• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı’dan Gömü’ye 'Yeşilhisar' hedefi – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı’dan Gömü’ye 'Yeşilhisar' hedefi – Kocatepe Gazetesi

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Aydın, Afyonkarahisar’ın 'Afyonyeşilhisar' olma yolunda hızla ilerlediğini bir kez daha vurguladıEskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen semi-nere katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan Aydın, Afyonkarahisar ve Orman İşletme Müdürlüğü hakkında önemli bilgiler verdi. Afyonkarahisar’da orman çalışmasına büyük özen gösterdiklerini [&hellip]

Sandıklı'dan Gömü'ye “Yeşilhisar” hedefi

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Aydın, Afyonkarahisar’ın “Afyonyeşilhisar” olma yolunda hızla ilerlediğini bir kez daha vurguladı
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen semi-nere katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan Aydın, Afyonkarahisar ve Orman İşletme Müdürlüğü hakkında önemli bilgiler verdi. Afyonkarahisar’da orman çalışmasına büyük özen gösterdiklerini söyleyen Aydın, “Gerçekten geçen sene ve bu sene buralarda çok büyük ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Bakanımızın koyduğu hedef 16 milyondu. Bunun 7 milyonunu biz dikeceğiz şu ana kadar 4 milyon fidan diktik. 5 tane dozerimiz arazi hazırlığı yapıyor. Kar ve don kalktıktan itibaren söz verilen fidanları toprakla buluşturacağız. Sandıklı’dan Gömü’ye kadar yol güzergahını 2-3 senede göreceğiz. Buralara biraz daha boylu fidan dikmek suretiyle Afyon’un çıkışlarını yeşerteceğiz. Ama bu durmayacak. Bizden önce devam ettiği gibi bizden sonra da devam edecek” dedi.
“Buradan örnek aldılar”
2010 yılında yaptıkları çalışmalarda ciddi bir başarı elde ettiklerini kaydeden Aydın, “2010 yılında yaptığımız çalışmalarda gerçekten hep beraber burada yürümedik, koşturduk. Türkiye’de herkesi kıskandıracak kent ormanı Afyonkarahisar’a yaptık. Yaptığımız işler, Çorum’a kadar, Artvin’e kadar değer kazandı. Buradan örnek aldırlar. İnsanların sizden örnek alması güzel bir şey. Genel olarak güzel başarılara imza attık. Bu başarı da benim değil, hepimizin katkısı var. Zaten amacım da bu, hep beraber koşalım, dinlenelim ve sevinelim, parolamız bu. Ben bunda yüzde 90 başarılı olduğumuza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Ülke dışında da tanıtıldı
Orman İşletme Genel Müdürlüğü’nün, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaya koyduğu çalışmaları Türkiye’nin yanı sıra ülke dışına da tanıttığını aktaran Aydın, “Bunlar gerçekten bölge müdürlüğümüzün her kademesini öne çıkaran çalışmalardır” diye konuştu. Orman İşletme personelinin daha sosyal olması gerektiğinin altını çizen Aydın, şu ifadelere yer verdi: “Araştırma yapacaksınız, yabancı dil bileceksiniz. Valiyle, kaymakamla daha sık görüşerek bunları sürdüreceksiniz. Burada genç arkadaşlarıma daha çok çalışma ve gayret düşüyor. Kimse yatan adamı bir yere getirmiyor.”
Şef açığı kapatılacak
Afyonkarahisar’ın büyük bir işletme olduğunu belirten Aydın, verimli orman alanları az olsa da bu alanları çoğaltmaya çatlıklarını ifade etti. Afyonkarahisar’da iki tane şef açığının bulunduğunu söyleyen Aydın, bu eksikliği de en kısa sürede tamamlayacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Emekliliğini doldurmuş 3-5 beş yıl da geçmiş verimsiz olanları bize bildirin diyoruz. Bunları rızaen veya başka bir şekilde emekliliğe zorlayacağız. Bunu da açıkça söylemede yarar var. Çünkü bir yangınla mücadelede çok çeşitli savaşlar veriyoruz. Yaşlı arkadaşlarımız buraya gidip kalp rahatsızlığı gibi sorunlarla vefat ediyorlar, bunları geri hizmetlere de almamız gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir düşüncemiz var.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme