolcularımıza yumruklamaya başladılar. Bu darptan dolayı futbolcularımız sağa sola kaçmaya başladı. Bir kişiye 5 kişi girmeye başladı. Biz 18 kişiyiz otobüsten inenler ise 30 kişinin üstünde. Saldırının hiçbir sebebi yok. Bize soru da sormadılar, otobüsten iner inmez bize saldırmaya başladılar. Yarından itibaren biz her türlü savunmamızı yapacağız. Biz Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un hükmen mağlup olmasını istiyoruz. Üç puanın bize verilmesini istiyoruz. Cezai işlemin onlara karşı sonuna kadar yapılmasını istiyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme