Sandıklı’ya 11 bin TL ceza

Sandıklıspor’a Kastamonuspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 10 bin TL, görevli olmayan kişilerin akredite edilmediği alanda yer alması nedeniyle de bin TL olmak üzere toplam 11 bin TL ceza verildi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, geçen pazar günü oynanan Sandıklıspor-Kastamonuspor maçı hakkında kararlarını açıkladı. Sandıklı’da oynanan ve 2-2’lik skorla tamamlanan maçtan sonra iki takım futbolcuları arasında kavga [&hellip]

Sandıklı'ya 11 bin TL ceza

Sandıklıspor’a Kastamonuspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 10 bin TL, görevli olmayan kişilerin akredite edilmediği alanda yer alması nedeniyle de bin TL olmak üzere toplam 11 bin TL ceza verildi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, geçen pazar günü oynanan Sandıklıspor-Kastamonuspor maçı hakkında kararlarını açıkladı. Sandıklı’da oynanan ve 2-2’lik skorla tamamlanan maçtan sonra iki takım futbolcuları arasında kavga çıkmıştı. Olaylara güvenlik güçleri de biber gazı kullanarak müdahalede bulunmuş, yaşananlar sonrasında Kastamonuspor Kulübü de Sandıklıspor’u kınayan bir açıklama yapmıştı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, bu maçta yaşanan olaylar hakkında kararlarını açıkladı. Buna göre Sandıklıspor’a toplam 11 bin TL para cezası verildi. Kastamonuspor Kulübüne de olaylar nedeniyle ceza verilmedi. Ancak konuk ekibin masörüne 1 maç men ve para cezası kesildi. Konuyla ilgili PFDK’dan şu açıklama yapıldı: “Sandıklıspor Kulübünün, 10.02.2013 tarihinde oynanan Sandıklıspor – Kastamonuspor Spor Toto 3. Lig 1. Grup müsabakasında, mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Sandıklıspor Kulübünün, görevli olmayan kişilerin akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 1.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesi suretiyle Sandıklıspor Kulübünün, toplam 11.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.”
Kastamonu’ya olaylardan ceza yok
PFDK’nın Kastamonuspor hakkında verdiği kararlar ise şu şekilde: “Kastamonuspor Kulübü hakkında, 10.02.2013 tarihinde oynanan Sandıklıspor – Kastamonuspor Spor Toto 3. Lig 1. Grup müsabakasında, saha olayı nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan ihlalin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına, aynı müsabakada Kastamonuspor Kulübünün, kulüp yetkilisinin eşgüdüm toplantısına katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 1.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.”
Masöre ceza geldİ
Kastamonuspor’un masörü Yücel Yılmaz’a ise hakeme hareketi nedeniyle bin TL para cezası ile birlikte soyunma odasıne ve yedek kulübesine giriş yasağı verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Aynı müsabakada Kastamonuspor Kulübü masörü Yücel Yılmaz’ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 1.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme