Sandıklı'dan, Elazığ’daki depremzedelere yardım

Sandıklı Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla toplanan gıda ve ihtiyaç malzemelerinden oluşan 3 tır deprem bölgesine gönderildi   Sandıklı Belediyesi, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki depremzedelere ulaştırılması için yardım kampanyası başlattı. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle kısa sürede toplanan gıda ve ihtiyaç malzemeleri 3 tıra yüklendi. 15 Temmuz [&hellip]

Sandıklı Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla toplanan gıda ve ihtiyaç malzemelerinden oluşan 3 tır deprem bölgesine gönderildi

Sandıklı Belediyesi, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki depremzedelere ulaştırılması için yardım kampanyası başlattı. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle kısa sürede toplanan gıda ve ihtiyaç malzemeleri 3 tıra yüklendi.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ilçe halkına teşekkür ederek, yardımların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün koordinasyonunda deprem bölgesine intikal edeceğini söyledi.
Çöl, “Bugün, (dün) 15 bin giysi, 2 bin 230 battaniye, 286 ısıtıcı, 100 adet yorgan, 100 paket çocuk bezi, 411 çift ayakkabı, 10 ton patates ve soğan, 1 ton kuru bakliyat ile daha sayamadığımız pek çok ürünün yanında, 81 bin 670 Türk lirası ve 325 Avro, kadim ilçemiz tarafından kardeşlerimize teslim edilmek üzere yola çıkıyor. Allah sizlerden razı olsun, yapmış olduğumuz yardımları izzeti dergahında kabul etsin.” dedi.
İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise, 2000-2003 yılları arasında Sivrice İlçesi’nde Kaymakamlık yaptığını ve ilçede çok dostunun bulunduğunu belirterek, “Sandıklılı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah başka felaketler yaşanmamasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından 3 tır yardım malzemesi deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Bakmadan Geçme