• Haberler
  • Genel
  • Sandıklıspor Yönetim Kurulu’ndan toplu istifa

Sandıklıspor Yönetim Kurulu’ndan toplu istifa

Kötü gidişata yapılan yorumlar sonucunda Sandıklıspor Yönetim Kurulu toplu şekilde istifa etti. Yönetim’den yapılan açıklamada 'Bugüne kadar şerefle sürdürmüş olduğumuz Sandıklıspor Yönetim Kurulu’ndan yerimize gelecek yönetime maddi ve manevi olarak sonuna kadar destek olacağımızın sözünü vererek toplu şekilde istifa ediyoruz' ifadesine yer verildi Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Sandıklıspor’da şok gelişme yaşandı. [&hellip]

Sandıklıspor Yönetim Kurulu'ndan toplu istifa

Kötü gidişata yapılan yorumlar sonucunda Sandıklıspor Yönetim Kurulu toplu şekilde istifa etti. Yönetim’den yapılan açıklamada
“Bugüne kadar şerefle sürdürmüş olduğumuz Sandıklıspor Yönetim Kurulu’ndan; yerimize gelecek yönetime maddi ve manevi olarak sonuna kadar destek olacağımızın sözünü vererek toplu şekilde istifa ediyoruz” ifadesine yer verildi

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Sandıklıspor’da şok gelişme yaşandı. Sandıklıspor Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada Yönetim Kurulu toplu şekilde istifa etti. Basın açıklamasında geçen sezon yaşanan olumsuzluklardan, yine geçen sezon kıl payı ligde kalmayı başardıklarını, bu sezon başında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Yönetim Kurulu açıklamasının sonunda da istifa ettiğini aktardı.
Son günlerde yaşanan olaylar üzerine yapılan yorumlara açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini belirten Sandıklıspor Yönetim Kurulu, “Son günlerde takımımızın almış olduğu başarısız neticeler ve gerek tribünde gerekse sosyal medyaya da boy gösteren kişilik haklarını zedeleyen açıklamalar nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.” ifadesine yer verdi.
Geçen yıl yaşanan olumsuz gelişmeleri aktaran Yönetim Kurulu, “Öncelikle Yönetim Kurulumuz bu görevi kimsenin elinden zorla almamıştır. Geçen yıl sahipsiz ve ortada bırakılmış, 2 ay boyunca hiç bir resmi işleme imza atılmamış bir kulübü Sandıklı’ya hizmet adına sahiplendik. Göreve geldiğimizde; kulübün 300 bin lira önceki yıldan oyunculara, 350 bin lira vergi ve sigorta borcu olmak üzere 650 bin lira borç ile devraldık. Yönetim Kurulu’nun gayretleri ile bankadan kredi kullanarak oyuncu peşinatlarını karşılayıp sezona başladık. Ancak 2. yarının ilk haftalarına kadar İsmail Elibol’un kulübü icraya vererek iddia ve federasyon gelirlerine haczetmesi neticesinde kendisine mahkemesi devam eden 444 bin lira ve yine vergi ve sigortaya 250 bin lira ödenerek ve yukarıdan 1 lira gelir almadan, takıma devre arası takviyede yaparak 6 ay devam ettirdik. Ligin sonunda gerek teknik heyetin gerek futbolcuların ve gerekse yönetim kurulu ve Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’ün katkılarıyla takımız ligde kaldı.” ifadesi kullanıldı.
“SELİM ÖZER TELEFONLARA CEVAP VERMEDİ”
Anlaşmak için yapılan aramalara Teknik Direktör Selim Özer’in cevap vermediğini açıklayan Yönetim Kurulu, “Tecrübelerimiz gereği şunu çok iyi biliyoruz ki her zaman başarılar futbolcu ve taraftarların; başarısızlık yönetimlerindir. Bu sezon başında hocamız Selim Özer ile yola devam etmek istememize rağmen kendisi görüşmeye gelmeyip arkadaşlarımızın telefonlarına cevap vermeyerek kendisine yakışmayacak şekilde menajerini aratıp yıllık bazda teknik heyet olarak primler hariç 150 bin lira gibi bir bütçe çıkarması ve Sandıklıspor’u bekletme, askıya alma tarzındaki yaklaşımı nedeniyle kendisiyle anlaşılmamış, başka bir hocayla yola devam etme kararı alınmıştır.” şeklinde konuştu.
YAPILAN DİĞER ÖDEMELER
Yapılan diğer ödemelerden bahseden Yönetim Kurulu, “Bu süreçte “http://m.kocatepegazetesi.com/”klavye delikanlılarının”http://m.kocatepegazetesi.com/” iskelet diye bahsettiği konu olan 6 tanesi direk ilk 11 den karakteri ve maliyeti bize uygun olan 9 oyuncu kadroda tutulmuş, Emrah Dursun’a 106 bin lira teklif edilmiş ancak anlaşma sağlanamamıştır. Aynı anda Mehmet Bağlı kulübü 2 yıllık alacağı olan 75 bin lira için federasyona vermiş, bu para süresinde ödenerek kendisi 105 bin lira gibi rekor bir ücretle Bodrumspor’a satılmıştır. Ayrıca geçen yıldan takımda kalan arkadaşlar 1 önceki yıldan alacakları olan toplamda yaklaşık 200 bin lira olan bir rakamdan vazgeçmişlerdir.” diye konuştu.
“SONUÇLAR İSTEDİĞİMİZ
GİBİ GİTMEMİŞTİR”
Bu sezon için yapılan çalışmaların istedikleri gibi gitmediğini söyleyen Yönetim Kurulu, “Daha sonra geçen yıl grubumuzda 2. yarı takımı almasına rağmen 26’ı puan toplayarak takımı son maçın son dakikasına taşıyan Sabahattin Tekin hoca ile anlaşılmıştır. Aynı durumda biz 24 puan topladık. Kendisi Kayseri Şekerspor’dan tanıdığı 6 oyuncuyu getirmek istediğini söylemiş oyuncuların sadece galibiyete maç başı alacak şekilde anlaşmaları sonucunda kendileri kulübe kazandırılmıştır. Bunun yanında hocanın bizden ısrarla istediği 3 oyuncu olan Gökhan Karaali, Abdullah Sönmez ve Hasan Dülgeroğlu alınarak genç oyuncularla beraber kadronun temeli oluşturulmuştur. Ancak sonuçlar istediğimiz gibi gitmemiştir.” dedi.
“60 BİN LİRA PEŞİNAT BORCUMUZ VAR”
Takıma ödenecek sadece 60 bin lira peşinat borcu olduğunu aktaran Yönetim Kurulu, “Bugün itibariyle takımımıza 60 bin lira gibi bir peşinat borcumuz kalmıştır. Yönetime talip olacak arkadaşlar sadece maaş ve kazanılan maçlarda dilerlerse verecekleri primden sorumludurlar. Transfer yasağının kaldırılması neticesinde kulübün iddia ve federasyon gelirlerinin önü büyük ölçüde açılmıştır.” ifadesine yer verdi.
“MADDİ VE MANEVİ DESTEK
OLACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”
Yönetim talip olacak kişilere hem maddi hem de manevi olarak destek vereceklerini belirten Yönetim Kurulu, “Yönetime talip olan arkadaşlara istedikleri yer ve zamanda kulübün geliri gideri de borcu hakkında daha detaylı şekilde bilgi verilecektir. Bugüne kadar şerefle sürdürmüş olduğumuz Sandıklıspor Yönetim Kurulu görevinden yerimize gelecek yönetime maddi ve manevi olarak sonuna kadar destek olacağımızın sözünü vererek toplu olarak istifa ediyoruz.” istifasını bu sözlerle açıkladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme