• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı’da yollara atamak yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı’da yollara atamak yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Yeni yollarda hız yapan sürücülere karşı cadde ve sokaklara Sandıklı Belediyesi tarafından hız önleyici atamaklar yapıldı Sandıklı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, İlçe de yoğun geçen yol yapım çalışmaları sonrasında özellikle sıcak asfaltın olduğu caddelerde bazı motorsiklet ve araç sürücülerinin hız yapması nedeniyle yollara hız önleyici atamaklar yapıldığı bildirildi. Sandıklı Belediyesi tarafından İlçe merkezinde yeni yapılan [&hellip]

Sandıklı'da yollara atamak yapıldı

Yeni yollarda hız yapan sürücülere karşı cadde ve sokaklara Sandıklı Belediyesi tarafından hız önleyici atamaklar yapıldı

Sandıklı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, İlçe de yoğun geçen yol yapım çalışmaları sonrasında özellikle sıcak asfaltın olduğu caddelerde bazı motorsiklet ve araç sürücülerinin hız yapması nedeniyle yollara hız önleyici atamaklar yapıldığı bildirildi. Sandıklı Belediyesi tarafından İlçe merkezinde yeni yapılan yollarda hızlı giden sürücülerin sebep olduğu ciddi trafik kazalarının artmasından dolayı yol güzergahlarında oturan vatandaşların da isteği üzerine yapılan atamaklar sonrasında caddelerde yaya trafiği daha güvenli hale getirildi.
Özellikle okul önlerinde araçların hızlı geçişinden rahatsız olan öğrenci velileri, öğretmenler ve vatandaşlar okul çıkışlarında karşıdan karşıya geçerken yaşadıkları tehlikenin sona erdiğini belirtti. Atamakların yapıldığını gören öğrenci velileri; “Sürücülerin yoldan hızlı geçmesinden dolayı çocuklarımızı okula gönderirken tedirginlik yaşıyorduk. Şimdi çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okula gönderiyoruz. Belediye Başkanımıza ve personeline teşekkür ediyoruz.” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Elibol; “Belediye olarak yoğun bir yol çalışması sezonu geçirdik. Ben göreve gelmeden önce 5 yılda toplam 42.8 km yol yapılmıştı. Biz 2.5 yılda toplam 74.5 km yol yaptık. Sanjet ve alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda başlattığımız çalışmalar sonrasında ilçemizde sanjet ve altyapı çalışması bitmiş cadde ve sokaklarda hemen hemen bozuk yol kalmadı. Belediyemizin kendi imkanlarıyla son derece düzgün yollar yaptık. Sürücüler bundan yararlanarak hız yapmaya başladı. Bu da semt sakinlerini tedirgin etti. Özellikle sıcak asfalt döktüğümüz yeni yollarda ciddi trafik kazaları yaşanmaya başladı. Bazı motorsiklet ve otomobil sürücüleri hız yaparak vatandaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atıyordu. Her sokak başına polis konulamayacağından atamak yapma yoluna başvurduk. Yol güzergahında oturan vatandaşlarımızın da talebiyle yollara hız önleyici atamaklar yaptık. Yapılan atamaklarla çocuklarımız sokakta daha rahat oynayabilecek, yayalarda yolları daha güvenli kullanabilecek. Atamaklar motorsiklet ve otomobil sürücülerini memnun etmese de vatandaşlarımızı memnun etti. Önemli olan vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın güvenliği.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme