• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı’da Ramazan heyecanı – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı’da Ramazan heyecanı – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı Belediyesi, Ramazan ayı gelmeden hazırlıklarını bitirmek için kollarını sıvadı Ramazan hazırlıklarına camilerin temiz-likleri ve dezenfekte edilmesi ile başlayan Sandıklı Belediyesi, ilçe halkının temiz ve dezenfekte edilmiş camilerde ibadet edebilmeleri için Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde ekip oluşturarak genel temizlik çalışmalarını başlattı. Tüm camilerin ilk etapta halılarının yıkanacağını ve daha sonra duvar ve camlarının silineceğini son [&hellip]

Sandıklı'da Ramazan heyecanı

Sandıklı Belediyesi, Ramazan ayı gelmeden hazırlıklarını bitirmek için kollarını sıvadı

Ramazan hazırlıklarına camilerin temiz-likleri ve dezenfekte edilmesi ile başlayan Sandıklı Belediyesi, ilçe halkının temiz ve dezenfekte edilmiş camilerde ibadet edebilmeleri için Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde ekip oluşturarak genel temizlik çalışmalarını başlattı. Tüm camilerin ilk etapta halılarının yıkanacağını ve daha sonra duvar ve camlarının silineceğini son olarak da bulaşıcı hastalıklara karşı dezenfekte edileceğini belirten yetkililer, vatandaşların huzur ortamı içerisinde bir Ramazan ayı geçirebilmeleri için gereken çalışmaları yaptıklarını belirtti
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol yaptığı açıklamada; ”Yüce Peygamberimizin, ‘Mescitler yeryüzünde Allah’ın evleridir. Beldelerin Allah’a en sevimli yerleri mescitlerdir.’ hadislerini daima göz önüne alarak camilerimize sadece Ramazan ayında değil yılın her günü ihmal etmeden hizmet etmeyi kendimize düstur edindik. Camilerimizin temizliğine personelimiz titizlikle devam ediyor.” dedi.
İftar çadırı hazır
Sandıklı’da maddi durumu iyi olmayan ve iftara evlerine gidemeyen ayrıca dışarıdan gelip, çeşitli sebeplerden dolayı konaklamak zorunda kalan vatandaşlar için Belediye Düğün Salonu’nda iftar çadırı hazırlıkları tamamlandı. Sandıklı Belediyesi ekipleri iftar çadırına gelemeyen yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine sıcak yemeklerini götürecek. İftar çadırında mübarek Ramazan ayı boyunca yaklaşık 500 kişiye iftar yemeği verilmesi planlanıyor. İftar çadırında Ramazan ayı boyunca hayırsever vatandaşlar, esnaflar ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle sıcak yemek verecek olan Sandıklı Belediyesi, ilçede maddi durumu iyi olmayan 1500 vatandaşlarımıza da gıda yardımında bulunacak.
Ramazan ayının yaklaşmasıyla vatandaşların rahat ve huzurlu alışveriş yapması için Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. İlçe geneline hizmet veren fırınlar, süpermarketler, pastaneler, kasaplar, yufkacılar, şarküteriler tek tek denetleniyor.
Zabıta denetimleri tamam
Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim Güntaş “Rutin olarak yaptığımız bu denetimlerimize Ramazan ayı öncesinde daha fazla ağırlık verdik. İlçe genelinde denetimlerimiz aralıksız sürecek.Yaptığımız denetimlerle iş yerlerinin genel temizliği, çalışan personelin kılık kıyafeti, sağlık kontrolü, teftiş defteri kontrolü yapılarak ilçe esnafının çalışma standartlarına uygun olup olmadığı tespit ediliyor. Ramazan ayı öncesi yapılan bu çalışmanın ardından Ramazan ayı süresince denetimlerimiz sürekli devam edecek ve vatandaşlarımız huzurlu bir şekilde alışverişlerini yapacak. İnsan sağlığı her şeyden önemli” diye konuştu.
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, “Mübarek Ramazan ayını idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye ekiplerimiz yoğun çalışma programıyla Ramazan ayı hazırlıkları devam ediyor. Temizlik ekiplerimiz ilçemiz merkezinde ki tüm camilerin ve mescitlerin temizliğini büyük bir titizlikle yapıyor. Zabıta Müdürlüğü’müz esnaf denetimlerini sıklaştırdı. Belediye Düğün Salonu’nda açacağımız iftar çadırında evlerine gidemeyen yaklaşık 500 vatandaşımıza iftarda sıcak yemek vereceğiz. İlgili birimlerimiz ve muhtarlar tarafından tespit edilen iftar çadırına gelemeyecek vatandaşlarımıza da ekiplerimiz evlerine sıcak yemek götürecek. Mahalle muhtarlarımız ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzce tespit edilen maddi durumu iyi olmayan 1500 aileye de kuru gıda yardımı yapacağız.Hayırsever vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarını da iftar çadırına yardıma davet ediyoruz. Onbir ayın sultanı af, mağfiret ve bereket ayı Mübarek Ramazan ayının ilçemize, ülkemize ve tüm Türk-İslam alemine bereket ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme