• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı, Türkiye Kupası’na veda etti: 0-1

Sandıklı, Türkiye Kupası’na veda etti: 0-1

Sandıklıspor, dün evinde Türkiye Kupası ilk tur mücadelesinde Emrespor’la karşılaştı. Kırmızı Şimşekler, Isparta temsilcisine 1-0’lık skorla mağlup olarak kupa serüvenini başlamadan bitirdi Spor Toto 3. Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden Sandıklıspor, Türkiye Kupası’na bu yıl 3. Lig takımlarının dahil edilmesiyle ek gelir kazanacak olması nedeniyle büyük sevinç yaşamıştı. Sandıklıspor, Türkiye Kupası’nın ilk tur mücadelesinde Isparta [&hellip]

Sandıklı, Türkiye Kupası'na veda etti: 0-1

Sandıklıspor, dün evinde Türkiye Kupası ilk tur mücadelesinde Emrespor’la karşılaştı. Kırmızı Şimşekler, Isparta temsilcisine 1-0’lık skorla mağlup olarak kupa serüvenini başlamadan bitirdi

Spor Toto 3. Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden Sandıklıspor, Türkiye Kupası’na bu yıl 3. Lig takımlarının dahil edilmesiyle ek gelir kazanacak olması nedeniyle büyük sevinç yaşamıştı. Sandıklıspor, Türkiye Kupası’nın ilk tur mücadelesinde Isparta temsilcisi Emrespor’la karşı karşıya geldi. Kırmızı-beyazlı ekip evinde oynanan mücadeleyi tek farklı skorla kaybetti. Sandıklı, bu sonuçla Türkiye Kupası serüvenine de ilk turda veda etti. Emrespor karşısında sayısız gol fırsatlarından yararlanamayan Sandıklı, ikinci yarıda defans boşluğu hatası sonucunda kalesinde golü gördü. Geriye kalan dakikalarda da Sandıklıspor’un skoru değiştirme çabası sonucu değiştirmeyince maç, Emrespor’un 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Sandıklı İlçe
Hakemler: Emrah Yılmaz (**), Ayhan Endar (**), Turhan Akbaş (**)
Sandıklıspor: Anıl Atağ (**), Serdar Yılmaz (**), Emre Ersöz (**), Feyzullah Selman (**), Varol Kamsız (*), Adem Kuduban (*), Ogün Balcı dk 51 Yılmaz Ersoy (*), Coşkun Akyil (*), Yavuz Odabaşı (*) dk 46 M.Akif Sevinç(*), Serdar Ergelen (*), Sedat Cengiz (*) dk. 75 Deniz Keskin (*)
Emrespor: Onur Topaloğlu (**), Sefa Durmuş (**), Şevki Kapılı (***), Hüseyin Daş (**), Arif Alemdar (**), Alkan Kandemir dk. 72 Gökhan Altıntaş (**), Alihan Ünal (***), Emir Bağcı(**), Görkem Kubay (**) dk 90+1 Adem Baygül (**), Devrim Kılıç (**)
Sarı Kartlar: Feyzullah Selman, Varol Kamsız, Sedat Cengiz (Sandıklıspor), Devrim Kılıç, Arif Alemdar (Emrespor)
Goller: Alihan Ünal (Dk 70)

Skor kötü, oyun daha da kötü

Sandıklıspor, Emrespor’la oynadığı Türkiye Kupası ilk tur mücadelesinde sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldu. Bu sonuç Sandıklıspor’u önemli bir gelirden de etmiş oldu

Sandıklıspor, Emrespor karşısında zaman zaman iyi oynasa da oyunun genelinde, özellikle rakip ceza sahası içerisinde bulunduğu sırada çok kötü bir performans sergiledi. Ataklarda iyi organize olamayan Sandıklıspor, uzaktan çektiği şutlarla Emrespor kalesini yoklasa da bu pozisyonları da gole çeviremedi. Maçın önemli anlarından bazı satır başları şöyle:
35’inci dalikda ani gelişen Emrespor atağında Sandıklı defans boşluğundan yararlanan Osman Oğuz, çaprazdan çok sert bir şut çıkardı top üst direği yalayarak auta çıktı.
40’ıncı dakikada gelişen Sandıklıspor atağında sol kanattan gelen ortaya ceza sahası içerisinde sahip olan Yavuz Odabaşı, topa vurmakta geç kalınca Sandıklıspor mutlak bol golden oldu.
İlk yarı 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.
Emre golü attı, üzerine yattı
Sandıklıspor, ikinci yarıda da ilk yarıya benzer bir oyun sergiledi. Uzaktan sert şutlarla rakip kaleyi yoklayan Sandıklıspor’un bu ataklarından sonuç çıkmadı. Rakip takım Emrespor da 70’inci dakikalarda bulduğu golü attıktan sonra maçı soğutmak için elinden geleni yaptı. Tam bir turnuva maçı şeklinde geçen mücadelede akıllı oyun oynayan taraf olan Emrespor maçın sonucunda ikinci tur biletini kaptı. İkinci yarının önemli anlarından bazıları şu şekilde:
49’uncu dakikada Sandıklıspor atağında Emrespor ceza sahası gerisinden Adem Kuduban şansını denedi ancak top üstten auta çıktı.
60’ıncı dakikada Sandıklıspor atağından Yılmaz, sağ kanattan topu kale önüne çevirmeyi başardı. Emrespor defansını geçen top arka direkte bekleyen Sedat Cengiz’de kaldı. Sedat da bu pozisyonu değerlendiremedi. Pozisyon devamında top Emresporlu futbolcularda kaldı.
70’inci dakikada Sandıklıspor ‘un Yılmaz’la çıkmaya çalıştığı sırada Yılmaz topu sağ kanattan taşımak isterken rakibine kaptırdı. Bir anda hızla ileriye çıkan Emrespor’da Alihan, defansın da hatasını değerlendirerek ceza sahası içerisine kadar sokulmayı başardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Alihan, güzel bir vuruşla topu Sandıklı ağlarına gönderdi. 1-0
76’ıncı dakikada Sandıklıspor’un korner vuruşu sonrasında arka direğin yanında bulunan Feyzullah Selman’ın vuruşu üstten auta ��ıktı.
Mücadele Emrespor’un 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Toptaş da izledi

Sandıklıspor’un Emrespor’la oynadığı 1. tur Türkiye Kupası eleme maçını Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ve CHP Milletvekili Ahmet Toptaş da takip etti.

Haberler ve fotoğraflar: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme