• Haberler
  • Genel
  • Sandıklıspor, Sandıklı’da kaldı – Kocatepe Gazetesi

Sandıklıspor, Sandıklı’da kaldı – Kocatepe Gazetesi

Sandıklısporlu yöneticilerin, kulübün Afyon Sandıklıspor adını alarak faaliyetlerine Afyon’da devam edeceğini açıklamasının ardından devreye İsmail Elibol girdi. Elibol, Sandıklıspor’a sahip çıkarak takımın Sandıklı’da kalmasını sağladı Sandıklıspor, faaliyetlerine Sandıklı’da devam edecek. Sandıklıspor Yönetim Kurulu’nun geçen hafta perşembe akşamı yaptığı yazılı açıklama sonrasında, Sandıklı’nın Afyon’a geleceği kesinleşmişti. Ancak Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, takımın maddi sıkıntılarının çözümü [&hellip]

Sandıklıspor, Sandıklı'da kaldı

Sandıklısporlu yöneticilerin, kulübün Afyon Sandıklıspor adını alarak faaliyetlerine Afyon’da devam edeceğini açıklamasının ardından devreye İsmail Elibol girdi. Elibol, Sandıklıspor’a sahip çıkarak takımın Sandıklı’da kalmasını sağladı

Sandıklıspor, faaliyetlerine Sandıklı’da devam edecek. Sandıklıspor Yönetim Kurulu’nun geçen hafta perşembe akşamı yaptığı yazılı açıklama sonrasında, Sandıklı’nın Afyon’a geleceği kesinleşmişti. Ancak Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, takımın maddi sıkıntılarının çözümü noktasında devreye girerek kulübü de Sandıklı’da bıraktı. Son günlerde ilçe ve spor kamuoyunda merakla beklenen Sandıklıspor’un, Afyonkarahisar’a gidip gitmeyeceği konusuna Belediye Başkanı İsmail Elibol son noktayı koydu. Mevcut yönetimle yapılan görüşmeler sonrasında İsmail Elibol, kulübün maliye, SGK, ve futbolculara olan önemli miktarda ki borçlarını üzerine aldığını açıkladı. Elibol, Sandıklıspor’a sahip çıkarak takımın Sandıklı’da kalmasını da sağladı.
MAÇLARINI SANDIKLI’DA OYNAYACAK
Kulüp Başkanı Hidayet Başçiftçi ve İsmail Elibol’un karşılıklı fedakarlıklarıyla takımın maçlarını Sandıklı’da oynaması kesinleşti. Hafta içerisinde Kulüp Başkanı Hidayet Başçiftçi’nin Sandıklıspor’un isminin Afyon Sandıklıspor olması, maçlarını Afyonkarahisar’da oynaması ve mart ayında ki kongrede Afyon’la birlikte ortak bir yönetim oluşturulması için görüşmelere başlandığını belirten açıklaması üzerine yaşanan sorunlar cuma akşamı yapılan görüşmelerle sona erdi. Yöneticilerle yapılan görüşmeler sonrasında Sandıklıspor’un Sandıklı’da kalması kararı alındı.
SANDIKLISPOR, SANDIKLI’DA KALACAK
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sandıklıspor bizim onurumuz. Düşersek Sandıklı’da düşeceğiz. Bu takım buralara getirebilmek için çok emek harcandı. 20 yıl aradan sonra takımımız 3. Lig’e yükseldi. Sandıklı’nın Afyonkarahisar’a gitmesine hiç kimse razı değildi. Şartlar her ne kadar zor olsa da bu yükün altına girmek görevimizdi. Ben üzerime düşen görevi yaptım. Şimdi birlik olma zamanı. İlçemizde ki kamu kurumları, oda başkanları, iş adamlarımız, esnaflarımız ve taraftarlarımızla birlikte önce bu yıl ligde kalmayı başarmak istiyoruz. Bütün herkesi ligde kalmak için bilhassa Sandıklı’da oynanan maçlara bekliyoruz. Allah muhafaza bu takım düşerse 20 yıl daha 3. Lig’e çıkaramayız. Bu sene ligde kalırsak önümüzde ki yıl iddialı bir kadro oluşturmaya çalışacağız. Bilindiği gibi transfer sezonu bitti. Takıma oyuncu transfer edemeyeceğiz. Kadromuzda ki oyucularımızın hepsi de aslan gibi. Yürekleriyle oynayıp bu takımı ligde bırakacaklarına inanıyorum.”
“GÜN BİRLİK GÜNÜ”
Elibol, açıklamalarına şöyle devam etti: “Yaptığımız bunca fedakarlık sonrasında Sandıklı halkından 5 TL bilet parasını çok görmeyip takımlarına sahip çıkmalarını ve takımlarını yalnız bırakmamalarını istiyorum. Geçen yıllarda olduğu gibi gelen takımları ve hakemleri etki altına alıp Sandıklı’nın zor bir deplasman olduğunu göstermeliyiz. Bunun yanında kendi futbolcularımıza kötü tezahürat etmeyip, oyuncularımızın moral ve motivasyonunu bozmayalım. Çünkü futbolcularımızın hepsi genç pırıl pırıl çocuklar. Onlara sahip çıkmalıyız. Yarenler ve Kuralsızlar taraftar gruplarını kırgınlıkları ve küskünlükleri bir tarafa bırakıp tek yürek olmaya davet ediyorum. Gün Sandıklıspor adına birlik olma günüdür. Bu süreçte duyarlı davranış gösteren Kulüp Başkanı Hidayet Başçiftçi’ye emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisini maçlarda aramızda görmekten büyük mutluluk duyarım. Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a, Afyonkarahisar’ın önde gelen büyüklerine, Afyon taraftarına ve camiasına Sandıklıspor’a göstermiş oldukları ilgi ve yakınlıklarından dolayı teşekkür ederim. Sandıklı Afyonkarahisar’ın ilçesidir. Destek ve yardımlarını her zaman bekliyoruz. Ben Burhanettin Çoban başkanımı kişilik olarak çok severim. Samimiyetine her zaman inanıyorum. Sandıklıspor’a maddi ve manevi olarak yardımcı olacağından hiçbir şüphem yok. Sayın Valimizi, Sayın Afyonkarahisar Belediye Başkanımızı ve Afyonkarahisar protokolünü Afyon’un takımı olan Sandıklıspor maçlarında görmek bizlere onur ve gurur verir.” (Kocatepe)

Başçiftçi istifa etti

Sandıklıspor’un Kulüp Başkanı Hidayet Başçiftçi görevinden istifa etti

Sandıklıspor Kulübü Başkanı Hidayet Başçiftçi, istifa ettiğini açıkladı. Başçiftçi, yaptığı açıklamada, uzun süredir mali güçlük yaşayan Sandıklıspor’da kan değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu, bu yüzden görevi bırakma kararı aldığını bildirdi. Yönetim kurulu üyeleriyle büyük bir fedakarlık sergilediklerini ve takımı ayakta tutmaya çalıştıklarını bildiren Başçiftçi, ancak borçların artması ve icra işlemlerinin başlamasının sorunları daha da artırdığını söyledi. Başçiftçi, yaptığı açıklamada; “Hiçbir zaman takımı satma, başka yerlere peşkeş çekme düşüncesinde olmadık. Çıkış yolu aradık. Afyon Belediyesi ile görüşmelerimiz de bu anlamda olmuştu. Ancak taraftarlardan gelen tepkileri dikkate aldık. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve spora emek verenlerle durum değerlendirmesi yaptık. Birilerinin fedakârlık yapması lazımdı. Ben yolu tıkamamak ve yeni oluşuma yol vermek adına istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi. (Kocatepe)

Elibol, plaketle ödüllendirdi

Sandıklıspor’un eski Kulüp Başkanı Hidayet Başçiftçi, dün oynanan Kastamonuspor mücadelesinde İsmail Elibol’la birlikte maçı izledi. Başçiftçi’ye Elibol, maçın devre arasında, Sandıklıspor’a bugüne kadar yaptığı hizmetler nedeniyle bir plaket takdim etti. Protokol tribününde gerçekleşen plaket töreni sırasında da taraftara kısa bir konuşma yapan Elibol, “Bugünden sonra herkes birlik beraberlik içerisinde takımımızı destekleyecek. Hedefimiz bu yıl ne yapıp edip ligde kalmak. Gelecek sezonda ise şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracağız. Bugüne kadar kulübümüze verdiği desteklerden ötürü kulüp başkanımız Hidayet Başçiftçi’ye teşekkür ediyoruz” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme