• Haberler
  • Gündem
  • Sandıklı'nın 50 yıllık su ihtiyacı karşılanıyor

Sandıklı'nın 50 yıllık su ihtiyacı karşılanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğu'nun talimatıyla yapılan proje ile Bekteş ve Akin göletlerinden alınan su iletim hatları ile Sandıklı şehir merkezine içme suyu olarak verilecek. Proje kapsamında Arıtma tesisi, 3 Adet toplama deposu ve iletim hatların yapılacak.Proje sonunda vatandaşların temiz içmesuyuna kavuşması sağlanarak Sandıklı'nın 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak.Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğu’nun talimatıyla yapılan proje ile Bekteş ve Akin göletlerinden alınan su iletim hatları ile Sandıklı şehir merkezine içme suyu olarak verilecek. Proje kapsamında Arıtma tesisi, 3 Adet toplama deposu ve iletim hatların yapılacak.
Proje sonunda vatandaşların temiz içmesuyuna kavuşması sağlanarak Sandıklı’nın 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak.
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl; “Sizlere söz vermiştik bu şehrin çeşmelerinden memba suyu akacak diye.Ve hayaller gerçek oluyor, yaklaşık 15 milyon liralık dev yatırım bütçesi ile temellerimiz atıldı. Depolarımız modern ve teknolojik yapıya kavuşuyor, kapasiteleri şimdikinin yaklaşık 3 katına çıkıyor. Projenin kapsamı ilçemizin gelecek 50 yıl sonraki nüfusu baz alınarak hazırlanmıştır” dedi.

Bakmadan Geçme