• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı zabıtası kantinleri denetledi – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı zabıtası kantinleri denetledi – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Sandıklı’daki ilköğretim ve liselerin okul kantinlerini denetledi Zabıta ekipleri Sandıklı’da yeni eğitim-öğretim yılında okullarda öğrencilere hizmet veren kantinlerde hijyen ve gıda denetimi uygulaması yaptı. Öğrencilerin satın aldıkları gıdaların son kullanım tarihlerini ve gıda satışının yapıldığı ortamın hijyenikliğini kontrol eden Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli gördüğü aksaklıklar konusunda kantin işletmecilerini uyardı. [&hellip]

Sandıklı zabıtası kantinleri denetledi

Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Sandıklı’daki ilköğretim ve liselerin okul kantinlerini denetledi

Zabıta ekipleri Sandıklı’da yeni eğitim-öğretim yılında okullarda öğrencilere hizmet veren kantinlerde hijyen ve gıda denetimi uygulaması yaptı. Öğrencilerin satın aldıkları gıdaların son kullanım tarihlerini ve gıda satışının yapıldığı ortamın hijyenikliğini kontrol eden Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli gördüğü aksaklıklar konusunda kantin işletmecilerini uyardı. Öğrencilerin sağlıklı tüketim yapabilmeleri için kontrollerin devam edeceğini dile getiren yetkili-ler, gıdaların satıldığı ve tüketildiği kantinlerin belirtilen kıstaslara uyması gerektiğini belirtti.
“Çocuklarımızın sağlığı bizim için önemli”
Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin okul kantinlerinde yaptığı denetimler konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Elibol; “Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimizin sağlığı açısından ilçemizdeki okul kantinlerinde Zabıta personelimiz denetimlerini arttırdı. Çocuklarımızın sağlığı bizim için çok önemli. Satılan gıdaların son kullanma tarihleri ve özellikle bir çok öğrencimizin tercih ettiği tost gibi kantinlerde hazırlanıp satılan ürünlerin hijyenik ortamlarda hazırlanması için yaptığımız denetimler devam edecek. Denetimlerimizde okul kantinlerini işleten esnaflarımızın bir çoğunun sağlıklı gıda satışı konusuna duyarlı olması bizleri bu konuda mutlu etti.”dedi.

Bakmadan Geçme