• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı’ya büyük düşünmeyi öğrettim – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı’ya büyük düşünmeyi öğrettim – Kocatepe Gazetesi

Yapılan hemen hemen tüm anketlerde ismi ilk sırada çıkmasına rağmen seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un yaptığı açıklamalar siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı Sandıklı’nın MHP’li Belediye Başkanı İsmail Elibol’un facebook üzerinde yaptığı “aday değilim” açıklamasının yankıları sürüyor.Sandıklı Belediye Başkanlığı için yeniden aday olamayacağını açıklayan İsmail Elibol yaptığı uzun ve sitem dolu açıklamasında [&hellip]

Sandıklı'ya büyük düşünmeyi öğrettim

Yapılan hemen hemen tüm anketlerde ismi ilk sırada çıkmasına rağmen seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un yaptığı açıklamalar siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı

Sandıklı’nın MHP’li Belediye Başkanı İsmail Elibol’un facebook üzerinde yaptığı “aday değilim” açıklamasının yankıları sürüyor.
Sandıklı Belediye Başkanlığı için yeniden aday olamayacağını açıklayan İsmail Elibol yaptığı uzun ve sitem dolu açıklamasında şunları söyledi:
“29 Mart 2009 yerel seçimlerinde doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim memleketime vefa borcumu ödemek ve insanların hayır duasını almak için Belediye Başkanlığı görevine talip oldum. Sandıklı halkının teveccühüyle Sandıklı tarihinin en genç ve en çok oy alan Belediye Başkanı seçildim.
Yaklaşık 4.5 yıldır Belediye Başkanlığı görevim boyunca elimdeki kıt imkanlara ve zaman zaman karşımıza çıkan engellere rağmen memleketim için en iyisini yapmaya çalıştım. Seçim beyannamemdeki sözlerimin önemli bir bölümünü yerine getirdim. Bazı projelerim için maalesef yeterli kaynak bulamadım. Belediyelerin daha iyi hizmet verebilmeleri için bütçelerinin güçlü olması gerekli. Belediye Başkanlığı’nı 33 trilyon gibi yüksek bir borçla devir aldım. Sandıklı Belediyesi’nin ekonomik durumu böyle iken yine de elimden geldiği kadar ilçemize yatırım yapmaya Sandıklı’nın çehresini değiştirmeye gayret ettim. Yerel seçimler öncesinde her Sandıklı’lı vatandaşın Sanjet’le ısınma hakkı olduğunu belirtip, en büyük yatırımı Sanjet’le jeotermal ısınmaya yaptım. Göreve gelmeden önce kuruluşundan bu yana 15 yılda 4248 abonesi olan Sanjet’e 4 yıl gibi kısa bir sürede 6752 yeni abone daha kazandırdım. Bunda ki amacım da kadınlarımızı kömür ve kül taşıma derdinden kurtarmak, yaşlılarımızın, çocuklarımızın daha sağlıklı şartlarda kış mevsimini geçirmeleriydi. Sandıklı halkına verdiğim Sanjet’le ısıtma sözünü yerine getirebilmek için çok büyük yatırımlar yapıp önemli riskler aldım. Bu süreç zarfında 15 yılda 3 ısı merkezi olan Sanjet’e 3 yeni ısı merkezi, 2500 konut ısıtma kapasiteli dev ısı kazanı,5 yeni sıcak su üretim kuyusu ve 1 reenjeksiyon kuyusu kazandırıp 54 km sıcak su hattı döşedik. Sıcak hattı çekilen sokaklarda tüm içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniledik. Müftülük önü ve Sıra Söğütler bölgesinde de Sanjet çalışmaları yapacağız. Görev sürem sonuna kadar toplam 13.700 konutu olan ilçemizin 12.500 konutunu ısıtmayı hedefliyorum. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki bu emeklerimizin karşılığını aldık ve Sandıklı’yı Sanjet’le ısıttık. Bunu başarmanın haklı gururunu yaşıyorum.
SANDIKLI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK
Özellikle yoğun geçen Sanjet çalışmalarından dolayı bozulan yollarda 93 Km yol yaptık. İlçemize 1 Otogar,1 Düğün Sarayı, 14 Çocuk Parkı, Ana yol kenarına 12 İşyeri, 1 Modern İtfaiye Merkezi, 1 Modern Sanjet Hizmet Binası, 3 Soğuk Su Kuyusu, 1 Kür Merkezi, 1 Restaurant, 1 Toptancı Hali, Kaplıcaya 11 İşyeri, 1 Market, 1 Bekleme Salonu, 1 Mescit ve pazaryerine 1 Sosyal Tesis yaptık.
İŞ MAKİNESİ VE ARAÇ
FLOMUZU BÜYÜTTÜK
Belediyemizin iş makinesi ve araç parkuruna 2 Silindir, 1 Greyder, 1 Kepçe, 1 Fnisher, 1 Kombine Asfalt Serme Makinesi, 1 Arazöz (12 Tonluk), 1 Kombine Kanalizasyon Açma Makinesi, 2 Renault Kango Hizmet Aracı, 1 Makam Aracı, 1 Otobüs, 1 soğutmalı Cenaze Nakil Aracı, 1 Morglu Cenaze Yıkama Aracı, 1 Yol Süpürme Aracı, 1 Vinç ve 1 Bagi kazandırdık.
BELEDİYENİN TOPLAM
BORCU 34.9 TRİLYON
Çok zor şartlarda bu yatırımları yaptık. Göreve geldiğimizde Belediyeyi 33 triyon borçla devir aldık. Şuanda Belediyemizin kira gelirleri ve alacakları hariç toplam 34.9 trilyon borcu var.
SANDIKLI KABUĞUNU YIRTTI
4 yıl boyunca yaptığımız yatırımlar ve girişimlerimizle Sandıklı bölgenin hızla gelişen şehirlerinden birisi oldu. Özellikle yatırımcılara verdiğimiz destekle Sandıklı kabuğunu yırttı. Göreve geldiğimizde 1 faal sera olan ilçemize 6 faal sera kazandırdık. Göreve geldiğimizde hiç fabrikası olmayan Organize Sanayi Bölgesine 5 fabrika kazandırdık. Göreve geldiğimizde hiç faal 5 yıldızlı otelimiz yoktu şu anda 2 tane 5 yıldızlı otelimiz ve 3 yeni otel yapımı için müracaat var. Bu otellerde yapılıp faaliyete geçtiğinde Sandıklı termal turizmde marka haline gelecektir.
SANDIKLI MENFAATİ İÇİN
GİTMEDİK KAPI BIRAKMADIK
Görev sürem boyunca hazırladığımız projeleri ilgili bakanlıklara müracaat edip Kaplıca Çayı’nın tamamlanmasını, Çayköy Çayı’nın tamamlanmasını, Kent Ormanı’nın yapılmasını, Eski Çöplüğün Islah edilmesini ve ağaçlandırılmasını, Atık Su Arıtma Tesisi inşaatının başlamasını, Çöp Toplama Merkezi’nin yapılmasını sağladık.Memleketimin gelişmesi için, menfaati için çalmadık kapı bırakmadım.
KİMSESİZLERİN KİMSESİ,
GARİBANLARIN DOSTU OLDUK
İlçemizde ki kimsesiz bakıma muhtaç yaşlılarımıza, maddi durumları iyi olmayan vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olduk. Evsizlere ev, işsizlere iş, engelli vatandaşlarımıza akülü araçlar, öğrencilerimize eğitim yardımlarında bulunduk. 4 yıl boyunca kimsesizlerin kimsesi, garibanların dostu olmaya çalıştık.
TARİHİMİZE VE
KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKTIK
İlçemizin kültürüne, tarihine, coğrafyasına ve Sandıklı’da yaşamış değerlerine sahip çıkarak Belediye olarak 12 kitap yayınladık. Düzenlediğimiz festivallerle hem ilçemizin tanıtımını yapıp hem de sosyal etkinliklerle vatandaşlarımızı onurlandırdık. İlk kez düzenlenen çalıştay ve sempozyum ile ilçe tarihimizi ve değerlerimizi araştırdık.
YAPTIKLARIMI GÖRMEK
İSTEMEYENLERE SÖZÜM YOK
Belediye Başkanlığım süresinde memleketime hizmet edebilmek için ailemden, işimden, sağlığımdan feragat ettim. Sandıklıma yaptığım hizmetleri bazıları görmek istemiyor. İnsanlar görmek istediklerini görürler. Öldükten sonra kişinin amel defteri 3 şekilde kapanmazmış. Bunlardan birisi de sadaka-i cariye yani hayırlı işler yaparak topluma kazandıran kişidir. Bu koltuğa otururken tek düşüncem memleketime vefa borcumu ödemek ve hayırlı eserler bırakmaktı. Bu amacıma da ulaştığımı düşünüyorum. Sandıklı’ya hiçbir şey öğretmediysem büyük düşünmeyi öğrettim.
ALLAH KATINDA HATA YAPMADIM
Yaptığımız çalışmalardan dolayı bana Allah razı olsun diyenler olduğu gibi Belediye Başkanlığımdan memnun kalmayanlar da var. Görevimiz boyunca bazı idari hatalar yapmış olabilirim ama şükürler olsun ki Allah katında hatam olmadı. Sandıklı tarihinin en çok inceleme geçirip müfettiş gören Belediye Başkanı olarak görev sürem boyunca haram yemedim, hak hukuktan ayrılmadım. Vicdanım rahat.
KOLTUK SEVDAM YOK
Sandıklı’nın yakın tarihinde kendi isteğiyle tekrar aday olmayan Belediye Başkanı yok. Kazanabileceğim bir seçimden memleketimin önünü açmak için çekiliyorum. Bu göreve gelirken koltuk sevdası için gelmedim. Ben siyasetçi değilim. Bu yüzden Belediye Başkanlığım süresince sadece ekmeğini yediğim memleketime vefa borcumu ödemek için çaba sarf ettim.
PARTİMİ EN İYİ ŞEKİLDE
TEMSİL ETMEYE ÇALIŞTIM
Belediye Başkanlığı görevim boyunca partime ve şahsıma laf getirmeden en iyi şekilde Milliyetçi Hareket Partisini temsil etmeye çalıştım. Bu süreçte bir süre dinlenmek isteğimi hoşgörüyle karşıladıkları için ve bana verdikleri desteklerden dolayı ; Partime, Genel Başkanıma, İl Teşkilatıma, İlçe Teşkilatıma, Meclis Üyelerime, birlikte 4.5 yıl görev yaptığım bütün personelime ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bir çok teklif gelmesine rağmen partimi değiştirmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Her zaman iyi bir ülkücü,iyi bir MHP’li oldum ve olmaya da devam edeceğim.
HAKKINIZI HELAL EDİN
Başkaları gibi kendime değil, memleketim için hep en iyisini en hayırlısını yapmaya çalıştım. Çünkü Sandıklı her şeyin en iyisine layık. 5 yıl boyunca memleketimin hizmetkârı oldum. Cenab-ı Allah ömür verdiği sürece Sandıklı için elimden geleni yapmaya da devam edeceğim. Kendi işyerlerimde yaklaşık 180 kişiye ekmek veriyorum. Allah bağışlasın 3 tane oğlum var. Ailemin ve çocuklarımın geleceği olan kendi işime fazla zaman ayıramadım. Kendi işlerimin yoğunluğu nedeniyle yaklaşan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı’na tekrar aday olmayacağım. Görev sürem boyunca istemeden üzdüğüm, kırdığım hemşerilerimden özür diliyorum. Hakkınızı helal edin…” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme