• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı’da MYO sevinci – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı’da MYO sevinci – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 2008’de başlanan bina inşaatının kendi rektörlüğü döneminde hızlandırılarak bitirildiğini kaydetti Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) hayırsever işadamı Murat Cem Turan tarafından yaptırılan yeni eğitim binası, düzenlenen törenle hizmete girdi.İşadamı Murat Cem Turan [&hellip]

Sandıklı'da MYO sevinci

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 2008’de başlanan bina inşaatının kendi rektörlüğü döneminde hızlandırılarak bitirildiğini kaydetti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) hayırsever işadamı Murat Cem Turan tarafından yaptırılan yeni eğitim binası, düzenlenen törenle hizmete girdi.
İşadamı Murat Cem Turan eğitim için harcanan hizmetin maddi bir kıymeti olmasa da manevi kıymetinin çok büyük olduğunu belirtti. Turan, “Eğitime verilen hizmet o kadar gurur verici ki başka hiçbir hizmet insanı böylesine mutlu edemez. Eğitim kuşku götürmez bir şekilde kalkınma ve gelişme sürecidir. Bu sürecin sonunda mutlak üstünlük vardır. Bu bakımdan eğitimli ve bilgili toplumlar eğitimsiz toplumlara açık ara üstünlük sağlamaktadır” diye konuştu.
“BİZLER İÇİN EN BÜYÜK ÖDÜL”
Türkiye’nin ve Türk halkının güçlü ve refah içinde yaşamasının anahtarının okulların iyi eğitimli ve iyi ahlaklı insan yetiştirmesine bağlı olduğunu ifade eden Turan, şöyle devam etti:
“Allah, bana önce annemin adına okul yapmayı nasip etti. Şimdi de babamın adına okul yapmak nasip oldu. Sandıklı’dan 20 yıl önce ayrıldım. Çok çalıştım ve mücadele verdim. Bir yerlere geldim fakat arkamda bırakıp gideceğim sadece yaptığım okullar olacak. Gittiğimizde her şeyi bu dünyada bırakıp gidiyoruz. Karanlıktan aydınlığa çıkan yol, eğitimden geçmektedir. Bu nedenle herkesin eğitim için yapabileceği bir şeyler muhakkak vardır. Kefenin cebi yok. Öbür dünyaya hiçbir şey götüremiyoruz. Arkamızda bu dünyada yaptığımız eserler kalıyor. Ben ve ailem yaptığımız okullarla gurur duyuyoruz. Bizler için en büyük ödül okullarımızın ve öğrencilerimizin başarısıdır.”
AÇILIŞ MUTLU ETTİ
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise, “Bu kısa dönemde böyle bir güzel açılışın olması şahsımı son derece mutlu etmiştir. Böyle güzel bir açılışa vesile olan Sayın Rektörümüze ve binanın yapımında emeği geçen Murat beye sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreçte de Sandıklımızda bu denli güzel yatırımların olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
İNSANA YATIRIM ÇOK ÖNEMLİ
Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan da bilgi çağındaki en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Arıcan, “İnsana yapılan yatırım zahmetli, uzun vadeli ve meşakkatli bir yatırımdır. Ancak önder ülkeler seviyesine ulaşma yolunda eğitime yapılan yatırım vazgeçilmezdir” dedi. Arıcan “Devletimizin de en önemli kaynağı eğitim alanına harcadığını görüyoruz. Elbette ki ülkemizin değişik yörelerinden gelen kıymetli öğrencilerimiz en güzel, en konforlu binalarda eğitim görme hakkına sahiptirler. Aynı zamanda eğitim veren değerli akademisyenlerimize de en güzel çalışma ortamını sağlamak bizlerin borcudur. Bunun en güzel örneğini de burada görüyoruz. Kamu kaynağımızın yanında yörenin değerli insanlarının böylesi güzel yatırımlara katkı sağlamaları ve emek harcamaları bizleri onurlandırıyor” ifadelerini kullandı.
SOLAK’LA BİRLİKTE HIZLANDI
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise konuşmasında Mart 2011 tarihinde göreve gelmesi ile birlikte üniversitenin yarım kalmış pek çok projesini tamamlamayı bir görev olarak kabul ederek bu doğrultuda hizmet ettiklerini söyledi. Solak, “Bu projelerden biri de bugün açılışını yaptığımız bu binanın yüzde 20 seviyesindeki halidir. Mevcut eğitim binalarına ek olarak projelendirilen bu yeni eğitim binasının kaba inşaatının temeli 2008 yılında atılmış olup belli bir süre beklemede kalmıştır. İnşaat, Rektörlüğümüz ile hayırsever işadamı Sayın Murat Cem Turan arasında imzalanan protokol çerçevesinde tamamlanmıştır” dedi.
YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK
Solak konuşmasında Sandıklı MYO ile ilgili bilgi de vererek şöyle konuştu:
“Sandıklı Meslek Yüksekokulumuz toplam 4 bin 800 metrekare dolayında. 22 dersliği var. Bir anfi dersliği var. Bir adet konferans salonu, iki adet bilgisayar salonu, 16 adet öğretim elemanı odası ve sosyal alanlar ile öğrenci işleri ofisi, depo gibi birimler de bulunmakta. Halen bu kampüsümüzde Sandıklı Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İşletme Yönetimi, Harita ve Kadastro Bölümü, Bilgisayar Programcılığı bölümlerinde toplam 910 öğrencimiz eğitim görmektedir. Yine kuruluş ve kadro sürecini tamamladığımız Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne önümüzdeki dönemde ilk kez öğrenci alacağız. Böylece Sandıklı Meslek Yüksekokulu 7 programla eğitime devam edecektir.”
EN İYİ HİZMET VERİLECEK
Sandıklı’daki işadamlarının ve kent konseyi yöneticilerinin ilçeye 4 yıllık bölüm istedikleri yönünde taleplerini kendisine aktardıklarını ifade eden Solak yaşanan süreci şöyle özetledi:
“Bu binayı tamamlayınca süreçte Sandıklılı işadamları ve Kent Konseyi yöneticileri ‘Hocam biz Sandıklı’ya yeni bir fakülte ya da uygulamalı bilimler yüksekokulu istiyoruz’ dediler. Ben de kendilerine birçok yerde dediğim gibi ‘Uygulamalı bilimler yüksekokulunu açabilmemiz için bağımsız bir binanın inşaatının tamamlanıp bize teslim edilmesi gerekiyor’ dedim. Murat Cem Bey de bunu bildiği için ‘Hocam ben bu binayı tamamlarım ama bana bir kısa süre verin. Ben binayı tamamlamayı taahhüt ediyorum’ dedi ve üzerine düşeni yaptı. Ardında kalan eksik kısmı da biz ihale ile tamamlayarak şu anda içinde gezeceğimiz üniteleri oluşturduk. Binanın yönetim katında iki okulun ismini göreceksiniz. Biri hâlihazırda var olan meslek yüksekokulunun birimleri diğeri de açılması istenen uygulamalı bilimler yüksekokulu. Kısaca elimizden ne imkân geliyorsa, gücümüz ne ise Yükseköğretim Kurumu nezdinde en kısa sürede başvurumuzu yapıp açılması için en üst düzeyde hizmet vereceğimizden, gereken hizmeti yapacağımızdan emin olabilirsiniz.”
SANDIKLI KÜLTÜR KENTİ OLACAK
Sandıklı’nın potansiyellerinden bahseden Solak ilçenin kültür kenti olmaya namzet olduğunu ifade etti. Solak şöyle dedi:
“Sandıklı ilçemiz Antalya-Denizli karayolu üzerinde çok etkili bir yerde. Farklı branşlar olabilir, değişik seçenekler olabilir. Aynen Afyonkarahisar il merkezinde olduğu gibi termal sağlık turizmi güzergahı üzerinde termal otellerimiz var. Yine iki otelin dışında termal ünitelerimiz var. Bir üniversite rektörü olarak daha önceki belediye başkanları ve kaymakamlara da yaptıkları çok güzel çalışmaları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Dolayısıyla Sandıklı bir kültür kenti olmaya nazmet. Kültür ve turizm kenti ama henüz hak ettiği yerde değil. Olması için bizler de sizlere paralel ve koordine elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

JEOTERMALLE ISINMAYA 6 MİLYON

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da bir yıl içinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün jeotermal enerjiyle ısınacağını söyledi. Rektör Solak’ın üniversite adına çok önemli işler gerçekleştirdiğine işaret eden Balkanlıoğlu şöyle devam etti:
“Sayın Rektörümüzün Sandıklı’ya ayrı bir önem verdiğini biliyorum. Çünkü güzide ve tarihi çok eskilere dayanan ve Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi olan Sandıklı sadece bir meslek yüksekokulu ile yetinemezdi. Buraya yüksekokul müjdesi verdi. İnşallah 4 yıllık yüksekokulu önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirecek. Kendisi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda yıllarca Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptığı için çevresi de son derece geniş. Hükümet nezdinde de son derece itibarı var. Oralarda sözünü pek kırmıyorlar. Ne teklif götürürse kabul ettirdi geldi. O bakımdan kendisini tebrik ediyorum. Üniversitemizin bunca bölüme kavuşması, bu kadar öğrenci kapasitesine ulaşması ve birçok fakülte bina ve eklentilerinin yapılması birkaç senede gerçekleşti. Trilyonlarca lira para ve kaynak getirdi sağ olsun. En son ise Afyon’da çok dağınık halde bulunan ve en az 20-25 bin öğrencinin eğitim gördüğü binaların jeotermalle ısıtılması için 6 milyon TL kaynak buldu. İnşallah önümüzdeki ısınma döneminde biz de kendisine jeotermalle ısınmayı sağlayacağız.”

Meslek Yüksekokulu Eğitim Binasının kaba inşaatının tamamlanmasına ciddi anlamda maddi destek sağlayan Sandıklı’lı işadamı Murat Cem Turan ile inşaat sürecinde yoğun emek harcayan Olgun İnşaat Firması adına İhsan Olgun’a AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından plaketleri verildi.
Binanın yapımına nakdi katkı sağlayan hayırsever Sandıklılar; Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Özer, Aktürkler Yem adına Nuri Aktürk, Elibollar Şirketi adına İsmail Elibol, Müteahhit Ahmet Coşkun, Müteahhit Halil İnce, Müteahhit Ali Osman Büker, 18 No’lu Sandıklı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi adına Ahmet Erdem, Süsler Mobilya adına Ali Bozdemir, Hasan Akgül ile Mürşit Aykın’a Afyonkarahisar Başsavcısı Âdem Yazar teşekkür belgelerini takdim etti.
Binanın yapımına 20 bin TL ve üzerinde maddi katkı sağlayan Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan’a, İmrenay Kuyumculuk ve Şekerleme adına Ömer Ayhopa’ya, Sandıklı Sosyal Hizmetler Eğitim Derneği adına Hüseyin Seyman’a, Kozanlar Isıtma Şirketi adına Halil Kozan’a, San Beton Şirketi adına Mustafa Gürel’e, Tekinler Şirketi Sahibi Hasan Tekin’e ise Kamu Denetçisi Zekeriya Aslan plaketlerini takdim etti.
Manevi desteğiyle binanın yapım sürecini hızlandıran Kamu Denetçisi Zekeriya Aslan’a, Sandıklı Belediyesi eski başkanlarından Mustafa Özpınar’a, toplamış olduğu nakdi yardımlarla süreci kolaylaştıran Sandıklı Belediyesi eski Başkanı İsmail Elibol’a, Sandıklı Kent Konseyi Başkanı Lütfi Öner ile Sandıklı Yükseköğrenimi Koruma ve Destekleme Derneği Başkanı Ahmet Nayan’a da Vali İrfan Balkanlıoğlu plaketlerini takdim etti. Sandıklı Kent Konseyi Başkanı Lütfi Öner tarafından da Rektör Solak’a, Belediye eski Başkanı İsmail Elibol’a, İşadamı Murat Cem Turan’a, MYO Müdürü Doç. Dr. Yusuf Karaca’nın yanısıra Atilla Tuğrul ve Ahmet Nayan’a desteklerinden dolayı plaket verildi.

Bakmadan Geçme