• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı heyeti Masallı şehrini ziyaret etti

Sandıklı heyeti Masallı şehrini ziyaret etti

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve Belediye Meclis Üyelerinden oluşan heyet Azerbaycan Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil’in davetlisi olarak kardeş şehir Masallı’ya gitti BİR DİZİ ZİYARETTE BULUNULDUSandıklı İlçesi’nin Azerbaycan'ın Masallı şehri ile kardeş şehir olmasının ardından Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil’in daveti üzerine Masallı şehrine giden Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Belediye Meclis [&hellip]

Sandıklı heyeti Masallı şehrini ziyaret etti

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve Belediye Meclis Üyelerinden oluşan heyet Azerbaycan Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil’in davetlisi olarak kardeş şehir Masallı’ya gitti

BİR DİZİ ZİYARETTE BULUNULDU
Sandıklı İlçesi’nin Azerbaycan’ın Masallı şehri ile kardeş şehir olmasının ardından Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil’in daveti üzerine Masallı şehrine giden Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Mahmut Saylık, Adnan Öztaş ve Onur Karakuzu çeşitli temaslarda bulundular.
Belediye bütçesi kullanılmadan gerçekleştirilen ziyarette Başkan Çöl’ü ve beraberindekileri, kardeş şehir Masallı yetkilileri dört günlük yoğun bir programla ağırladılar.
Azerbaycan’da Masallı Kurtuluş Günü ve 3. Halk Folkloru festivaline de katılan Başkan Çöl, daha sonra Masallı’nın Termal bölgesi olan İstisu’ya giderek incelemelerde bulundu. Karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleştirildiği program sıcak ve samimi bir ortamda geçti.
“SANDIKLI’DA MASALLI’NIN KÜLTÜRÜ SERGİLENECEK”
Karşılıklı ziyaretlerin olumlu katkılar sağlayacağını söyleyen Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “Bu tür yapılan karşılıklı ziyaretlerin ilçemize ve kardeş şehir Masallı’ya olumlu katkılar sağlayacağını ve ilişkilerimizin gelişeceğine inanıyorum. Sandıklı’mıza ait değerlerimizden bakırımızın, leblebimizin, tarihi yerlerimizin ve iki şehrinde ortak değeri olan Termal Turizmin daha çok tanıtılması için karşılıklı iletişim içersinde olacağız. İki kardeş şehir arasında ekonominin gelişmesi ve sosyal sorumluluklar gibi çalışmaların olduğunu, eğitim ve kültür alanında karşılıklı protokollerle Sandıklı’mıza Kültür Merkezi yapıp kalıcı eserler bırakmaz istiyoruz. İlçemize kazandırılacak olan Kültür Merkezinde ilçemizin ve kardeş şehir Masallı’nın kültürü de sergilenecek olup ilişkilerimizin güçlenmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.
KARDEŞ ŞEHİR BELGESİ
AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN İMZALANDI
Çöl açıklamasının devamında: “Kardeş şehir olmamızda bizlere desteklerini esirgemeyen Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bağırov’a, ziyaret esnasında misafirperverliklerini esirgemeyen Masallı Rayon Milletvekilleri Elmira Axundov’a, Neriman Elibalaoğlu Aliyev’e ve Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil’e, Başkan Yardımcısı Nesir Muktarlı’ya, Belediye Başkanı Azer Bakışov’a, Şehir İcra Nümayendesi Kemal Mazanov’a, Kültür Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan’a ve Azerbaycan Vatandaşların Sosyal Refafının Güçlendirilmesine Destek Vakfı Başkanı Venera Askerova’ya çok teşekkür ederim. Ayrıca ziyaretimizin olumlu göstergesi kardeş şehir belgesinin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev tarafından bizzat imzalanmasıdır. Bu gelişme Sandıklı’mız adına onur ve gurur vericidir. Termal Sera ve Turizmi ile tanınan kardeş şehir Masallı heyetini Sandıklı’mız da misafir ederek karşılıklı ilişkilerimizin gelişmesi ve yapılacak yatırımların kazanılması için çalışmalarımız devam edecek.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme