• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı lider sever: 2-1 – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı lider sever: 2-1 – Kocatepe Gazetesi

Sandıklıspor, dün evinde geçen haftayı lider kapatan Tekirova Belediyespor’la karşı karşıya geldi. Kırmızı-beyazlı ekip, sıkıntılı başladığı maçta 1-0 geriye düştü ancak, Sandıklısporlu futbolcular maçı ikinci yarıda lehine çevirmeyi başardı Sandıklıspor, dün ligin güçlü ekiplerinden Tekirova Belediyespor’u konuk etti. Kırmızı-Şimşekler, ligin üçüncü hafta maçında güçlü rakiplerinden Tekirova Belediyespor’u 2-1’lik skorla devirmeyi başardı. Sandıklıspor, bu sonuçla puanını [&hellip]

Sandıklı lider sever: 2-1

Sandıklıspor, dün evinde geçen haftayı lider kapatan Tekirova Belediyespor’la karşı karşıya geldi. Kırmızı-beyazlı ekip, sıkıntılı başladığı maçta 1-0 geriye düştü ancak, Sandıklısporlu futbolcular maçı ikinci yarıda lehine çevirmeyi başardı

Sandıklıspor, dün ligin güçlü ekiplerinden Tekirova Belediyespor’u konuk etti. Kırmızı-Şimşekler, ligin üçüncü hafta maçında güçlü rakiplerinden Tekirova Belediyespor’u 2-1’lik skorla devirmeyi başardı. Sandıklıspor, bu sonuçla puanını 6’ya çıkardı. Lige Siirtspor galibiyetiyle başlayan Sandıklıspor, ikinci haftada deplasmanda Orhangazispor’a mağlup olmuştu. Geçen hafta içi de Emrespor’la oynadığı Türkiye Kupası ilk tur mücadelesini kaybeden Sandıklıspor’da moraller iyiden iyi bozulmuştu. Geçen hafta liderliği eline alan Tekirova Belediyespor karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıkan Sandıklıspor, ilk yarının son dakikalarına doğru kalesinde gördüğü şok golle 1-0 geriye düştü. Ancak Kırmızı-beyazlı ekip, ikinci yarıda yoğun baskı altına rakibi karşısında Yavuz ve Muhammed Akif’in golleriyle sonuca gitmeyi bildi. Sandıklıspor, rakibini 2-1’lik skorla altederken, bu galibiyet Sandıklısporlu futbolculara büyük moral verdi.

Son gülen Sandıklı oldu

Sandıklıspor, Tekirova Belediyespor karşısında öldü öldü dirildi

Önce 1-0 geriye düşen Sandıklıspor, ikinci yarıda rakip kaleye iki gol göndererek öne geçti. Ancak son saniyelerde kalesinde büyük tehlikeler yaşayan Sandıklıspor’a üç puanı hediye eden kaleci Anıl oldu. Anıl, mükemmel kurtarışlarıyla Tekirova Belediyespor maçında da ön plana çıktı. İşte Sandıklıspor-Tekirova Belediyespor maçından önemli dakikalar:
3’üncü dakikada Sandıklıspor atağında Yavuz Odabaşı, ceza alanında düşürüldü. Penaltı bekleyen evsahibi ekibin itirazlarına rağmen hakem devam kararı verdi.
17’nci dakikada Tekirova Belediyespor atağında Devrim’in ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Anıl uçarak kornere gönderdi.
27’nci dakikada Sandıklıspor’un kazandığı korner vuruşunu Yılmaz Ersoy kullandı. Yılmaz’ın ceza sahası içine ortasına Malik dokundu. Top tam çizgiyi geçmek üzereyken kaleci son anda topu bir kez daha kornere gönderdi.
43’üncü dakikada Osman’ın ortaladığı topu iyi takip eden Gökhan Aydıngül’ün bekletmeden vuruşuna ceza sahasında kimse müdahale edemedi ve top Sandıklı fileleriyle buluştu. 1-0
İlk yarı Sandıklıspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.
Baskı sonucu getirdi
Sandıklıspor, ikinci yarıda oldukça baskılı bir oyun ortaya koydu. Kızıl Şimşekler zaman zaman oyun üstünlüğünü rakibine kaptorsada bu 45 dakikada hem kalesini gole kapadı hem de iki gol bularak üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.
65’inci dakikada Sandıklıspor’un ceza yayı üzerinden kazandığı serbest vuruşu Coşkun Akyil kullandı. Top az farkla üstten auta çıktı.
70’inci dakikada Sandıklıspor’un geliştirdiği atakta Serdar’ın ortasına Yavuz Odabaşı kafasıyla dokundu, top çok az farkla üstten auta çıktı.
75’inci dakika Sandıklı bu kez sağ kanattan geldi. Yavuz sağ kanattan penaltı çizgisi üzerine yerden orta-şut karşımı bir top gönderdi. Hızlı gelen topa defans müdahale edemeyince top müsait pozisyondaki Muhammed Akif’e geldi. Muhammed Akif de ayağının içiyle topu kalecinin solundan ağlara bıraktı. 1-1
80’inci dakikada Sandıklı yine çok hızlı bir akın yaptı. Abdullah Cemal’in içeriye gönderdiği topu Yavuz önce göğsüyle yumuşattı sonra dönerek güzel bir vuruş yaptı ve topu Tekirova fileleriyle buluşturdu. 2-1
90+2’inci dakikada Tekirova Belediyespor, en azından beraberlik için yüklenmeye başladı. Kazanılan korner vuruşundan sonra içeride müsait pozisyondaki Devrim topa çok sert vurdu ancak kaleci Anıl, mükemmel bir refleksle topu kornere çeldi.
Mücadele Sandıklıspor’un 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Moraller yerine geldi

Sandıklısporlu futbolcular maçın sona ermesiyle birlikte büyük bir sevinç yaşadılar. Son oynadığı iki maçı kazanamayan Sandıklıspor’a bu galibiyet büyük moral verdi. Ayrıca maçtan önce tüm yöneticilerin suratlarından düşen bin parçayken ma�� sonunda bir galibiyetle hepsinin yüzünde deyim yerindeyse güller açtı.

Fotoğraflar ve Haberler: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme