Sandıklı, Uluslararası Projeyle Dünyaya Açılıyor

Sandıklı İlçesi, 'Ayak İzlerini Hesaplamayı Uygulamalı Öğrenen Çevreye Duyarlı Yeni Nesil Projesi' ile dünyaya açılıyor.

Sandıklı Kaymakamlığı ve Sandıklı Belediyesi iş birliğiyle, Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında gerçekleştirilen "Ayak İzlerini Hesaplamayı Uygulamalı Öğrenen Çevreye Duyarlı Yeni Nesil Projesi" çerçevesinde, Litvanya ve Hırvatistan’dan gelen öğrencilere Sandıklı'nın kültürel ve yöresel değerleri tanıtıldı.

Sandıklı, Uluslararası Projeyle Dünyaya Açılıyor

PROJE 10 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ TAMAMLANACAK

2 Ekim 2024 tarihinde başlayan proje, 10 Ekim 2024 tarihinde tamamlanacak. Program kapsamında Sandıklı İlçesine gelen konuklar, Sandıklı Termal Otel'de konaklayarak bölgenin termal turizmini ve Hüdai Kaplıcalarını yakından tanıma fırsatı buldu. Program kapsamında Sandıklı’nın en büyük kütüphanesi olan 100. Yıl Halk Kütüphanesi'nde “İklim Değişikliği ve Çevresel Ayak İzi” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Vali Gökmen Çiçek Kapalı Spor Salonu'nda çevresel ayak izi üzerine yapılan tartışmalar ve değerlendirmeler ile projenin bu önemli konusu derinlemesine ele alındı.

Sandıklı, Uluslararası Projeyle Dünyaya Açılıyor

GÜLŞANİ KONAĞINDA YÖRESEL KIYAFETLER DENEYİMLENDİ

Sandıklı’nın tarihi değerleri de bu proje çerçevesinde öğrencilere tanıtıldı. Hisar Kalesi’nde yöresel lezzetlerin yapılışına dair uygulamalar yapılarak tadımlar gerçekleştirildi. Ulu Camii'nin tanıtımı yapıldıktan sonra Sandıklı Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Kadın Kültür Evi olarak hizmet veren Gülşani Konağında öğrenciler, yöresel kıyafetleri deneyimleyerek kültürel zenginlikleri yakından değerlendirdiler.

Sandıklı, Uluslararası Projeyle Dünyaya Açılıyor

KABAK ATÖLYESİ DE ZİYARET EDİLDİ

Projenin bir diğer ayağında, Sandıklı’nın kültür elçisi olan Sandıklı Yarenleri’ne ait Oyuncak Müzesi ziyaret edildi. Öğrenciler Bedesten Çarşısı'nda hizmet veren Ozan Ali Osman Karakuş’un Kabak Atölyesi de ziyaret ederek, geleneksel el sanatlarına dair bilgiler aldılar. Sandıklı İlçe merkezi turu sırasında tarihi ve turistik yerleri gezen öğrencilere Sandıklı’nın zengin tarihi gözler anlatıldı. Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ait sergi salonunda, 100 yıl önceki mesleklerde kullanılan materyaller ve ürünlerin yapılış şekilleri ile günümüz kıyaslanarak doğaya bırakılan ayak izlerinin zaman içindeki değişimi üzerine değerlendirmeler yapıldı. Programın sonunda, Sandıklı Yarenleri Kültür Derneği'nin düzenlediği, tarihe ışık tutan Yaren Gecesi ile öğrenciler kültürel bir yolculuğa çıktı.

Sandıklı, Uluslararası Projeyle Dünyaya Açılıyor

Bakmadan Geçme