• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı’ya bir darbe de İstanbulspor’dan :2-3

Sandıklı’ya bir darbe de İstanbulspor’dan :2-3

Geçen hafta deplasmanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’a 3-0 mağlup olan Sandıklıspor, dün de evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 3-2’lik skorla boyun eğdi. Sandıklıspor, İstanbulspor karşısında oldukça başarılı bir oyun sergilerken küçük hatalardan yenen goller Sandıklıspor’u 3 puandan etti Spor Toto 3. Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden Sandıklıspor, dün evinde İstanbulspor’u ağırladı. Kırmızı-beyazlı ekip iyi oynadığı maçtan 3-2'lik [&hellip]

Sandıklı'ya bir darbe de İstanbulspor'dan :2-3

Geçen hafta deplasmanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’a 3-0 mağlup olan Sandıklıspor, dün de evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 3-2’lik skorla boyun eğdi. Sandıklıspor, İstanbulspor karşısında oldukça başarılı bir oyun sergilerken küçük hatalardan yenen goller Sandıklıspor’u 3 puandan etti

Spor Toto 3. Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden Sandıklıspor, dün evinde İstanbulspor’u ağırladı. Kırmızı-beyazlı ekip iyi oynadığı maçtan 3-2’lik skorla yenik ayrıldı. 0-0 sona eren ilk yarının ardından ikinci yarıda da tam bir gol yağmuru vardı. İkinci 45 dakikada kaleler 5 gol görürken bu 5 golün 3’ü İstanbulspor hanesine 2’si ise Sandıklıspor hanesine yazıldı. Sandıklıspor, özellikle ilk yarının ilk 20 dakikasında üst düzey bir oyun ortaya koyarak mücadeleyi tamamen İstanbulspor yarı sahasına yıkmayı başardı. Serdar Ergelen, Yavuz Odabaşı, Deniz Keskin gibi isimlerle gol pozisyonlarına giren Sandıklıspor, ne yazıkki bu gol pozisyonlarından sayı bulamadı. İkinci yarının başında ise İstanbulspor, penaltı golüyle üstünlüğü ele geçirdi. Bu gole Abdullah Cemal Küçükyılmaz’ın serbest vuruştan attığı golle karşılık veren Sandıklıspor, son 15 dakika oynanırken rakip kaleye çıkarken yaptığı küçük hatalarla kalesinde iki gol daha gördü ve mücadelede 3-1 geriye düştü. 90’ıncı dakika oynanırken penaltıdan Yavuz’un golüyle umutlanan Sandıklıspor, mutlak galibiyet için çıktığı maçtan puansız ayrıldı.

Stat: Sandıklı
HAKEMLER: Caner Ak (**), Murat Vezne (**), Emin Öztürk (**)
SANDIKLISPOR: Anıl (**), Sami Serdar (*), Serkan (*) (Dk.82 Arda *), Emrullah (**), Varol (**), Sedat (*), Yılmaz (**) (Dk.83 Ahmet *), Abdullah (**), Yavuz (**), Serdar Ergelen (**), Deniz (*) (Dk.65 Malik **)
İSTANBULSPOR: Serdar (*), Muhammet (**), Müslüm (**), Fatih Sergen (**) (Dk.90 Fatih Küçük *), Aytaç (***), Mehmet Sait (**), Emre (**), Ali (***), Efe (**) (Dk.82 Barış *), Emrah (**), Tevfik (**) (Dk.46 Mert **)
GOLLER: Dk.71 Abdullah, Dk.90 Yavuz (Sandıklıspor-penaltı), Dk.51 (penaltı) Ali, Dk.75 Emrah, Dk.79 Aytaç (İstanbulspor)
SARI KARTLAR: Sedat, Abdullah (Sandıklıspor), Muhammet, Serdar Ertemçöz(İstanbulspor)

Sahasında ilk kez yenildi

Sandıklıspor, İstanbulspor karşısında başa baş bir mücadele ortaya koydu ancak şanssızlıklar ve
küçük hatalar sonrasında kalesinde gördüğü gollerle sahasında ligdeki ilk yenilgisini aldı

Sandıklıspor, dün kendi taraftarları karşısında İstanbulspor’la karşı karşıya geldi. Kırmızı-Şimşekler üstün bir oyun sergilediği rakibine mağlup oldu. Maçın önemli anlarından bazıları şöyle:
10’uncu dakikada Sandıklıspor atağında Yılmaz Ersoy, ceza sahasına girer girmez sert vurdu top az farkla üstten auta çıktı.
15’inci dakikada Sandıklıspor’un geliştirdiği atakta Serdar Ergelen, orta alandan kaptığı topla hızla ilerledi kaleciyle karşı karşıya kalan Serdar’ın vuruşu, kaleciye de çarparak az farkla yandan kornere çıktı. Sandıklıspor, bu pozisyonla net bir gol pozisyonunu harcadı.
18’inci dakikada Sandıklıspor’un geliştirdiği bir başka atakta Serdar bir kez de uzaktan şansını denedi ancak top üstten auta çıktı.
22’nci dakikada İstanbulspor’un atağında Serkan’ın hatasını iyi değerlendiren Aytaç sert vurdu top yandan auta çıktı.
İlk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.
İkinci yarıda İstanbulspor daha baskılı başladı.
50’nci dakikada İstanbulspor atağında Aytaç, ceza sahası içinde düşürülünce İstanbulspor penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Ali Işık takımının ilk golünü kaydetti. 1-0
73’üncü dakikada Sandıklıspor’un atağında Serdar’ın ceza yayı üzerinde düşürülmesiyle bu kez Sandıklıspor, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Abdullah Cemal, yerden şık bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu. 1-1
78’inci dakikada İstanbulspor’un sol kanattan geliştirdiği atakta Aytaç’ın köşe direği yanında, Sami Serdar tarafından düşürülmesiyle İstanbulspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ali Işık, ön direğin yanında bekleyen Emrah Yollu’yu gördü. Emrah ayağının içiyle topa dokunarak İstanbulspor’u bir kez daha öne geçirdi. 2-1
82’nci dakikada orta sahadan çıkmaya çalışan Sandıklıspor’da Serdar Ergelen’in topu kaptırmasıyla İstanbulspor hızla hücuma çıktı. Topa sahip olan Aytaç, kaleci Anıl’ın üzerinden topu aşırtarak takımının 3’üncü golünü kaydeti. 3-1
85’inci dakikada Sandıklıspor’un atağında Arda ceza sahası üzerinden topa gelişine sert vurdu top direğin yanından auta çıktı.
90+1’inci dakikada İstanbulspor ceza sahası içinde İstanbulsporlu futbolcu Barış’ın topu elle kesmesi nedeniyle hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışı için topun başına geçen Yavuz Odabaşı, Sandıklıspor’un 2’nci golünü attı. 3-2
Maç 3-2’lik skorla İstanbulspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

5 golün 4’ü duran toptan

Sandıklıspor ile İstanbulspor arasında oynanan mücadelede toplam 5 gol atılırken bu 5 golün 2’si penaltı 2’si de serbest vuruştan olmak üzere toplam 4’ü duran toptan geldi.

Yüksel Öz’le ilk kez

Sandıklısporlu yöneticilerin hafta içinde anlaşmaya vardıkları Yüksel Öz, dün teknik sorumlu olarak takımın başında ilk kez resmi bir maçta görev yaptı.
Ancak, taktiksel anlamda tüm yetki ve sorumluluk yardımcı antrenör İbrahim Cezayir’deydi.

Arda ve Ahmet nihayet

Sandıklıspor’un iki genç oyuncusu Ahmet Necipoğlu ve Arda Dinçer, dün ilk kez oyuna girdiler. İki genç futbolcu, maçın sonlarına doğru oyuna girseler de başarılı oyunlarıyla dikkat çektiler.

Haber ve Fotograflar: R.Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme