Sandıklı Masallı ile kardeş olacak

Azerbaycan'ın Masallı şehri ile Sandıklı ilçesi kardeş şehir olacak Azerbaycan Vatandaşların Sosyal Refahının Güçlendirilmesine Destek Vakfı Başkanı Venera Askerova ve Nilüfer İlbey, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ü makamında ziyaret etti.Vakfı Başkanı Venera Askerova, Azerbaycan’ın Türkiye ile kardeş bir ülke olduğunu kaydetti. Sandıklı ilçesinin de kendileri için ayrı bir önem taşıdığını söyleyen Askerova “Sandıklı’nın kardeş olacağı [&hellip]

Sandıklı Masallı ile kardeş olacak

Azerbaycan’ın Masallı şehri ile Sandıklı ilçesi kardeş şehir olacak

Azerbaycan Vatandaşların Sosyal Refahının Güçlendirilmesine Destek Vakfı Başkanı Venera Askerova ve Nilüfer İlbey, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü makamında ziyaret etti.
Vakfı Başkanı Venera Askerova, Azerbaycan’ın Türkiye ile kardeş bir ülke olduğunu kaydetti.
Sandıklı ilçesinin de kendileri için ayrı bir önem taşıdığını söyleyen Askerova; “Sandıklı’nın kardeş olacağı Masallı şehri de Sandıklı gibi kaplıcaları olan bir şehir. Bizler Sandıklı’da değerli Sandıklı Belediye Başkanımızın öncülüğünde inşallah rahmetli Cumhurbaşkanımız Haydar Aliyev adına Kültür Merkezi ve kütüphane kurmak istiyoruz. Sizlerin de bizlere her türlü konuda yardımcı olacağınızı misafirperverliğinizle gösterdiniz. Kardeş şehir olarak ikili ilişkilerimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
GEREKLİ YER
TAHSİSİ YAPILACAK
Sandıklı Belediye Bakşanı Mustafa Çöl, Azerbaycan’ın Masallı şehrinin ülkede termal suları, ağaç işlemeciliği ve çiftçiliğiyle ön plana çıkan bir turizm şehri olduğunu söyledi. Sandıklı’da gerekli yer tahsisi yaparak Kültür Merkezi ve kütüphane yapımı için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çöl; “İlçemize kalıcı eserlerin bırakılması gerek. İnşallah ilerleyen zamanlar da Masallı Belediye Başkanı’nı, Azerbaycan Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanı’nı, Kültür Bakanı’nı Sandıklı’mız da ağırlamak isteriz. En kısa zamanda Azerbaycan Büyükelçimizi de ziyaret ederek kendilerini ve Bakanlarımızı Sandıklı’mıza davet edeceğim.” diye konuştu.
Mustafa Çöl, kendisinin hizmet yapmak ve kalıcı eserler bırakmak için göreve seçildiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemizin en büyük sıkıntılarından birisi Kültür Merkezimizin olmaması. Bu vesile ile Sandıklı’mıza Kültür Merkezi kazandırmış olacağız. Sandıklı’mıza şimdiden hayırlı olsun.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme