Sandıklı'da Rehberler Günü kutlandı

Sandıklı Meslek Yüksek Okulu'nda 21 Şubat Dünya Rehberler Gününe özel iki ayrı program düzenlendi   Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKU) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sandıklı Meslek Yüksek Okulu (MYO) iş birliği ile 21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlaması ve lise öğrencilerine yönelik mesleki eğitim semineri olarak iki ayrı program düzenlendi. Semineri [&hellip]

Sandıklı Meslek Yüksek Okulu’nda 21 Şubat Dünya Rehberler Gününe özel iki ayrı program düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKU) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sandıklı Meslek Yüksek Okulu (MYO) iş birliği ile 21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlaması ve lise öğrencilerine yönelik mesleki eğitim semineri olarak iki ayrı program düzenlendi. Semineri; Profesyonel Turist Rehberi Fatih Bilgiç, Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Havva Uzun, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
“REHBER TURİSTLE KARŞILAŞAN İLK KİŞİ”
Programın açış konuşmasını Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Havva Uzun yaptı. Uzun, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nün bilinmesi ve farkındalığının artması gerektiğini söyledi. Uzun, “Turist rehberleri bir ülkeyi, bölgeyi, şehri turistlere tanıtarak, o yer hakkında tarihi, coğrafi, sosyal, kültürel bilgiler vererek ülkeyi temsil etmektir. Rehberler, ülke turizminde önemli yeri olan, farklı ülkelerden gelen turistlerle karşılaşan ilk kişidir. Ayrıca, turistlerle ülke vatandaşları arasında iletişim kuran, ülkemizin tarihi ve kültürel miraslarının dünyaya tanıtılmasında önemli katkıları olan birer tanıtım elçisidir.” dedi.
“YABANCI DİL OLMAZSA OLMAZ”
Profesyonel Turist Rehberi Fatih Bilgiç mesleki deneyimlerinden ve tecrübelerini paylaştı. Yabancı dil bilmenin olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Bilgiç, yabancı dil bilmenin her meslekte avantaj sağladığını vurguladı. Bilgiç, turist rehberlerinin çok yoğun şartlarda çalıştığını söyleyerek, bu mesleğin özellikle bedensel güç gerektirdiğini fakat farklı kültürlerden insanlarla tanışmanın çok şey kazandırdığını ifade etti.
“KARİYER PLANLAMASI ÖNEMLİ”
Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde konuşan Sandıklı MYO Öğretim Görevlisi Fatma Özdemir, meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ve mesleki motivasyon ve kariyer planlamasıyla ile ilgili bilgiler verdi. Özdemir, meslek seçiminde kişilik özelliklerinin önem taşıdığını, kişinin meslek seçiminde öncelikle kendini tanıması ve kendi özelliklerinin farkına varması gerektiğini belirtti. Kariyer planlamasının da kişinin kendini tanımasından sonra yapılması gerektiğini vurgulayan Özdemir; özellikle mutlu kişi, mutlu aile, mutlu ülke ve mutlu gelecek teması çerçevesinde meslek seçimi ve kariyer planlamalarının büyük rol oynadığını belirtti.
SEMİNERLERE YOĞUN KATILIM
Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile mesleki eğitim seminerlere katılım yoğun oldu. Yunus Emre Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Teknik Anadolu Lisesi, Hüdai Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sandıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız, Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek, Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Sandıklı MYO Öğretim Görevlileri Fatma Özdemir ve Tuba Vural ile rehber öğretmenler katıldı.

Bakmadan Geçme