• Haberler
  • Genel
  • Sandıklılar Ankara'da buluştu – Kocatepe Gazetesi

Sandıklılar Ankara'da buluştu – Kocatepe Gazetesi

Her yıl geleneksel şekilde Ankara'da düzenlenen gecede Sandıklılılar bir araya geldi Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı ve Sandıklı Dayanışma, Araştırma, Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliği yaptığı geceye Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Belediye Başkanı İsmail Elibol, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Osman Akbaş, Çorum Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, GATA Kardiyoloji [&hellip]

Sandıklılar Ankara’da buluştu

Her yıl geleneksel şekilde Ankara’da düzenlenen gecede Sandıklılılar bir araya geldi

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı ve Sandıklı Dayanışma, Araştırma, Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliği yaptığı geceye Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Belediye Başkanı İsmail Elibol, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Osman Akbaş, Çorum Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, GATA Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof.Alb. Mustafa Özkan, MHP İlçe Başkanı Halil Özdemir, CHP İlçe Başkanı Uğur Karaçelik, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri İbrahim Poyraz, Hakan Bolcal, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda Sandıklı’lı vatandaş katıldı.
Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma Derneği yarenlerinin gösterileriyle başlayan gecede konuşma yapan Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol; “Bizi burada bir araya getiren değerli vakıf yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bizler biliyorsunuz 23 aydır Belediye Başkanlığı yapıyoruz. 23 aylık süre zarfında Kaplıcamıza restaurant ve kür merkezi yaptık. Sandıklı tarihinde ve Türkiye’de maliyeye borç sildiren bir belediyeyiz. Bunun yanında 8 trilyon bedelli arıtma tesisimiz yapılıyor. Belediyemizden para çıkmıyor. Yine bunun yanında Fethi başkanımızın da desteğiyle 3 trilyon bedelli Kaplıca çayımız yapılıyor ve Belediyemizden para çıkmıyor. Yaklaşık 1 trilyon bedelli kent ormanı çalışmaları başladı. Eski çöplük ıslah edildi ağaçlandırılıyor. Biz Sandıklı Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Ben Sandıklı’lıyım. Her zaman Sandıklı’lı olmaktan mutlu oldum, gurur duydum. Doğup büyüdüğüm Sandıklı’ya vefa borcumu ödemek için aday oldum. Allah utandırmasın. Siyasi olarak hiçbir geleceğim hiçbir beklentim yok. Ben elimden geleni memleket için yapabilirsem çok mutlu olurum. Ben burada kısa bir özeleştiri yapmak istiyorum. Yurt dışında yaşayan bir çok hemşerimiz var. Yeri geldiği zaman herkes Sandıklı’lıyım diyor ama hiç kimse çivi çakmıyor. Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de hemşerilerimiz var. Fethi abi özellikle sizi Sandıklı’ya yatırıma davet ediyorum”dedi.
Daha sonra konuşma yapan Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı ve Sandıklı Dayanışma, Araştırma, Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Fethi Yaşar; “Bu güzel mekanda sizlerle beraber hepimizin her noktasında, taşında toprağında anısı olan Sandıklı’nın kokusunu almaktan, Sandıklı’nın kültürünü yaşamaktan her zaman zevk aldım, onur duydum. Sandıklı’lı olmaktan da her zaman şeref duydum. Sandıklı çok eski tarihi yerleşim merkezlerinden birisi. İlçemizde sosyal yaşantı yok ve Sandıklı fakirleşiyor. Belediye Başkanı İsmail Elibol’un fabrikası dışında 50 kişi çalıştıran fabrika yok. Sandıklı’ya gönül vermek, Sandıklı’yı sevmek, Sandıklı’nın türküsünü, yemeğini, lezzetini, coğrafyasını sevmek ayrı şey ilçemizden göçü önlemek ayrı şey. Akdeniz’i İstanbul’a, Ankara’ya bağlayan ilçe Sandıklı. Sandıklı’nın gelişebilmesi için bölgeye yatırım yapılması gerekiyor. Sandıklı’yı konuşmaktan, koklamaktan büyük şeref duyuyorum ve Sandıklı’nın kalkınması için tüm hemşerilerimizi destek vermeye çağırıyorum.” dedi.
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’dan övgüyle söz eden Fethi Yaşar “Sandıklı Belediye Başkanımız Elibol, ufku geniş, genç ve başarılı bir arkadaşımız. Ben de onun abisi olarak tecrübelerimi ona aktarıyorum. Sandıklı’nın ve Türkiye’nin sorunlarını çözmeye çalışan, memlekete bir çivi çakan herkesin yanındayım ve yanında olmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu. Gece müzik programıyla devam ederken, Sandıklı’lılar birbirleriyle doyasıya hasret giderdi.

Bakmadan Geçme